Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

jedyny sens to możliwość wyborów przez internet , nawet sensowniejsze niż przy  urnach w spokojnym czasie bez wirusa też ,  ale to głosowanie przez    poczte ma sporo wad  , owszem .               nawet przy urnach  Pe-owcy liczyli tydzięń           przejżałem portale informacyjne od lewicowych po prawicowe i nic   KO nie proponuje nie mają żądnego pomysłu na Polskie 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Przez internet i owszem tylko najpierw trzeba to dobrze przygotować, dogadać się z bankami czy operatorami telekomunikacyjnymi. Jest za mało na to czasu. W zwykłej formule nie wypuszczałeś karty z ręki aż do urny tutaj... Ja z tego głosowania wysiadam.

Opublikowano
3 godziny temu, Generał napisał:

Prezes to najlepszy strateg od czasów  Piłsudskiego i Rozwadowskiego. Rozegra opozycję  tak że PiS zdobędzie większość konstytucyjną w sejmie 

Jak Prezes pójdzie w ślady Piłsudskiego, który po Bitwie Warszawskiej docenił Rozwadowskiego czyli go zamknął. to może się okazać że nie jest strategiem tylko zwykłym sukinsynem.

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, jarecki napisał:

ok . sporo osób ma podpis elektroniczny , w urzedach sporo spraw załatwimy przez internet  , a  PIS nawet nie bierze tego pod uwage , nierozumiem .

technicznie nierealne dla zapewnienia choćby konstytucyjnej powszechności. Ponadto potwierdzenie tożsamości w necie? jak to technicznie dla wszystkich uprawnionych zrobić w miesiąc? no i rozejrzyj się wkoło jaki odsetek z prawem wyborczym potrafiło by samodzielnie napisać posta np na af bez pomocy bodaj w założeniu konta
no i tajność głosowania upada dla analfabetów komputerowych bo musiał by ktoś za nich obsłużyć aplikację

czy aby na pewno było to pytanie przemyślane? 
..............
... tu jeszcze była ocena zestawienia już statystycznego dlaczego akurat pis najmniej jest zainteresowany ordynacją wyborczą nowoczesnymi technikami ale usunąłem bo ...
no mogło być uwłaczające społecznie ;) 

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Idę o zakład że nic z tego nie będzie. Wyniki to pewnie ogłoszą po roku a protesty i cuda jakie wylezą np odkupowanie głosów to będzie materiał na grubą powieść.

No i jeszcze pocztowcy pewnie zaraz powiedzą że chcą podwyżek. ci się nie zgodzą a oni pójdą na zwolnienia. 

Opublikowano (edytowane)

na szczęście to tylko wybory długopisa a nie redaktorów dokumentów do podpisania. tak że wisi mi czy i jakie te wybory będą czy nie będą 
teraz nawet trudno będzie ocenić czy wynik będzie wyznacznikiem jakiegokolwiek trendu politycznego na przyszłość

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

jankesi chyba już nie mają pustych beczek na ropę bo Trump jednym twittem podniósł jej cenę
a w Polsce padaka całej gospodarki w wycenie giełdy gdy najwartościowszą spółką jest firma bajki pisząca dla szczyli i co mniej rozgarniętych byczków którym informatyka służy do wciskania na przemian ze czterech guzików.
CDProject jest najwartościowszą spółką w Polsce i wszystkie orleny , banki pzu i ...no wszystko co tam i pisiory postroili niżej jest wyceniane od firmy wirtualnej.

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

masz rację
tak to się pisze jak Ty...
dzięki:ph34r:
dobra dobra ja nie skończyłem posta bo mam własne zdanie na temat trumpowego twitta
Otóż Rosja zmuszona była by przy spadku wpływów z ropy uruchomić rezerwy walutowe których najwięcej ma w dolarze i jankesom za bardzo by nie w smak było jak ich waluta tanieje z nademisji z nie ich banku i to w sytuacji gdy sami muszą doedytować dolara na ratowanie sytuacji u siebie.

Edytowane przez dysydent
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)

A jak myślisz dlaczego CD projekt idzie w górę a wszystko inne w dół? Może dla tego że gry się TWORZY i da się robić to zdalnie? 

Edytowane przez hubertb
Opublikowano

sprawdzcie sobie jaki los spotkal po zamachu majowym generala zagorskiego.

nie wazne kto glosuje-wazne kto liczy glosy.........nie myslame ze dozyje czasow ze to haslo znowu bedzie aktualne.

Opublikowano (edytowane)

Dziś czytałem żę drogie nieruchomosci idą jak świeżę bułeczki ,czyli inwestrorzy boją sie trzymania gotóweczki czy inwestowania w w ryzykowne projekty ,a nawet tesla miała wiekszą wartosc giełdową jak produkujący 10 razy wiewcej samochodów merceddes .                       CD projekt od dawna był na 2 miejscu z wyceną giełdową to nie nagły skok 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
21 godzin temu, Ulman napisał:

Na miejscu Jarka myślałbym tak samo.  Na takim kryzysie można tylko stracić tym bardziej jak się socjal rozpompowało  przed wyborami a tu koniunktura na pysk.  Kasy nie ma i nie wiadomo czy ktoś pożyczy Jak PIS zostanie przy włądzy  a wskaźniki polecą na pysk poniżej poziomu POPSL to czym się będą od nich różnic. 

Naiwniaczek jesteś - te szabesgoje mają cały czas otwarte konto w Międzynarodowym Funduszu Walutowym - dupczycie tutaj andrenały a nie znacie zasad działania zdominowanej światowej ekonomii.

Opublikowano (edytowane)

odpuszcze Ci @many12 bo mogłeś nie doczytać edycji mojego przedostatniego posta ;) 

o, jak fajnie wyszło
teraz każdy będzie musiał o stronkę się cofnąć i całą przeczytać żeby poznać o co mi chodzi xD

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v