Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, Roman176 napisał:

jest @Ulman jest agrofoto mogę spać spokojnie 

Zwiń tę armatę bo jeśli komuś nie życzysz dobrze w polityce to wynajmij mu takiego propagatora jak ten generał ;) 

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

A co by się stało gdybyśmy ich nie mieli? 

byłbyś na łasce lutfaffe 😁

Opublikowano
7 minut temu, Ulman napisał:

no i co  w związku z tym?

pusty samolot w jedną stronę po ciebie by nie poleciał 😄

Opublikowano
4 minuty temu, Ulman napisał:

bug aria 2 🤣 bd zakazywać zakaz wywozu tego i srego brak tego i tego o co mi zrobisz ??   czyli brak wszystkiego apteki pozamykane itp  200% podwyżki  rząd wysłał inspekcje   

8 minut temu, Ulman napisał:

no i co  w związku z tym?

ciekawe czy byłbyś  taki mądry  jak byś maił chore dziecko ty nadciśnienie i byłbyś na wakacjach  ooooooooo uuuuuuwa nie pomyślałeś ? 

Opublikowano (edytowane)

Kto ci takich idiotyzmów pod beret nawciskał. Pewnie takie kraje jak Słowacja, Finlandia, Litwa, Portugalia,  to się rozlecą bo nic swojego nie mają.  W Czechach pewnie będzie lepiej bo ich rząd media od Niemców odkupił🤪 ma Niemiecką Skodę i kilka swoich kopalni

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

pewnie adaś pojedzie ich przeszkolić jak mają gadać 😂

Opublikowano
2 godziny temu, mirro napisał:

A u nas nawet dzików z ASF tak nie chcą potraktować.:lol:

No dobra to ja mam propozycję. Przyzwoita cena pszenicy na ten sezon 450 PLN za tonę. I niech pan minister ją obroni.:lol:

liczac po dzisiejszym kursie euro to przeciez cena minimalna w unii-zebys nie wykrakal...

ulman -gdzie byles ?? co ropa po 30 dolarow i narada u putina ??, nie mart sie godnie zastapili cie inni milosnicy cara wszechrosji.

jak sytuacja w sklepach ???  dawno nie bylem ,teraz panika w sklepach rolniczych- owsa mi nie dowiezli a dzisaj wylaczyli telefony.

a teraz o naprawde powaznych sprawach- w polu sucho a tu prognozy zapowiadaja 40 dni bez deszczu.. gdyby sie sprawdzilo to korona-s-wirus bedzie tylko przygrywka do prawdziwej tragedii..

Opublikowano

jacuś jak tam w twoich stronach leśne panny podchodzą do klientów 😂

Opublikowano (edytowane)

ciekawe po ile będzie .. ile będzie można kupić za dolara do końca roku?
cyt -"Administracja prezydenta Donalda Trumpa poparła we wtorek propozycję wręczenia Amerykanom czeków na określoną sumę pieniędzy. Takie rozwiązanie ma być jednym z rozwiązań ratujących amerykańską gospodarkę przez potężnym kryzysem – informuje dziennik "Washington Post".
https://businessinsider.com.pl/finanse/koronawirus-amerykanie-chca-ratowac-gospodarke-maja-dostac-pieniadze-do-reki/gsxz7zc

chinole już wystarczająco "pomogli". autorytarne ich rządy zmniejszyły/nie dały szans na zduszenie epidemii w zarodku

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Z arabami załatwiłem rope po 30  dolców👍

Putina cenie bo to wytrawny gracz i dobry strateg. Takich jak nasi rządzący zjada na śniadanie.

@dysydent to stoi w kompletnej sprzeczności z teoria Romana. Kraje które nic nie maja swojego zdechną z głodu a takie jak USA które maja fabryki, huty , kopalnie elktrownie, gaz ropę i rafinerie nic przecież nie grozi.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)

Putin ma na razie bajzel u siebie i nawet nie wiem czy o tym wie
Moskwa jest już na liście kolejnych miast do zamknięcia w panice i znając ruskich to tam nawet tak jak u nas nie będzie to przestrzegane i będą mieli chińską "pomoc" o wiele bardziej wpływową niż ktokolwiek/

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
36 minut temu, Ulman napisał:

Bylibyśmy zależni od innych. Kto by wtedy dyktował warunki. My ?

