Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, jarecki napisał:

to z tematu do koronwirusa a o politce https://tygodnik.tvp.pl/47276078/w-czasie-pandemii-nawet-liberalowie-oczekuja-od-panstwa-wsparcia         cytuje ,,  Kilka rzeczy zaobserwowanych w sklepach potwierdzają nam dane z kart płatniczych opublikowane przez bank PKO BP czy badania rynku firmy Nielsen. ''

wsparcie państwa w redystrybucji socjalnej jest uzasadnione tylko w czasie klęsk żywiołowych a i to tylko jako bestronnego nadzorcy aby pomoc zasobniejszych dla biedniejszych była sprawiedliwie po obu stronach pobierana/rozdzielana

a to z tego artykułu to żadni liberałowie, neokomunistycznej zarazie się pojęcia pomyliły i tyle choć się nie upieram co do artykułu bo nawalił ktoś tego że ja przy nim to akronim
no nie będę tyle czytał i już :) 

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

a kto im  szparagi pozbiera , krowy wydoi , swinkom da ?

6 minut temu, galan99 napisał:

Przed chwilą, dysydent napisał:

wsparcie państwa w redystrybucji socjalnej jest uzasadnione tylko w czasie klęsk żywiołowych a i to tylko jako bestronnego nadzorcy aby pomoc zasobniejszych dla biedniejszych była sprawiedliwie po obu stronach rozdzielana

a to z tego artykułu to żadni liberałowie, neokomunistycznej zarazie się pojęcia pomyliły i tyle choć się nie upieram co do artykułu bo nawalił ktoś tego że ja przy nim to akronim
no nie będę tyle czytał i już :) 

nie ,nie chodziło mi o liberałów a o kontrole zakupów , miedzy innymi płatność kartą to jest po czesci kontrola nas , jak się przemieszczamy ,  co kupujemy , 

Opublikowano
1 godzinę temu, dysydent napisał:

we Włoszech zaczyna spadać liczba nowych przypadków w pierwotnym ognisku epidemii a ile tam zmarło? a ile rok temu na zakaźne choroby układu oddechowego? wie to kto czy nie?

spadło ? chyba wzrosło do 900 zgonów dziennie  prawie tyś wszystkich zgonów 

Opublikowano
1 godzinę temu, jarecki napisał:

to z tematu do koronwirusa a o politce https://tygodnik.tvp.pl/47276078/w-czasie-pandemii-nawet-liberalowie-oczekuja-od-panstwa-wsparcia         cytuje ,,  Kilka rzeczy zaobserwowanych w sklepach potwierdzają nam dane z kart płatniczych opublikowane przez bank PKO BP czy badania rynku firmy Nielsen. ''

Gdzieś ktoś tu pisał o szczepionkach z czipami a wystarczy ruch w internecie, korzystanie z telefonu czy karty płatniczej i żadnych czipów nie trzeba.

• Thanks 1
Opublikowano

Aby te wszystkie grile wyłapać trzeba sił. Te siedzą w koszarach. A tu kolejne obostrzenia na widzimisię ministra. Na stówę łby pozamieniane, albo na dwie stówy.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Roman176 napisał:

spadło ? chyba wzrosło do 900 zgonów dziennie  prawie tyś wszystkich zgonów 

nie w całych włoszech a tylko w rejonie gdzie było najwięcej i chyba najwcześniej się zaczęło
szukać linka czy sam poszukasz? bo ja co innego teraz .... a nie pamiętam nazwy, Bergamo czy jakoś tak
a , i nie ilość zgonów tylko nowych przypadków choroby,  wykres zgonów idzie z opóźnieniem bo wiadomo.....

wow! mr Trump prosto w pysk wszelkim komisjom europejskim i stadom urzędasków unijnych
prosto w pysk aż się zęby niebawem posypać muszą po czymś takim 

cyt -" Hiszpania otrzyma brakujący sprzęt do walki z koronawirusem z USA. W ładunkach z amerykańską pomocą mają znaleźć się m.in. respiratory - poinformował madrycki dziennik “ABC”.

