Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
51 minut temu, dysydent napisał:

a swoją drogą to ciekaw jestem czy w pozytywnym świetle tego Bosaka w tej tv pokazali czy dla postrachu żeby rozpoznać na kogo nie głosować w "ewentualnych wyborach"

Akurat byłem zajęty rozmową w tym czasie, ale pokazali go na ok.4 sekundy, także się nawet nie zdążył wypowiedzieć. Ale był w telewizji.

46 minut temu, Generał napisał:

Kto  to  ten  Bosak ???  Jakie  plotki  z telewizją  ??

"Se" w internecie sprawdź :).

Opublikowano
2 minuty temu, dysydent napisał:

wiesz co to jest w czasach kryzysu? takie nawoływanie na granicy karalności
czy to przypadkiem żydokomuna nie w podobny sposób w/g takich jak Ty przejęła władzę w carskiej Rosji?
może Historia się i powtarza ale tu ani Rosja ani kryzys tak głęboki aby to przeszło.

za każdym razem i przed każdym będę ostrzegał przed takimi pomysłami choćby podobnie jak Ciebie niewielu tu nawet traktowało poważnie

Pisząc w "sposób bezpośredni" nie mam na myśli żydowskich bolszewikó w osobach Jiicza, Kiereńskiego, Dzierżyńskiego, Kamieniewa, Abramowicza.  Ci ludzie, jak i wielu innych rosyjskich Żydów, przyłączyło się do bolszewików przed 1917 r., a wielu z nich weszło w skład Komitetu Centralnego Socjaldemokratycznej Partii i krwawo stłumiło państwo Romanowych. Sposób bezpośredni ale tym razem bez POmocy tej pejsatej nacji a po to żeby wykurzyć ich tam gdzie ich miejsce - każdy czas jest dobry.  Sądzisz, że Oni mają jakieś odruchy moralne w szabesgojowej indoktrynacji nas Polaków?

Opublikowano (edytowane)

chodziło mi o metody Twe dochodzenia do władzy 
bo jakoś tak podejrzanie żydowskie 
jeśli komunizm miał by być wynalazkiem Żydów
o i Hitlera o dolewkę krwi żydowskiej podejrzewali

piszesz o obcych elementach w narodzie polskim...
no właśnie
czy zadyma w Polsce nie jest przypadkiem i Żydom na rękę?

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano

Wybory organizowane przez ludzików wystawiających swoich kandydatów nigdy nie będą sprawiedliwe a tym samym obiektywne. Elektorat lokalny powinien wystawiać swojego przedstawiciela do władz powiatowych a Ci z kolei oddolnie robią elektorat władzy wyższej hierarchii. Nigdy nie powinno być to narzucone odgórnie przez żadnego prezesa a ni wyszkolonego wnuczka wermahtowca przez odpowiednie służby Stasi (HVA).

Opublikowano (edytowane)

no to już wiemy do kogo Ciebie dołączyć 
do oszołomów którzy jeden pluje na demokrację a inni ćwiczą marsze z drewnianymi karabinami
nie te czasy
nie te czasy
zmieciemy was tak jakeśmy zmietli komunistów aż się sowiecki kolos rozleciał 
wybij sobie z głowy podobne mżonki i proś Boga abyśmy się osobiście nie poznali bo może mi przyjść ochota sprawdzić jak reaguje na przemoc zwolennik tej przemocy wobec innych
nie dam rady sam to powrócimy większym stadem i dupsko przetrzepiemy z brudu podobnych pomysłów. nawet sam @Generał się pewnie przyłączy choć lubi czasem też za ostre metody to jednak demokratyczny (chyba) żołdaczyna
mnie interesuje ten post co wyżej jakobyś pluł na wybory bezpośrednie a to co teraz wypisałeś to tylko ucieczka przed bezpośrednim atakiem i ...dobra 
znamy takich bohaterów.

