Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

można tak testować i orzekać zgony że będzie "tyle ile trzeba"

zakazali lekarzom na te tematy no to mają takie jak moje wrzutki
politykowi wierzyć na słowo? kpina, z dowolnej frakcji

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
24 minuty temu, jacus napisał:

lotnisko w oswieciumiu😂 kiedy go otwarli ???? w radomiu🤣.

a tak naprawde to kilka razy w roku przylatuja masowe wycieczki izraelskiej mlodziezy do miejsc zaglady i sa one ochraniane przez izraelskie sluzby specjalne-kazdy samolot a potem autokar ma paru smutnych panow uzbrojonych w sluchawki-to widzialem na wlasne oczy, a reszte uzbojenia maja  profesjonalnie schowane,.polska to w sumie bezpieczny kraj i te srodki sa jak najbardziej przesadne ale wola dmuchac na zimne, pelny profesjonalizm.  jeszcze niedawno widzialem caly tabun ponumerowanych autokarow , najwyzszy numer ktory widzialem -23

Kiedyś płynęłam z Karlskrony z grupą młodzieży szwedzkiej, udających się na wycieczkę do Oświęcimia. Zrobiłam oczy wówczas. Nawet jakbym miała okazję, nie pojechałabym tam. Dość mam samych opisów z książek, uprzedzeń nabyłam się bezcelowych, inne czekają na przeczytanie, po dziadku, który przeżył 5 lat obozu w Stutthof. I miał szczęście, również dlatego że po wojnie nie zaliczył zsyłki.

Opublikowano

Wyobraź więc sobie, ze wiem też z opowieści kierowców o których pisałem wcześniej. Że wycieczki Żydowskie mało, ze oglądają obozy na żywo i słuchają przewodników to jeszcze po drodze oglądają prawie non stop w autobusie filmy o tym jak ich mordowali.

Opublikowano

Jacuś przecież wg Ciebie koronawirus to wymysł medialny to po co wogóle testować.

Za mało ofiar. Zbiorowy spisek w kraju w którym 30 % totalsów sra w swoje gniazdo byłe dokopać rządowi ukrywa się tysiace przypadków i setki ofiar. Tym czasem cały świat radzi sobie dzielnie z wirusum oprócz polskiego rządu. Skad się takie głupki biorą. I jeszcze się im wydaje że są mądrzy i w mniejszosći. Chyba całe szczęscie że w mniejszości, bo mniej groźni klepiąc swoje durne wywody w klawiaturę.

Opublikowano
13 minut temu, jacus napisał:

nie dopiero kupili 😛, teraz chyba dziennie robia cos kolo 4 tys testow. dla tego przybywa chorych bo przedtem to nawet kilkaset dziennie  nie bylo.

co ty dupisz nasze śląskie laboratorium co budowały go spółki  kopalniane w Katowicach 3 tyś testów umieją robić  

Opublikowano

Narzekanie to już polski sport narodowy/obyczaj/przypadłość/kompleks, a raczej geny. Czy rząd zrobi za dużo rozdając czy za mało WIECZNIE ŹLE.

Opublikowano

Roman - idziesz do namiotu (same odosobnione miejsca pierwszego kontaktu to był kłopot zorganizować), zgłaszasz gorączkę i duszność. Co dalej? To lekarz musi przyjść i zbadać oraz zlecić. Tu pobiera się wymazy i normalnie to strażak, dentysta czy magister farmacji powinien wsadzić Ci te pałki nawet i w du..., wskazać miejsce oczekiwania i do wizyty lekarza stamtąd nie wypuszczać. A jest jak jest...

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Ywa napisał:

Narzekanie to już polski sport narodowy/obyczaj/przypadłość/kompleks, a raczej geny. Czy rząd zrobi za dużo rozdając czy za mało WIECZNIE ŹLE.

a to w porządku kiedy wszyscy narzekają bo jeśli by tylko jedni to znaczy że rząd zbyt stronniczy wobec jakiejś grupy tak że w tym narzekaniu akurat nic złego nie widzę.
choć może.... jak by tak pomyślał 
w Chinach tam nikt nie słyszał aby się kto na rząd skarżył a nawet jak kto co usłyszy to na drugi dzień twierdzi że mu się tylko wydawało

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
5 minut temu, DTaras napisał:

Roman w międzyczasie. 3 tysiące? To dlaczego jest ogólnopolskie zatwardzenie do ok 4 dni?

a wiesz ile miast tylko wykony testy 

5 minut temu, Ulman napisał:

Bo Niemiec jest zły i wszystko można na niego zwalić.

nie polak jest zły bo kupuje drożdże i wypieka w domu i zabraknie zaraz ciebie chleba w sklepie i cusz będziesz zryć ?

Opublikowano

Roman - zdziwiony? Potrafimy zrobić drożdże jest problem ilości. Kostka dla gospodyni to coś innego niż piekarska i dlatego co rano masz bułki a drożdży w sklepie nie kupisz.

Opublikowano

Jak już pisaliśmy, aby zapobiec wykupowaniu drożdży przez niektórych klientów, część sklepów zdecydowała się wprowadzić limity na liczbę opakowań, które kupić można podczas jednorazowych zakupów.

Uniferm sprzedaje drożdże hurtownikom. Głównie trafiają one do piekarni i zakładów produkcyjnych wytwarzających pieczywo i ciasta. Firma sprowadza je z Niemiec. Z tygodniowym wyprzedzeniem składa zamówienia na przewidywaną ilość potrzebnego towaru

3 minuty temu, Ulman napisał:

Zabraknie chleba...…….. znowu pijesz , czy to połączenie fanatzji i paranoi?

ulman ciebie utrzymują jeszcze rodzice ?? 