- Wyślemy im materiały sanitarne, choć sami bardzo dużo ich teraz potrzebujemy. Pomożemy im również finansowo (…) i będziemy blisko współpracować z Włochami oraz z Hiszpanią, która też bardzo ucierpiała - powiedział prezydent USA Donald Trump w niedzielę podczas konferencji prasowej, cytowany przez stołeczną gazetę."

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, jarecki napisał:

nie ,nie chodziło mi o liberałów a o kontrole zakupów , miedzy innymi płatność kartą to jest po czesci kontrola nas , jak się przemieszczamy ,  co kupujemy , 

1 godzinę temu, dsbh napisał:

wystarczy ruch w internecie, korzystanie z telefonu czy karty płatniczej i żadnych czipów nie trzeba.

Ja zawsze miałam i mam z tyłu głowy  coś takiego jak wyrzut korzystania z karty(właśnie to o czym piszecie) jeśli są to śmieci zakupowe i wolę płacić gotówką. Karta zawsze sprawiała owe poczucie inwigilacji, gdzie się poruszam/które miejsca odwiedzam. 

29.03.2020 14:07Holenderskie Ministerstwo Zdrowia wstrzymało wysyłkę reszty masek do szpitali. W sumie Holandia sprowadziła z Chin 1,3 miliona maseczek. Uszkodzone filtry w maskach FFP2 nie zapobiegały przedostawaniu się drobnoustrojów do ust czy nosa:Drugi test wykazał, że maski nie spełniają norm jakości.Maski zostały wyprodukowane w Chinach i dotarły do Holandii 21 marca. Ministerstwo przyznało, że każda kolejna przesyłka będzie sprawdzana kilkakrotnie, co ma zapobiec właśnie takim sytuacjom. Część holenderskich szpitali odmówiła przyjęcia maseczek, zanim rząd nakazał ich wycofanie.

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

czytasz na własną odpowiedzialność bo nie bardzo o polityce co o technologii i socjologii. a jakoś dużo mi się naklikało to informuję co ew przewiniesz

3 godziny temu, jarecki napisał:

............

to jest dylemat - nie wiem - cywilizacyjny, społeczny, ustrojowy albo wszystkie na raz i parę jeszcze
Technologia daje takie możliwości, technologia dała motoryzację i konieczność tablic rej na samochodach oraz ewidencję tych samochodów konieczną choćby z przyczyn sprawdzenia ważności przeglądu czy legalności posiadania (nie kradziony). Zostało to zaakceptowane.
Na jakich zasadach zostaną zaakceptowane efekty rewolucji informacyjnej to temat na co najmniej doktorat
nie mniej nieuchronnym jest odejście od gotówki wcześniej czy później całkowite tylko jak zrobić aby przy tym anonimowość transakcji zachować a jednocześnie namierzalność przekrętów, kradzieży i innych patologii? kolejny temat....

już dziś nosząc włączony telefon komórkowy który ma aktywny SIM wskazuje się swoje miejsce pobytu z dosyć dużym przybliżeniem rzędu max kilkuset metrów a taki z włączonym GPSem to do często kilku.
Nawet ja pisząc to jestem do namierzenia po adresie zamieszkania imieniu i nazwisku choćby z numeru tel. który podałem jako kontaktowy dla gmaila czy umowy o neta ze stacjonarnym dostawcą

już jesteśmy inwigilowani i to nie przez człowieka a przez aplikacje zapisujące non stop dane jakie uda się im zdobyć i wprawdzie nikt na bieżąco ich nie czyta ale zostają niemal na zawsze na dyskach służb, prywatnych portali, konglomeratów reklamowych, czy nawet hakerów. 
My sami zapomnimy a ten zapis zostanie w każdej chwili do odczytania a jak dobrze pójdzie ludziom na tej planecie to wiele pokoleń po nas.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Oczywiście dysydent zdaję  sprawę sobie, że to poświęcenie ogółu to dla dobra wyższego, likwidacji marginesu najwyższy cel w końcu.

