Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
19 minut temu, Ulman napisał:

Niech Bóg broni by  ignoranci jak ty brali się za takie tematy. To nie produkcja mioteł. Jak to takie  łatwe a epidemia trwa od ponad miesiąca to czemu jeszcze nikt na to nie wpadł? A może na ebay'u kupisz se pare kabelków, gumke dwa kondensatory na olx lutownice i cynę a na gębę maskę spawacza i respirator jak marzenie.

ja sie nie biore bo to dla działow  konstrukcyjnych i to  firm z branż najbardziej zaawansowanych technologicznie dla tego zapytałem przedtem czy takie firmy w polsce istnieją co by mogły coś takieg zrobić  , a dlaczego nikt nie wpadł wczesniej ? bo uwieżyli chinczykom  co do  skali zarażeń . amerykanskie firmy nie dały odpowiedzi przecież że to niemożliwe ,zgodziły się i bedą produkować ,wiec sie da .

Opublikowano

A kto te respiratory u nas by obsługiwał ? Doktorów też zaczną produkować ?

Opublikowano
7 minut temu, jarecki napisał:

ja sie nie biore bo to dla działow  konstrukcyjnych i to  firm z branż najbardziej zaawansowanych technologicznie dla tego zapytałem przedtem czy takie firmy w polsce istnieją co by mogły coś takieg zrobić  , a dlaczego nikt nie wpadł wczesniej ? bo uwieżyli chinczykom chinczykom  co do  skali zarażeń . amerykanskie firmy nie dały odpowiedzi przecież że to niemożliwe ,zgodziły się i bedą produkować ,wiec sie da .

Pewnie ze się da tylko ile czasu to zajmie. 

Opublikowano

mają bardzo ambitny plan (i bardzo pr-owy) 100 tys respiratorów w 100 dni

Firmy Ford Motor Company, General Electric Healthcare oraz Airon Corp opracowały projekt respiratora. To konkretne urządzenie o nazwie Model A-E jest o tyle ciekawe, że zostało zaprojektowane w taki sposób, aby mogło pracować bez używania prądu. Dzięki takiemu rozwiązaniu może potencjalnie znaleźć zastosowanie w prowizorycznych szpitalach polowych. Masowa produkcja rozpocznie się w połowie kwietnia. Ford spodziewa się zbudować 1500 wentylatorów do końca miesiąca, 12 000 do końca maja, a 50 000 do 4 lipca. Ford twierdzi, że pomoże to rządowi USA osiągnąć cel 100 000 respiratorów w 100 dni. Co więcej, po zbudowaniu pierwszych 50 000 egzemplarzy Ford może w razie potrzeby zrobić dodatkowe 30 000 miesięcznie.

General Motors chce do lata produkować 10 tys. respiratorów miesięcznie w fabryce w Kokomo w Indianie. Produkcję takich urządzeń zapowiedziała też Toyota. Skoda wczoraj poinformowała, że zaczyna drukować maski FFP3, FCA zaplanowało produkcję miliona masek ochronnych miesięcznie, a team F1 Mercedes-AMG Petronas zaprezentował wczoraj prototyp urządzenia, które może dostarczać tlen do płuc potrzebujących bez konieczności podłączania do respiratora. Urządzenie powstało przy współpracy z naukowcami z University College London i od przyszłego tygodnia Mercedes chce budować 1000 takich każdego dnia. Urządzenia tego typu służą do podtrzymywania ciśnienia powietrza w drogach oddechowych i są stosowane w wielu szpitalach na całym świecie, ale dziś wszędzie ich brakuje. 

Ford produkuje respiratory

respiratory Ford

chcą, starają się i mogą, a ci co najwięcej krzyczą to pewnie nawet grosza nie dadzą na pomoc dla potrzebujących

Opublikowano
43 minuty temu, hubertb napisał:

Na szybkości z mojego podwórka, takich firm jest dużo więcej. 

Kiedy wspomniałeś o Pratt zacząłem cię lokalizować w tamtych rejonach, Akurat tam jest to możliwe. I gdyby tylko kilku sąsiadów dogadało się to przypuszczam że ich potencjał wystarczyłby. 

Opublikowano

Weź to hubert wyedytuj bo to zdaje się nie o Ciebie a o inny niebieski awatarek.

Dzięki.

@ywa BCG analizują - chyba dobrze co? 😉 W Wielkanoc w kościołach do 50 ludzi - jak myślicie kto pójdzie napewno?

Opublikowano

a to ciekawe , bo jak sie kaczynski postawi ,i jak widzi kryzys koronowirusowy to by mogło dojsc  do wyborów do sejmu , tylko czas marny ,ale i w pis jest spora grupa za odłożeniem wyborów prezydenckich ,

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v