Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, hubertb napisał:

Akurat unia narzuca politykę podatkową i to jest fakt. Generalnie nasza obecność w ue robi się trochę jak chodzenie w zbyt ciasnym swetrze, niby ciepło ale niewygodnie. Powinno dojść do sporych zmian w tej wspólnocie. 

I dojdzie...hipoteza jest np. Taka że- kopną nas w deeee i będziemy po za albo - zawiesza poprostu  kasę ... a następnie zdziczaly i pozbawiony dopłat wsiowy elektorat rozdupcy ten nierząd Pis....mi pasuje.... 🤣🤣🤣🤣🤣

Edytowane przez ogarek
Opublikowano

Procedura jest w toku i tyle.... Tam nic się nie dzieje z dnia na dzień ale to proces nieodwracalny i Pis tego nie przeskoczy. 

Opublikowano

wyrzucą nas z eu - ha ha ha, dobre wujki wzięli nas żeby nam pieniądze dawać - -ha ha ha, lepsze niż cyrk

Obniżona stawka VAT obejmie m.in. produkty wymienione przez premiera, takie jak smoczki, pieluchy, wózki dziecięce. Obniżonym podatkiem 5 proc. VAT obłożone będą nie tylko produkty dla dzieci, ale także m.in. artykuły higieniczne, wszystkie rodzaje pieczywa (wcześniej było to 5, 8 i 23 proc. VAT, w zależności od produktu), owoce cytrusowe czy książki i gazety. Część zmian ma zacząć obowiązywać od 1 kwietnia 2019 r., a część od 1 stycznia 2020 r.

Opublikowano

I potaniało coś jak te daty co podajesz takie bliskie czasowo ?

Opublikowano

szkoda że w tym roku są wybory bo tak by było wiadomo na czym stoimy a tak będą ściemniać że nic się stało poważnego a przecież każdy wie że bez cięć się nie obejdzie

Opublikowano

to gdzie trzeba się zgłaszać po te świeżutkie banknoty

Opublikowano (edytowane)

Po co drukować.... matousz powie ze mamy i już jesteśmy bogaci 😂😂😂😂A ten od banków to już dawno potwierdził ze" nie przebrane środki są "🤣🤣🤣

Edytowane przez ogarek
Opublikowano

to w każdym banku drukują ?😁 ja mam paszport polsatu to może mi dadzą troche

Opublikowano
1 minutę temu, ogarek napisał:

Jak podpiszesz to dadzą.... 😜

ale ten paszport to bez zdjęcia 😄

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, racyl napisał:

to w każdym banku drukują ?😁 ja mam paszport polsatu to może mi dadzą troche

jak dasz coś wartościowego w zastaw lub obiecasz że wyprodukujesz i Ci uwierzą to dostaniesz ale trzeba oddać jak już wyprodukujesz bo jak nie to zastaw ... no właśnie
zastaw może pokryć wysokość kredytu ale jak zastaw akurat potaniał to Ty jesteś niesciągalny a bank jest w czarnej.....

dla tego nie zawsze jest najlepiej być bankiem a na pewno nie wczasach gdy dużo niespłacalnych kredytów bo w jeden dzień można stracić kapitał ciułany latami.
Bank centralny to zupełnie co innego i jest to jedyna drukarnia pieniędzy które pożycza w dół innym bankom tylko dodruk jest wtedy jak te banki są nieściągalne i pieniądz nie wraca a pozostaje w toksycznym obiegu podnosząc inflację

taki to obieg sobie zaplanowali pisiory jeszcze przed kryzysem licząc na cudu gospodarczego trwanie i nie trzeba było kryzysu aby inflacja zaczęła rosnąć powyżej planowanej już w styczniu lutym b.r. a teraz to już poszłooo.

mogę poszukać posta swojego na starym chyba jeszcze temacie gdzie napisałem niemal dokładny scenariusz tego co się właśnie dzieje

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v