Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Może im się wydaje tak jak Romanowi że oni sami z siebie powinni się przestawić z produkcją  i klepać to za darmo ku chwale ojczyzny? Przecież powinni tak robic bo nam się to należy!

@hubertb nacjonalizacja ci się marzy? Fajnie by znowu było jakby zakłady były państwowe bo prywatny kapitał wyzyskuje oszukuje i jeszcze śmie się dorabiac

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)

Tak naprawdę w stanach to nie wiadomo czy im zapłacą. Rząd w USA ma szereg narzędzi nacisku na firmy. 

A co ty! mówię tylko że w Francji pojawił się taki pomysł. 

Edytowane przez hubertb
Opublikowano (edytowane)

…….a firmy maja pejsate lobby do nacisków na rząd. Trump to kukła. Rzadzi jego otoczenie. Popatrz kto się przy nim kreci.

Edytowane przez Ulman
  • Haha 1
Opublikowano
7 minut temu, hubertb napisał:

Tak naprawdę w stanach to nie wiadomo czy im zapłacą. Rząd w USA ma szereg narzędzi nacisku na firmy. 

A co ty! mówię tylko że w Francji pojawił się taki pomysł. 

no własnie  w usa chcieli takie ceny jak cygan za matke i trump sie zbulwersował delikatnie rzec 

Opublikowano

Mała śmiertelność ?? Wina PISu !!! Duża śmiertelność wina PISu !! Powiększająca się pandemia wina PISu !!!Wygaszajaca pandemia wina PISu !! Zdecydujcie się w końcu opozycjo, bo to czeski film „nikt nic nie wie „! jesteście na najlepszej drodze droga opozycjo do ustanowienia czegoś czego nigdy nie było w historii!! Niedługo będziemy pierwszym krajem na świecie gdzie zamiast rzadu upadła opozycja !

• Like 2
  • Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano

No faktycznie w komunie  opozycja to co najwyżej podziemie.... 😂😂😂😂.... a Kkoci trener bedzie generałem ?🤣🤣🤣 

Opublikowano
25 minut temu, Roman176 napisał:

Mała śmiertelność ?? Wina PISu !!! Duża śmiertelność wina PISu !! Powiększająca się pandemia wina PISu !!!Wygaszajaca pandemia wina PISu !! Zdecydujcie się w końcu opozycjo, bo to czeski film „nikt nic nie wie „! jesteście na najlepszej drodze droga opozycjo do ustanowienia czegoś czego nigdy nie było w historii!! Niedługo będziemy pierwszym krajem na świecie gdzie zamiast rzadu upadła opozycja !

Jeśli za wszystkie plagi świata według PISocjalistów zawsze winien był Tusk to dlaczego  według opozycji za wszystko nie może być winien PIS? 

Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Może im się wydaje tak jak Romanowi że oni sami z siebie powinni się przestawić z produkcją  i klepać to za darmo ku chwale ojczyzny? Przecież powinni tak robic bo nam się to należy!

@hubertb nacjonalizacja ci się marzy? Fajnie by znowu było jakby zakłady były państwowe bo prywatny kapitał wyzyskuje oszukuje i jeszcze śmie się dorabiac

W temacie koronawirus twoi koledzy  antypis  przekonywali że Orlen powinien za darmo płyn rozdawać 

Opublikowano

No pewnie że tak. Jak śmią się dorabiać na zarazie i  krzywdzie ludzkiej. To przecież narodowa firma co powinna dbac o lud a nie jeszcze ciężko dostane socjalne pieniądze z kieszeni zdradziecko wyszarpywać. W obliczu epidemii śmią jeszcze się na rodaku dorabiać? Heńbaaa!!!

24 minuty temu, hubertb napisał:

A podobno opozycja ma lepsze standardy niż pis i jest lepiej wykształcona oraz nie używa języka nienawiści. 

To chyba odwrotnie było. W TVPis twierdzą że PIS ma o wiele wyższe standardy jak łże elity, gorszy sort, targowica itp. Czy to nie dla PISowskiego ludu wszystko jest "winą Tuska"?

Opublikowano
8 minut temu, Generał napisał:

W temacie koronawirus twoi koledzy  antypis  przekonywali że Orlen powinien za darmo płyn rozdawać 

nie nie akcja narodowa wolnorynkowcom kapitalistycznym i lewakom sprzedajemy tylko ten prywatny 200ml za 40 zł i nie bd ich tak szczypać w d*pę  

Przed chwilą, Ulman napisał:

No pewnie że tak. Jak śmią się dorabiać na zarazie i  krzywdzie ludzkiej. To przecież narodowa firma co powinna dbac o lud a nie jeszcze ciężko dostane socjalne pieniądze z kieszeni zdradziecko wyszarpywać. W obliczu epidemii śmią jeszcze się na rodaku dorabiać? Heńbaaa

hanba to była w kauflandzie czyli u Niemca eklerku sprzedawać go po 150zł  specjalnie dla ciebie taka cena 

Opublikowano

Ulman najczęściej i najgłośniej wypowiadanym argumentem dlaczego PiS rządzi jest to że wybierają go ciemniacy, wsie i osoby z niskim wykształceniem. Ciekawym jest jednak to że zwolennicy np. PO rzucają błotem nie mniejszym niż zwolennicy PiS. Według mnie dopóki tak właśnie będzie dotąd żaden logiczny rząd nie powstanie. A co do Orlenu to płyny produkuje dla państwa i tu ceny nie znamy(pewnie za darmo) oraz dla konsumenta w cenie poniżej ceny rynkowej. 

