Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ostatnio to i makaron lub papier toaletowy może być rodzajem waluty lepszym od pieniądza bo co z tego że masz plik tych złotówek w pustym sklepie. 

znalazłem coś ciekawego
cyt - "Czy masowe testy na obecność koronawirusa są możliwe? Rosjanie udowadniają, że tak. Ponad 122 tys. nowych testów zostało przeprowadzonych w laboratoriach Rosyjskiej Federalnej Służby Nadzoru nad Ochroną Praw Konsumentów i Dobrobytu Ludzi. Testy  mają wysoką czułość, co umożliwia wykrywanie pojedynczych kopii wirusów. Wyniki można uzyskać w ciągu dwóch do czterech godzin."

jak na Rosję podejrzanie szybko są tak dobrze przygotowani a ja nadal twierdzę że i Putin nie wie jak się potoczy sytuacja pandemii w Jego kraju
tzn, mam nadzieję że nie ma wyjątkowych podstaw aby wiedzieć coś więcej od reszty.

Opublikowano

Z tego co widać u nas jest jakiś problem z tymi testami. Wczoraj czy przed wczoraj pokazywali załogi karetek. Niektóre chyba dobę czy dwie czekają w karetce bo miały potencjalny kontakt a wyników testów brak. Ciekawe co będzie jak ci ludzie się wkur i po takich trzech dobach mieszkania w karetce zaczną L4 rzucać.

Opublikowano (edytowane)

A teraz pomyśleć  co  by było gdyby  dziewczyna  z Ursusa  Rządziła     to  by  była  maskara  jak wszyscy  by  walili drzwiami i oknami  robić  testy 

90270894_3689437191127563_57164797086531

Edytowane przez Gość
Opublikowano

To, że napiszesz coś ni z gruszki ni z pietruszki to i tak nie wiele zmienia. Jak pisałem wcześniej z testami jest coś nie tak a rządzi nie kto inny jak pis i nie ma sensu żadne gdybanie. Pomieszkał byś trzy doby w karetce to byś inaczej zaczął śpiewać. 

Opublikowano
13 godzin temu, Ulman napisał:

20 lat przy władzy , cały swiat się z nim liczy i robi biznes mimo ze ponoć Rosja taka słaba. Nasi mogą mu buty czyścić. No ale propaganda głosi że on jest nikim a my swiatowym mocarstwem🤪

Masz racje, ludzie błagają aby został na kolejne kadencje. Nawet są skłonni do zmian w konstytucji, byle wódz został.

2 godziny temu, dysydent napisał:

ostatnio to i makaron lub papier toaletowy może być rodzajem waluty lepszym od pieniądza bo co z tego że masz plik tych złotówek w pustym sklepie. 

znalazłem coś ciekawego
cyt - "Czy masowe testy na obecność koronawirusa są możliwe? Rosjanie udowadniają, że tak. Ponad 122 tys. nowych testów zostało przeprowadzonych w laboratoriach Rosyjskiej Federalnej Służby Nadzoru nad Ochroną Praw Konsumentów i Dobrobytu Ludzi. Testy  mają wysoką czułość, co umożliwia wykrywanie pojedynczych kopii wirusów. Wyniki można uzyskać w ciągu dwóch do czterech godzin."

jak na Rosję podejrzanie szybko są tak dobrze przygotowani a ja nadal twierdzę że i Putin nie wie jak się potoczy sytuacja pandemii w Jego kraju
tzn, mam nadzieję że nie ma wyjątkowych podstaw aby wiedzieć coś więcej od reszty.

Nie chce mi się szukać. Było podane w jakim terminie lub kiedy te testy zostały wykonane. To ma chyba kluczowe znaczenie, czy wierzyć tej informacji.

Opublikowano
2 godziny temu, dysydent napisał:

Przecież Syberyjski Tygrys ma z Syyonistami tajny układ tz. geszept to zrozumiałe, że POsiada  antydotum,  remedium, medykament, środek zaradczy, panaceum na konradowirusa.

15780976_1706895609557071_7781419504306558890_n[1].jpg

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

no wyszukałeś Ulmanowi bardzo ineteligentnego mema (choć takie memy rzadkością) do argumentów bo rzeczywiście ten akurat się wyróżnia
można też jako przestrogę bo wiele w tym obrazku prawdy.

