Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Telepatycznie niech te wybory przeprowadzą . Macierewicz na pewno by takie fale łapał i zapisywał na kogo głos . Popieprzyło ich z tą koniecznością wyborów .

Opublikowano

Pafnusiu chyba nie chcesz łamać konstytucji?  :P   zresztą trzy tygodnie temu opozycja chciała przez neta, a co już jej się odwidziało?  :D

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, jarecki napisał:

były ostrzezenia nie dawno aby ograniczyć dzieciom użwanie tik-toka , psycholog się wypowiadał  żę spora cześć próbuje nasladować debili  z tik toka .

Fb-owych nie przebiją raczej.

18 minut temu, Sean napisał:

Nie musi, głosować będziemy przez internet, trzeba iść w końcu z postępem.   :P

To znaczy, że mogę zagłosować za tate? 

Uważam, że e-voting mógłby w końcu zostać wprowadzony. I to już widoczny postęp dzięki viruskowi oczywiście!!👍

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Nie wiem jak to chcą zrobić, zagłosować za kogoś się ot tak nie da, chyba że poda jakiś nie wiem login drugiej osobie. Noż kurna robicie wnioski o dopłaty i jakoś się nie boicie że ktoś wam bzdur ponapisuje, albo wlezie na konta w banku, a tu oj jeny jaka tragedia przez neta.  xD

Opublikowano
9 godzin temu, Roman176 napisał:

też o tym słyszałem pusić niemców francuzów wszystko wykopią to bd dobra gospodarka 

tu już cele się zmieniają , koronowirus spowodował przestoje nawet fendt i grupa agco  stoi bo brak podzespołow z chin , a ukraina jest doskonała prawie na otwarcie fabryk , 40 mln. ludzi , niskie pensje i  i bezrobocie , tylko niech merkiel szepnie putinowi żeby donbas odpuscił i europa ma gdzie inwestować , a i prąd z elektrowni atomowych tani , w polsce już czas na inwestycje minął z powodu braku pracowników ,i nawet ten kryzys długo falowo tego nie zmieni .

Opublikowano

Jarecki w Polsce również skończył się czas pracownika. Sporo zwolnień może być nie z powodu upadku firmy, tylko aby zachować ją w jako takim stanie. 

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, mirro napisał:

Oczywiście, pod warunkiem że zagłosujesz na ............ , no wiesz kogo.😂

Uważam że takie głosowanie byłoby pewniejsze i tańsze niż te papierologie, już Ty się nie bój że opozycja przy tym nie będzie.  

Edytowane przez Sean
Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

No proszę nie przeszły nawet poprawki dotyczące przekazania do służby zdrowia 20 mld z kasy UE czy co tygodniowego robienia testów służbie zdrowia. Pewnie po co im testy robić niech zarażają innych w szpitalach i zamykają kolejne. Będzie większy chaos. Widać jak rząd z tym sobie nie radzi.

Mało testów to mało chorych. Proste 

35 minut temu, DTaras napisał:

Tym bardziej, że i tu pałęta się jeden generał

I też dewiant tylko na tle politycznym 

Opublikowano (edytowane)

@SeanByłoby, gdybyśmy mieli przetestowany system i połapane tematy związane z bezpieczeństwem. Jak mają mi "ruscy" grzebać w systemie to ja pier**lę taki na ramię broń.

Edytowane przez mirro
Opublikowano

oj chyba się nie zgodze  jak do 1 czerwca ograniczenia zostaną zniesione to aż tak zle  nie bedzie  , oczywiscie rynek usług jest dość specyficzny i podatny  bardziej na wachania nastrojów , ale  czesc ludzi możę wybrać polskie na wakacje choć te  urlopy są już teraz wykorzystywane , wszystko zależy jak długo bedą ograniczenia.

4 minuty temu, mirro napisał:

Jarecki w Polsce również skończył się czas pracownika. Sporo zwolnień może być nie z powodu upadku firmy, tylko aby zachować ją w jako takim stanie. 

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Ulman napisał:

Mało testów to mało chorych. Proste 

chyba poniżej 5% testów z wynikiem pozytywnym , wiec chyba nie jest zle z testami .  u mie praca jest i to sporo ofert , budowlanaka a i  do marketów znowu biedronka ponawia ogłoszenia .               wchodzilismy w  koronawirusa ze 10o tys . wolnych etatów , gorzej jak by bezrobocie było jak w hiszpanni .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
41 minut temu, Sean napisał:

Nie musi, głosować będziemy przez internet, trzeba iść w końcu z postępem.   :P

Taki oddany mąż zaufania jak Generał to będzie zasiadywał w komisji 😂 członkom  kombinezony też mają się nie należeć 😁

Opublikowano

Tusk zaniepokojony konfliktami pomiędzy krajami UE .

Przewodniczący Europejskiej Partii Ludowej Donald Tusk wyraził na Twitterze swoje zaniepokojenie konfliktami pomiędzy państwami członkowskimi w związku z pandemią koronawirusa. Były szef Rady Europejskiej przestrzega przed pogłębianiem podziałów pomiędzy północą a południem UE.

Opublikowano
15 minut temu, jarecki napisał:

chyba poniżej 5% testów z wynikiem pozytywnym , wiec chyba nie jest zle z testami .  u mie praca jest i to sporo ofert , budowlanaka a i  do marketów znowu biedronka ponawia ogłoszenia .               wchodzilismy w  koronawirusa ze 10o tys . wolnych etatów , gorzej jak by bezrobocie było jak w hiszpanni .

słyszałeś jak jest we włoszech ?

ludzie idą do otwartych marketów, biorą towar i nie chcą płacić bo nie mają czym. to jest dopiero problem

tego samego boją się Pisowcy w Polsce i dlatego im się tak spieszy do wyborów

Opublikowano (edytowane)

włochy , hiszpannia , grecja ,portugalia - to są kraje z bezrobociem 15 % przed koronowirusem  to jest tabela liczona przez UE  a w realu troche inaczej sie  liczy         rok 2018 Dla Estonii, Węgier dane za listopad. Dla Grecji i Wielkiej Brytanii za październik.

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

to uważasz że u nas nie dojdzie do 15% ? ludzie muszą coś jeść, kupować inne rzeczy do bytowania. człowiek głodny, bez kasy nie zagłosuje na PIS na jesieni

Opublikowano

W Polsce puki jest 500 + i dają 13 emeryturę , podnieśli renty i emerytury po 70 zł kwotowo to PiS jest dobry .

Raczej w każdym domu jest jakiś Emeryt to na chleb będzie i jest 500 + to tez będzie to ludziom bardzo pomoże więc PiS jest dobry .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v