1 godzinę temu, many12 napisał:

Musimy przejąć władzę w sposób bezpośredni.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
3 minuty temu, dysydent napisał:

no to już wiemy do kogo Ciebie dołączyć 
do oszołomów którzy jeden pluje na demokrację a inni ćwiczą marsze z drewnianymi karabinami
nie te czasy
nie te czasy
zmieciemy was tak jakeśmy zmietli komunistów aż się sowiecki kolos rozleciał 
wybij sobie z głowy podobne mżonki i proś Boga abyśmy się osobiście nie poznali bo może mi przyjść ochota sprawdzić jak reaguje na przemoc zwolennik tej przemocy wobec innych
nie dam rady sam to powrócimy większym stadem i dupsko przetrzepiemy z brudu podobnych pomysłów.

15541194_1402201429793059_7607093282266528883_n.jpg

14 minut temu, dysydent napisał:

Musimy przejąć władzę w sposób bezpośredni.

25443229_1261224700689834_2040773617959239153_n.jpg

41 minut temu, dysydent napisał:

czy zadyma w Polsce nie jest przypadkiem i Żydom na rękę?

36561584_203298180509860_1041417358964424704_n[2].jpg

Opublikowano

mirro - jak to mówią: Wy już dobrze wiecie która 😉 Trzeba przyznać, że społeczeństwo bez poczucia opieki w większości bardzo przestraszone. Wszędzie wietrzy spisek i nie dopuszcza do siebie własnej winy za to. Bo może to środowisko takie słabe, że byle wirus u gada nie zostaje skasowany a mutuje lub też pula genowa ludzi z przeludnienia słabnie. Wszechobecna palpitacja. Wroga czasem warto szukać w sobie.

Opublikowano
11 godzin temu, Generał napisał:

lewaki macie waszego wodza teraz wy pokarzcie  gdzie Schetyna Nitras kidwa zapodaje się swojej biblioteki domowej  gdzie le wadowski czemu qwa qwa tylko buszuje w internecie  

Znalezione obrazy dla zapytania: kidawa błońska memy

• Like 1
Opublikowano

Tak przy okazji. Kwarantanna repatriantów jest ściśle określona. Niestety większość ma pusto we łbie i najpierw wita się z rodziną a następnie wali na zakupy. Zgłaszajcie cymbałów bo o dupę rozbić te wszystkie "działania" jeżeli sami o siebie nie zadbamy.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

zwłaszcza że te działania tyle samo nas będą kosztować na przyszłość bez względu na ich skuteczność

to w zasadzie na temat o koronawirusie ale  jeszcze nie raz będzie okazja i tam....

@many12 cytować się naucz bo Ci jakieś bzdury powychodziły
z resztą zapewne jak wszystko takim jak Ty

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

1 godzinę temu, Ulman napisał:

U ciebie to co najmniej 0,5l już dziś było. Idziesz na 0,7 czy na 1l?

Też to odczuwam  , ale mimo to twierdzę że o wiele , wiele  mniej zakłamuje rzeczywistość niż  wielu z Was .Nikt nie jest ślepy kochani POwscy lizydupki .

Opublikowano

Bo jak się uważa PIS za głupków i lewicowców to automatycznie oznacza że popiera się PO? Nawet nie mam o takie myslenie pretensji. Lata tresury przez propagandę zrobiły swoje

Opublikowano

Każdy kochani ma felery , każdy źle robi , ale skoro u nas jest taka dyktatura , taki bolszewizm , gorzej jak za komuny kiedy to ludzie z Polski uciekali przed  prawdziwymi represjami  to na 'Miłość Boską " czemu teraz wszyscy do tego upadłego kraju jak na Arkę Noego uciekają ??????????????????????????????????????????????   