3 godziny temu, dsbh napisał:

Nie chce mi się szukać. Było podane w jakim terminie lub kiedy te testy zostały wykonane. To ma chyba kluczowe znaczenie, czy wierzyć tej informacji.

znalazłem , podrzuciłem podane dzisiaj w onecie godz 9.54
sam nie wiem co o tym myśleć

tenże sam onet wrzuca jawnie tendencyjnego screena Premiera na jednym ze swych materiałów i też nie wiem co o tym myśleć? niedopatrzenie czy psychotechnika? trochę tu powisi i usunę
579175463_tendencyjnyonet.PNG.0ccc36ef084bae2854ea59ae5eddde0b.PNG

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano

Ja pier.. Jestem po rozmowie z gnojkiem. Kupił sobie energetyka i będzie pił z puszki a najbardziej zadowolony z wolnego w szkole i nic niewie. Prowadźcie jakąś ewangelizacje choć wśród własnych dzieci.😬

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

a kto co poniektórych "ewangelizatorów" uświadomi?
tak to jak media oficjalne tracą wiarygodność i nie ważne czy na własne życzenie czy w wyniku kontrpropagandy
Wszystkich błędy z przeszłości teraz się zemszczą bezlitośnie bez pytania czyje one nie były.

w nieco innej sytuacji ale podobnie gdy zwróciłem uwagę to usłyszałem pytanie - "a skąd wiesz? z telewizji? telewizja kłamie" (rym niezamierzony, ani rytmika)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, hubertuss napisał:

To, że napiszesz coś ni z gruszki ni z pietruszki to i tak nie wiele zmienia. Jak pisałem wcześniej z testami jest coś nie tak a rządzi nie kto inny jak pis i nie ma sensu żadne gdybanie. Pomieszkał byś trzy doby w karetce to byś inaczej zaczął śpiewać. 

Wierzysz  w takie  bajki  to  twoja  sprawa. Dla mnie  media  które    w lesie  urządzają  urodziny  hitlerowi  tylko  po to żeby  zaszkodzić  Polsce  nie  mają  żadnej  wiarygodności

89910688_840455553096384_766920267443208

Edytowane przez Gość
Opublikowano
3 godziny temu, DTaras napisał:

Ja pier.. Jestem po rozmowie z gnojkiem. Kupił sobie energetyka i będzie pił z puszki a najbardziej zadowolony z wolnego w szkole i nic niewie. Prowadźcie jakąś ewangelizacje choć wśród własnych dzieci.😬

ja już nie jestem kaznodzieją pisowskim 😂 sorry taki klimat 😄

Opublikowano (edytowane)

czytałem (nie mam czasu linków szukać) że unieważniono budżet; wiele z jego założeń dla Polski na 2020 rok. 
no niegłupie, niegłupie.
budżet był pisany pod koniec ub. roku bez wiedzy o tym co teraz się dzieje.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Cienki  w uszach  jesteś  stare  memy   żenada 

Opublikowano
Cytat

20 lat przy władzy , cały swiat się z nim liczy i robi biznes mimo ze ponoć Rosja taka słaba. Nasi mogą mu buty czyścić. No ale propaganda głosi że on jest nikim a my swiatowym mocarstwem🤪

20 lat przy władzy, a gospodarka rosyjska nadal w czasach zsrr, i to przy bardzo wysokich cenach ropy, które właśnie się skończyły :), podobno putin wykupił cały moskiewski zapas stoperanu :), ( możliwe, że ropne tsunami zmiecie putina ze sceny politycznej), tak się z nim liczą, że od kilku lat rosja jest obięta sankcjami, dodatkowo trump zablokował nordstrima i realizacja opóźni się o kilka lat i kilka miliardów $ :), jest taki wielki, że nawet łukaszenka pokazał mu środkowy palec i albo putin sprzeda mu ropę po takiej cenie jak chce białoruś albo sobie kupią od ameryki za pośrednictwem polski,

rosja to jest (dzięki wielkiemu putinowi) gospodarczy trup, który dodatkowo bardzo mocno się wyludnia

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, many12 napisał:

Przecież Syberyjski Tygrys ma z Syyonistami tajny układ tz. geszept to zrozumiałe, że POsiada  antydotum,  remedium, medykament, środek zaradczy, panaceum na konradowirusa.

15780976_1706895609557071_7781419504306558890_n[1].jpg

I właśnie wkleiłeś mem  potwierdzający jak ważny i skuteczny jest Putin. Nie trzeba się z nim zgadzać, może się wielu nie podobać bo cośtam, cośtam ale czy chcemy czy nie,  facet od 20 lat jednym z głównych i bardzo skutecznym graczem w polityce światowej. A że Putin układa się ze wszystkimi? Każdy normalny polityk to robi a nie jak u nas na połowe świata się obraża bo kiedyś ktoś coś.

Z kondon się wziął ten @Generał

Edytowane przez Ulman
  • Haha 1
Opublikowano

Wojna na memy się pojawiła.

6 godzin temu, dysydent napisał:

no wyszukałeś Ulmanowi bardzo ineteligentnego mema (choć takie memy rzadkością) do argumentów bo rzeczywiście ten akurat się wyróżnia
można też jako przestrogę bo wiele w tym obrazku prawdy.

znalazłem , podrzuciłem podane dzisiaj w onecie godz 9.54
sam nie wiem co o tym myśleć

To nie będą te testy o których mowa o godz.8.59 w Poznaniu: Sprzęt został sprowadzony z Brna i pozwoli na badanie 16 próbek w ciągu godziny. Wyniki będą znane już po trzech godzinach.

To na 122 tys. testów rosyjskich potrzeba ponad 7600 tych urządzeń. Chyba że coś źle policzyłem a Rosjanie mają lepszy sprzęt.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v