Opublikowano (edytowane)

No i co z tymi Niemcami jest nie tak?

Ty mnie podobno utrzymujesz jako patriotyczny gamoń płącacy wszystkie podatki i brzydzący się odliczeń które mu przysługują bo nie honor je wykorzystać

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
9 minut temu, Ulman napisał:

Ty mnie podobno utrzymujesz jako patriotyczny gamoń płącacy wszystkie podatki i brzydzący się odliczeń które mu przysługują bo nie honor je wykorzystać

https://www.se.pl/slask/grupa-zarobila-mniej-niz-w-2018-r-dala-2-mln-zl-na-walke-z-koronawirusm-aa-H7G2-sna6-LtCR.html

patrz już jsw w marcu dała ok 10 mln    

6 minut temu, DTaras napisał:

Są i w Polsce robione drożdże tylko,

tak Niemiec ma tu też 2 fabryki 

Opublikowano

Źródło: Puls Medycyny
https://pulsmedycyny.pl/koronawirus-sars-cov-2-szerzy-sie-szybko-rowniez-od-osob-niemajacych-objawow-badanie-985427

Koronawirus SARS-CoV-2 szerzy się szybko, a w dodatku źródłem ponad 10 proc. zakażeń są osoby, które są nosicielami wirusa, ale nie mają objawów infekcji - przekonują naukowcy na łamach pisma "Emerging Infectious Diseases".

Badacze tłumaczą, że szerzenie się epidemii zależy od dwóch czynników: od tego, jak wielu ludzi zarazi każda osoba z infekcją (reproduction number), a także od tego, ile czasu zajmuje przeniesienie się wirusa na kolejną osobę (serial interval).

Zobacz więcej
Badania: koronawirus SARS-CoV-2 szerzy się szybko, również od osób niemających objawów
iStock

Koronawirus SARS-CoV-2 szerzy się tak szybko, jak wirus grypy
Prof. Lauren Ancel Meyers z University of Texas w Austin (USA) i jej współpracownicy z Francji, Chin i Hong Kongu przeanalizowali ponad 450 przypadków zakażeń koronawirusem SARS-CoV-2 w 93 chińskich miastach. Okazało się, że czas pomiędzy wystąpieniem objawów u osoby zakażonej SARS-CoV-2, a osoby, która zaraziła się od niej (serial interval), wynosił średnio cztery dni. Zdaniem naukowców tak krótki okres oznacza, że epidemia COVID-19 będzie szerzyć się szybko i może być trudna do powstrzymania.

Prof. Meyers wyjaśnia, że koronawirus SARS-CoV-2 może szerzyć się w sposób podobny do wirusa grypy, dlatego potrzebne są szybkie i dynamiczne działania, by stłumić pandemię. "Epidemię eboli, w przypadku której czas między wystąpieniem objawów u dwóch osób wynosi kilka tygodni, znacznie łatwiej jest zahamować, niż epidemię grypy, w przypadku której jest to zaledwie kilka dni. Pracownicy medyczni mają wtedy znacznie więcej czasu na identyfikację i odizolowanie zakażonych osób, zanim przekażą one wirusa innym" - tłumaczy ekspertka.

CZYTAJ TEŻ: Naukowcy ustalili, że organizm walczy z koronawirusem SARS-CoV-2 podobnie jak z wirusem grypy

Więcej szkody ta cała panika przyniesie wszystkim niż ten cały wirus który już zaraził większość mózgów panicznym strachem .

Wojna psychologiczna trwa a najciekawsze że nie ma linii frontu, coś jakby poligon doświadczalny jak mocno da się zastraszyć i ubezwłasnowolnić w imię korona wirusa . 

Opublikowano

ywa- pare lat temu mocno sie zdziwilem jak dowiedzialem sie ze najwieksza grupa zorganizowanych turystow to... obywatele wielkiej brytanii .potem polski , wloch i izraela, mysle ze mlodziez z calej polski powinna miec obowiazkowa wizyte-tak jak jest to u nas w w wieku 14 lat. bylem ,widzialem , znalem osobiscie bylych wiezniow, pamietam opowiesci naocznych swiadkow-brat babki mieszkal w oswiecimiu, to nieprawda ze pilecki cokolwiek ujawnil -wszyscy o wszystkim w okolicy dokladnie wiedzieli, na terenie obozu pracowali fachowcy zza drutow,smrod palonych cial roznosil sie tam gdzie zawialo...........

soah-jest ta rzecza ktora spaja zydow z calego swiata ktorzy zamieszkali na obcej i nieprzyjaznej ziemi, cos jak amerykanska flaga ktora kowboje nawet na majtkach umieszczaja..

pawelwlkp- wirus nie jest wymyslem jest nim s-wirus ktory opanowal wiekszosc uzytkownikow tv i fejsgoowna nie tylko w polsce ale i w calym swiecie, w 2010 byla wieksza epidemia i co i nic -wtedy jeszcze internet [w sporej czesci swiata] jeszcze nie trafil pod strzechy, 

my mamy to szczescie ze jestesmy zadupiem swiata turystycznego- chinczycy nie odwiedzali nas tlumnie jak innych krajow w ktorych szaleje epidemia..

w krakowie byla fabryka drozdzy-dziwnym trafem na ul drozdzowej😛,ale padla dawno.

romus -jak ja napisalem ze robia cos kolo 4 tys testow to jest to dokladnie 4,1 tys za ostatnia dobe-i tak jest ikoniec kropka ,bez dyskusji....w odroznieniu od ciebie nie tylko pisze ale i czytam a nawet pamietam i rozumiem co przeczytalem😜

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v