Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

noo, jak się panuje nad epidemią u siebie to można wspomóc produkcją własnymi pracownikami w filii fabryki sojusznika który robi wrażenie że z epidemią sobie nie radzi
a może tylko u tego sojusznika epidemia ma inny bardziej "widoczny" przebieg

chyba trzeba będzie pójść i tego Dudę wyrzucić chociaż przeciwko Niemu nic specjalnie nie mamy ale jawnie mają politycy nas za idiotów jakobyśmy mieli uwierzyć że walczą z epidemią bardziej niż o stołki własne.

no i co z tego że zmienili tylko techniki głosowania nie łamiąc konstytucyjnych; tajności głosowania, jawności uczestnictwa a nawet omijają ograniczenia kwarantanny ograniczające powszechność
Dla przeciętnego wyborcy tylko jeden przekaz się liczy - jawnie na siłę próbują przepchnąć wybory żeby nie wiem co.

chm. tylko jak dopilnować żeby uczciwie głosy policzyli? pomimo że tak na prawdę większości zwisa kto jest prezydentem bo co taki u nas może.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Taaaa w USA tak panują nad epidemią, jak kiedyś nad ofiarami "Katriny" w Luizjanie. Woda zalał- ludzie zniknęli. Woda opadła- ludzie sie nie znaleźli. Odpowiedź? Pewnie wyjechali do rodzin. Ale oni nie mieli rodzin. -To wpiszcie w rubrykę że mieszkają w przyczepie.:lol:

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

tamto ja kursywą bo to tylko zwykłe szyderstwo

bardziej mnie frapuje ta wiosenna pasterka zwiastująca narodziny nowego wizerunku pisu - władza ponad wszystko nawet życie
czy oni nie mają wyobraźni że to nie są ostatnie wybory w Historii tego kraju? Przecież ta etykieta im zostanie już dożywotnio.
no i życz tu takim dobrze jak to samobójcy i polityczni i w tym akurat przypadku niektórym nawet dosłownie .....

cholera oni w panikę chyba wpadli i to wcale nie z obawy przed covid

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

no tak
nie ma tak dużego samolotu żeby pomieścić wszystkich wyborców i wysłać na lądowisko w krzakach to sam los podesłał inny sposób.
i co z tego że nie robią tego celowo? analogia nasuwa się sama

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
6 minut temu, dysydent napisał:

tamto ja kursywą bo to tylko zwykłe szyderstwo

Tylko że ma solidne podstawy. A raczej potwierdzenie w dalszych wypadkach.

Tak duże samolotu nie ma. Ale pomysłodawcy zmieściliby się w mniejszym. Albo jakimś niepotrzebnym statku, który odbyłby rejs w kierunku Rowu Mariańskiego i tam zatonął.

Opublikowano

PIS przyzna racje opozycji? Chyba  żartujesz 😂 Chociaż z drugiej strony patrząc to jak TVPis powie wyborcom że PIS od początku chciał przesunięcia wyborów to też uwierzą

Opublikowano

Sytuacja jest o tyle ciekawa, bo nie wiadomo o co chodzi z tym terminem wyborów. Gdyby  Pis dobrze rozegrał obecną sytuację, Duda ma wygraną w pierwszej turze, niezależnie od terminu wyborów i być może kolejna wygrana w przyszłych wyborach parlamentarnych. Z drugiej strony sojusz opozycji się sypie. Zaczęło się od PSLu, potem Lewica, także robi się ciekawie. PO postawiło na złego kandydata ?

@Ulman co Ty tak z tym Smoleńskiem ?

Opublikowano
2 godziny temu, galan99 napisał:

O Niemca niema co się martwić oni mają jeszcze tyle złota że wystarczy im na 3 spowolnienia gospodarcze .