Opublikowano
9 minut temu, Ulman napisał:

jak Słowacja,

uwwwaaaaa  Słowacja jest 32 największym producentem stali 80  krajem produkującym ropę  itp itd już nie wspomnę  o manganach stali szlachetnych itp a o łolnictwu tylko 90% swoim nie wspomnę

18 minut temu, Ulman napisał:

Finlandia

Najbardziej znaną fińską firmą jest Nokia, która jeszcze do 2008 roku posiadała 35% światowego rynku telefonii komórkowej (wówczas 1. miejsce na świecie

Wydobywa się rudy miedzi, cynku, żelaza, chromu i niklu. Podstawowe gałęzie przemysłu, 

Finlandia produkuje także samochody ciężarowe, wojskowe i specjalistyczne samochody Sisu.

telekomunikacja   minister transportu i komunikacji zobowiązał się do zapewnienia od połowy 2010 roku każdemu mieszkańcowi kraju dostępu do Internetu z przepustowością nie mniejszą niż 1

dlatego 

Podatki stanowią 45% PKB i jest to poziom najwyższy na świecie po krajach skandynawskich, które mają podatki nieco wyższe niż 50% PKB

ty byś się tam zesrał 

Opublikowano
7 minut temu, Ulman napisał:

@dysydent to stoi w kompletnej sprzeczności z teoria Romana. Kraje które nic nie maja swojego zdechną z głodu a takie jak USA które maja fabryki, huty , kopalnie elktrownie, gaz ropę i rafinerie nic przecież nie grozi.

fabryki fizycznie w większości znajdują się w Azji i Amerykanie tak na prawdę za wiele swojego nie mają u siebie a wszelkie złoża i ... to dłuższy temat ale świat już nigdy nie będzie taki jak "przed".
Niszczą pieniądz po kolei obietnicami dodawania pustego w ramach tzw pomocy a to przemysłowi a to ludziom a produkcja spada a oni kolejne pieniądze a fabryki wirus pozamyka kolejne
spirala przyspiesza
to nie są qwa żarty
nie z wirusem a z tymi debilami co właśnie oblewają prosty test z lekcji Historii

• Like 1
Opublikowano
26 minut temu, Ulman napisał:

to się rozlecą bo nic swojego nie mają.  W Czechach pewnie będzie lepiej bo ich rząd media od Niemców odkupił🤪 ma Niemiecką Skodę i kilka swoich kopalni

nie nie w Portugalii jest lepiej  

Portugalia jest obecnie jednym z najwolniej rozwijających się krajów Europy. Na uwagę zasługuje fakt, iż w kwietniu 2007 r. The Economist opisała Portugalię jako „chorego człowieka Europy”[]. Ponadto należy zauważyć, że w 2003 r. Portugalia zanotowała spadek PKB, zaś jego wzrost w 2006 r. w wysokości 1,3% był nie tylko najniższy w Unii Europejskiej, ale też w całej Europie.

bo wszystko sprywatyzowali 

Oby wszyscy poznali JEZUSA ZBAWCĘ i JEGO biblijną apostolską naukę. Jak bezcenne jest należeć do JEZUSA BOGA, być zbawionym bo wtedy ma się obiecany pokój ducha który jest nieosiągalny u żadnego psychologa czy psychiatry -   daj mi siłe wysłuchać bełku @Ulman Ew Mateusza 11:28

Opublikowano

Koronawirus ośmieszył Unię Europejską i udowodnił jak ważne są państwa narodowe .

Pandemia koronawirusa SARS-CoV-2 udowodniła, że Unia Europejska nagle formalnie niemal przestała istnieć i okazało się, że przetrwanie społeczeństwa zależy od sprawności tak bardzo zwalczanych ostatnio państw narodowych.

Rozwój epidemii we Włoszech był już bardzo poważny, a unijne agendy nie zdołały w żaden sposób zarządzić tym kryzysem. Wszystko spoczęło na barkach włoskiego rządu. Premier Giuseppe Conte nazwał tą sytuację najgorszą od czasów II wojny światowej. Codziennie we Włoszech umierają setki ludzi. Francja i Niemcy zamiast pomóc Włochom zajęłą się uszczelnianiem granicy z tym krajem. 

https://zmianynaziemi.pl/wiadomosc/koronawirus-osmieszyl-unie-europejska-i-udowodnil-jak-wazne-sa-panstwa-narodowe?fbclid=IwAR0ic9GJg_zfHVhg7oWVzY0w-9cAWd5fu2WkTJltNsLetFBo7iKSevG_2M4

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v