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Już  oto  pytałem  to  forumowa  opozycja   napisała  że  oni  na zakupy  wyjechali  na wakacje  a  teraz  wracają  🤣  a  że Niemcy  płaczą  że   bez  tych  Polaków  co  na  zakupy  i na wakacje  jeżdżą   nie  poradzą  bo nie będzie  komu  robić to już  inna  sprawa  🤣

90651121_1538008529686237_22269585603638

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, gienio007 napisał:

Każdy kochani ma felery , każdy źle robi , ale skoro u nas jest taka dyktatura , taki bolszewizm , gorzej jak za komuny kiedy to ludzie z Polski uciekali przed  prawdziwymi represjami  to na 'Miłość Boską " czemu teraz wszyscy do tego upadłego kraju jak na Arkę Noego uciekają ??????????????????????????????????????????????   

Kto ucieka do Polski ? Niemcy Angole, Francuzi? A może jakieś inne nacje?

@Generał Sam potwiedziłeś co się naprawdę dzieje - Polacy wracają do kraju .Zapewne dzieje się tak dlatego że na obczyźnie skończyła im się robota a w Polsce maja domy i rodziny. Taki to zawiły proces😂

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
9 minut temu, Ulman napisał:

Kto ucieka do Polski ? Niemcy Angole, Francuzi? A może jakieś inne nacje?

@Generał Sam potwiedziłeś co się naprawdę dzieje - Polacy wracają do kraju .Zapewne dzieje się tak dlatego że na obczyźnie skończyła im się robota a w Polsce maja domy i rodziny. Taki to zawiły proces😂

Niemcy  twierdzą  coś  zupełnie  innego  że  brakuje  rąk  do  pracy.  A gdzie  JKM  pojechał  na wakacje  na  Sybir  ???

Opublikowano
11 minut temu, Ulman napisał:

Sam potwiedziłeś co się naprawdę dzieje - Polacy wracają do kraju .Zapewne dzieje się tak dlatego że na obczyźnie skończyła im się robota a w Polsce maja domy i rodziny. Taki to zawiły proces😂

a czy Mógłbyś potwierdzić że polacy wracają ? nikt nie wraca , przepływy ludnosci były zawsze .to tak narazie dopiero 1 tydzień ograniczeń  

Opublikowano
7 minut temu, Generał napisał:

Niemcy  twierdzą  coś  zupełnie  innego  że  brakuje  rąk  do  pracy.  A gdzie  JKM  pojechał  na wakacje  na  Sybir  ???

No ku....a brakuje bo do domów w Polsce powracali. Nawet takiej sytuacji nie umiesz zrozumieć?

Tłumacze i objaśniam

1. Polscy robotnicy byli za Odrą ,
  2. teraz wrócili do kraju,
  3. nie ma ich w Niemczech 
  4. Skoro ich tam nie ma to nie mogą tam pracować

Na szparagi to nie tyle że wrócili co zapewne wcale nie pojechali ze względu na wirusa.

To chyba jest proste do zrozumienia

Opublikowano
5 minut temu, jarecki napisał:

przepływy ludnosci były zawsze .to tak narazie dopiero 1 tydzień ograniczeń  

A jak wyjechało za robotą sporo ludzi to tu na forum niektórzy twierdzili że "Tusk ich wygnał". Za to teraz to się nazywa"przepływ ludności" i był od zawsze.😂

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Ulman napisał:

No ku....a brakuje bo do domów w Polsce powracali. Nawet takiej sytuacji nie umiesz zrozumieć?

Tłumacze i objaśniam

1. Polscy robotnicy byli za Odrą ,
  2. teraz wrócili do kraju,
  3. nie ma ich w Niemczech 
  4. Skoro ich tam nie ma to nie mogą tam pracować

Na szparagi to nie tyle że wrócili co zapewne wcale nie pojechali ze względu na wirusa.

To chyba jest proste do zrozumienia

Ale  po co wrócili  skoro  nikt  tam  nie  zamyka  miejsc  pracy   i  nagle  tysiące   ludzi  wraca   ???.  A gdzie  JKM  na wczasy  na sybir  pojechał  ???

Edytowane przez Gość
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v