Opublikowano

Jaka hańba? To prywatny interes a nie narodowy patriotyczny koncern PISowska perła w koronie. Jak się w Kauflandzie nie podoba to paszoł won. Nikt ci nie każe tam kupować a im tobie dogadzać cenowo bi socjalno-roszczeniowemu Romanowi się to po prostu należy , jak mawiałą była premier

Opublikowano

Się cieszcie, że macie. Płynu z Orlenu w mojej okolicy nie kupisz a IPA kosztuje już pół spirytu, którego także brak. W koszcie produktu końcowego ok 40 zł litr trzebaby się za chloraminami jakimiś rozejrzeć... Wyjść i pizgać o obowiązku rękawic w sklepach jest prosto a wydać je z agencji już odważnych brak. Sklep ma zapewnić choćby skały srały i uj na uju. Podczas gdy biorąc pod uwagę wyniki z Diamond Princess już w tym momencie można sobie włożyć w buty to działanie. Orlen może robić tworzywa sztuczne a ropa tania, firm zdolnych wytwarzać te środki w Polsce nie brakuje ale ktoś musi rzucić kapuchą. Amerykańce wiedzą, że bez sensu jest obstawianie parkingów nowymi samochodami to produkują respiratory, za którymi pójdzie forsa i zakłady przepękają. Że to forsa z dodruku to bezwładnością rynku jakoś się krzywe statystyczne ugłaskają. U nas dzielą nie kasę a żonglują zobowiązaniami.

Opublikowano (edytowane)

To nie jest tak że rzucili kasą, to tamci zaczęli produkować, prezydent powiedział że maja to robić i koniec rozliczą się później. U nas to jest nie do pomyślenia.

Edytowane przez hubertb
Opublikowano (edytowane)
48 minut temu, hubertb napisał:

To nie jest tak że rzucili kasą, to tamci zaczęli produkować, prezydent powiedział że maja to robić i koniec rozliczą się później. U nas to jest nie do pomyślenia.

dokładnie
w USA rzucili kasą.
da potrzeb propagandowych podano - Trump nakazał GM produkcję 100tys respiratorów
a tak na prawdę On a w zasadzie rząd je zamówił po przeprowadzeniu szybkiej weryfikacji ofert kilku firm na zasadzie przetargu
Tam nawet broni jądrowej nie produkują firmy państwowe bo i tam urzędnik państwowy czy polityk w rządzie to najczęściej idiota a takim do ręki nie wolno powierzać niczego od czego zależą co ważniejsze potrzeby społeczne.
To powinno być w Konstytucji zapisane nawet włącznie ze słowem idiota i to wprost. 
zdawał kto kiedy jaki egzamin z testami praktycznymi na polityka?
ktoś powie - wybory to taki egzamin. No i kto zasiada w "komisji egzaminacyjnej"?  na najbliższe zanosi się komisja fanatyków.
fanatyk to osobnik kolokwialnie mówiąc - bezmózgi. Ja na przykład nie chciał bym w takich wyborach wygrać

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

w smak w smak
w sytuacji drastycznego spadku sprzedaży samochodów?
masz jakieś pojęcie o rynku?
zysk może być zerowy nawet bo długookresowa reklama - bezcenna

nasi komu na maseczkach dali zarobić? naszym czy Chińczykom? na czym tam jeszcze mam pytać?
to jest dobry gospodarz?
to zdrajca nie gospodarz. nawet orlen ich nie ratuje bo reglamentację wymyślili na te orlenowskie bełty.

https://www.agrofoto.pl/forum/topic/280895-koronawirus/page/134/?tab=comments#comment-2874921

a nawet kilka postów wcześniej oraz oczywiście i ten z linka do tego co pokazaliśmy już rok temu a teraz życie powiedziało - sprawdzam.
czy to na szczęście tylko idioci czy  tragicznie dla nas zdrajcy? co do poprzedników nie mam wątpliwości, co do obecnych mam i to jest wręcz komplement dla obecnych. dosyć przewrotny ale komplement.

przepraszam że tak ganiam czytelnika po linkach ale mam czas ograniczony na pisanie kilkakrotne tego samego.

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v