Poza tym za wcześnie na ocenę sytuacji, dane statyst.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

nie o cel tu chodzi a o możliwości
jak uchronić się aby instrumenty mogące służyć naszej wygodzie nie zostały wykorzystane do naszego zniewolenia?
czy to jest możliwe? .   i tutaj można analogizować do przeszłości na ile użyto wcześniejszych wynalazków ku szkodzeniu a na ile ku służbie i nie ogółu a jednostki

no nijak temat na tutaj :) 

Opublikowano

jeżęli w Twoim adresie IP bedzie czesto wpisywana fraza  okreslona przez służby lub  strony okreslone przez służby to prawdopodobnie z automatu odpowiednie służby zostaną   powiadomione . algorytmy wtypują Cię w związku z okreslonym słowami używanymi .

Przed chwilą, Pafnucy napisał:

Dobra . Tylko po co Was inwigilować ?

np .jak bedziesz przeszukiwać strony typu jak zbudować bombe .

Opublikowano (edytowane)

albo
zaraz....
cyt - " 15:24

"Zaczynamy mieć w Polsce tzw. transmisję poziomą zakażeń. Obostrzenia w najbliższych dniach będą ustalone, nie ukrywamy żadnych danych. Raportujemy państwu osoby zmarłe jako zakażone koronawirusem. Staramy się, aby dane aby były jak najbardziej klarowne, szczere. Mamy w tym momencie 10 tys. łóżek dla pacjentów zakaźnych, ale może dojść do kolejnych kroków. Ostatni weekend nie napawa nadzieją, że te restrykcje, które wprowadziliśmy, były wystarczające - dodał minister."

czyż nie robi to wrażenia jakby Minister wprost odpowiedział na pytania/podejrzenia/oskarżenia wczoraj rzucane m. in. i przeze mnie na af
mam linkować gdzie?

cytat ze strony https://wiadomosci.onet.pl/kraj/koronawirus-w-polsce-i-na-swiecie-kolejne-ofiary-i-zakazenia-relacja/xg8t4fg?srcc=ucs

jeszcze kilka zapisów sprzed tej godziny jakże na "wczorajszy" temat

badania podobnych for pomagają ocenić poziom świadomości społecznej, trendów politycznych itp aby dostosować przekaz .... itd itd chyba nie muszę tłumaczyć

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
4 minuty temu, Pafnucy napisał:

Dobra . Tylko po co Was inwigilować ?

dla mojego i Twojego bezpieczeństwa

Opublikowano

No i bardzo dobrze .

Wszyscy chcą bezpieczeństwa , ale jak jakiś monitoring czy inne takie , to zaraz zamach na ich wolność .

Wolność to można mieć na jakimś zupełnym odludziu i żyjąc z tego co natura da . O ile ta natura nie ma już właściciela . Żyjąc w grupie trzeba się przystosować do większości , albo walczyć i tworzyć własną społeczność .

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Ywa napisał:

dla mojego i Twojego bezpieczeństwa

chyba że kursywą pisane xD

wcześniejszego posta uzupełniłem jak by kto...

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Specjalnie tak zostawiłam, ponieważ jestem porządnym obywatelem a nie jakimś wywrotowcem, no proszę?

Faktycznie zwykli ludzie wykorzystują technologie i z drugiej strony to super niebezpieczne narządzie w rękach szaleńców, pomijając tych u góry aniołów.

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

to po co urządzać wybory gdy startują skrajne pomysły na "robienie dla dobra obywateli" jeśli to "dobro" było by uniwersalne i nierelatywistyczne?
czy  tam; nierelatywne ?
bo chyba niepoprawnie to pierwsze napisałem

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
41 minut temu, dysydent napisał:

już dziś nosząc włączony telefon komórkowy który ma aktywny SIM

Nie musi być karty sim w telefonie. Wystarczy sam telefon. Urządzenie jest cały czas widocznie w sieci ponieważ ważniejszym od  numeru sim jest IMEI telefonu, Karta sim tylko identyfikuje Cię w sieci jako swojego i umożliwia wykonywanie połączeń innych niż tylko alarmowe.

• Thanks 1
Opublikowano

To przecież pierwsza partia, która spełnia swoje obietnice, więc nie mogą zawieść narodu, tegoż poczucia bezpieczeństwa.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v