Troszku  humoru .

https://chelm.naszemiasto.pl/nagi-mezczyzna-biegal-wokol-ronda-w-chelmie-interweniowala/ar/c15-7623863?fbclid=IwAR1-Tpd91dBbWPZcYnZFduW1eDhSPWw9RcqcapkJpxSOWb5zCtyaCrgTWXE

Martwić się trzeba i to bardzo . To złota to zagarnęli podczas wojny od tych narodów od których by  teraz chcieli  utrzymania ich muzułmanów pod płaszczykiem "praworządności ". Wtedy musieli zabijać aby innych obrabować , teraz wystarczy że kilku idiotów  znajdą i za ich pomocą  fikcyjną dyrektywę wprowadzą i wszystko będzie  zgodnie z prawem . 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, dsbh napisał:

@Ulman co Ty tak z tym Smoleńskiem ?

rozumiesz rozgrywa kabalistyczno fatalistycznie
Jednego Kaczyńskiego Putin jawnie sobie nie życzył a Kaczyński niemal na siłę... teraz sytuacja też "sobie nie życzy",rozumiesz?

nie przegiąłem tym postem? bo sam nie wiem. to pobożny kraj (?)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

ok. głownie chodzi o głosowanie korespondencyjne ok . czy jeszcze coś  ?         a tak dopytam jak ta grupa 60 + nie zagłosuje wcale to który kandydat najwiecej straci ?      uzasadnijcie mi o co chodzi bo ja dalej nie rozumiem ale czy wy rozumiecie ?                 nie pamietacia hasła ,, zabierz babci dowód ''  ?            konstytucja RP daje prawo do zgromadzeń i demonstracji , i co z tego to co znaczy KIDAWA miała racje że konstytucja jest ważniejsza od życia ?

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)

noż jawnie chodzi aby stworzyć warunki prawne do przeprowadzenie wyborów nawet podczas trwania epidemii
a zapis jakoby można było wykluczyć głosowanie na statkach i innych placówkach po za teryt kraju to nawet gdyby pandemia szalała na całej planecie niszcząc i resztę cywilizacji to też

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

ok . taka odpowiedz mie satysfankcjonuję .    ale mówienie o łamaniu konstytucji od razu , sam Dysydent wyjasniłeś dokładnie dlaczego wybory  powinny się odbyć kilka dni temu i jaki skutek prawny może nieśc za sobą nie przeprowadzenie ich i tego sie trzymajmy .                a tak od siebie to szkoda że da się głosować przez internet , przecież połowa uprawnionych mogła by tak oddać swój głos .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)

za to ten pomysł mi się podoba
cyt z onetu - "

"Dziś, w nocnym głosowaniu, PiS i PO zagłosowały za cięciem płac. Pieniądze, zamiast do pracowników i małych firm, popłyną do banków" - komentuje Adrian Zandberg"

zapewne w genezie pomysłu leży możliwość obniżenia płac pracownikom których zakłady wstrzymały produkcję z powodu epidemii (np kwarantanny bo ognisko covid) i pracodawcy zwolnieni będą z obowiązku płacenia pracownikom pełnych stawek nawet w/g minimalnej za przestój 

pracodawcy i tak stracą zysk z produkcji a pracownicy też poniosą część strat gospodarczych ew kryzysu

no czasem mi szkoda że w innych sferach dążą do samobójstwa politycznego bo tutaj Zandberg tylko potwierdził że jest ekonomicznym ignorantem sprzeciwiając się zdecydowanie próbie ratowania możliwie najwięcej z wartości narodowej waluty.
Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

trudno
nikt nie powiedział że musi być wszystko idealnie. 
Jesteśmy w o tyle lepszej sytuacji że będziemy znali historię pandemii np w Hiszpanii, Włoszech .... właściwie w większości państw które... no wiecie o co mi chodzi

bo obiecałem sobie lakoniczniej w postach....

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano

Tarcza antykryzysowa przewiduje możliwość ustalania maksymalnych cen niektórych produktów. Chodzi przede wszystkim o podstawowe produkty, w które codziennie się zapatrujemy - choćby żywność - a także usługi kluczowe dla opieki zdrowotnej związanej z walką z epidemią.

Wysokość maksymalnych cen będzie oparta na wysokości cen w okresie poprzedzającym wprowadzenie stanu zagrożenia epidemicznego - rząd chce w ten sposób usunąć skutki nieuzasadnionych podwyżek .

https://businessinsider.com.pl/finanse/ceny-maksymalne-nie-uchronia-ani-konsumentow-przed-drozyzna-ani-producentow-przed/erx8tbp

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v