Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

śledze różne serwisy i dopiero w tvp się o tym dowiedziałem że lekarza nazwano przebierańcem

Opublikowano
21 minut temu, racyl napisał:

dajcie spokój wybory nie są najważniejsze to że się odbędą w lipcu zamiast w maju  to i tak nic nie zmieni

Dla ogółu społeczeństwa w tej chwili raczej nie, ale dla fanów rządu lub opozycji ma znaczenie kiedy się odbędą. Zawsze można coś ugrać lub stracić.

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, gienio007 napisał:

Przecież jak od dziś Ukraińcy przestaną do Polski przyjeżdżać to wszystkie większe zakłady co nie polskie są przestaną funkcjonować . W kutnowskiej strefie pracuje kilka tysięcy Ukraińców , w samym Pini 1000 

wystarczy jeden zakażony i cały zakład, firma idzie na kwarantanne i wszystko stoi

funkcjonowanie firmy w tym czasie jest bardzo kruche

Edytowane przez racyl
Opublikowano
Cytat

śledze różne serwisy i dopiero w tvp się o tym dowiedziałem że lekarza nazwano przebierańcem

a ile jest beczenia, że to propaganda a inne takie dobre

Opublikowano

to jeszcze moge zrozumieć ale publikowanie sondażów to jest smaczne w takim czasie

Opublikowano

Ciekawe kiedy marszałek Grodzki poprosi Brukselę o interwencję przeciw zamykaniu granic przez Polskę . Tak nie może być aby 3 osoba w państwie ciężko pracowała aby jak najwięcej zakażonych w Polsce było a władze mają czelność próbować  temu przeciwdziałać . 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

@galan99         A ja myślałem że kiedyś prezydent polski będzie gejem 😄

7 minut temu, gienio007 napisał:

Ciekawe kiedy marszałek Grodzki poprosi Brukselę o interwencję przeciw zamykaniu granic przez Polskę . Tak nie może być aby 3 osoba w państwie ciężko pracowała aby jak najwięcej zakażonych w Polsce było a władze mają czelność próbować  temu przeciwdziałać . 

jak wszyscy na około się pozamykają to już niemcy nie będa dla nikogo zagrożeniem

kwestia dni jak wszyscy zamkną granice

Edytowane przez racyl
Opublikowano
34 minuty temu, racyl napisał:

Szczerba i inni POpaprańcy wprowadzali swoimi zmanipulowanymi wpisami w błąd.

POco to robili POraz kolejny?

Ja nie śledzę TVP tylko egarwolin mam na fb w polubieniach i mi się wyświetliło.

Opublikowano
28 minut temu, racyl napisał:

to jeszcze moge zrozumieć ale publikowanie sondażów to jest smaczne w takim czasie

wszyscy tak robili nawet Polsat TVN  oglądałem chyba sprawdzają czy duda pasuje roli prezydenta na tvn pokazywali ze kidała gnuj na pole miała 19 % straciła 5% 

Opublikowano

@galan99  tylko że przedsiembiorca musi mieć jeszcze potem miejsce pracy dla tego kredytobiorcy żeby on mógł go spłacać dalej

Opublikowano

mirra to bardziej mi wygląda na zlasowanego przez agore.

Opublikowano

Roman oglądać tvn to trzeba liczyć się z tym że może w 10% jest prawda

Opublikowano

racyl -jesli prezes polski czy prymas polski moze byc gejem to czemu nie prezydent..

o co chodzi z tym dyrektorem z garwolina- udawal ratownika czy co ??

pamietacie pomoc dla frankowiczow ??🤑 teraz to bedzie tak samo wygladalo,albo ustawa oddluzeniowa dla rolnikow-do tej pory skorzystal jeden...........

Opublikowano
16 minut temu, racyl napisał:

Roman oglądać tvn to trzeba liczyć się z tym że może w 10% jest prawda

dzięki za spostrzeżenie 

15 minut temu, jacus napisał:

o co chodzi z tym dyrektorem z garwolina- udawal ratownika czy co ??

budka na fb dał ze to nie lekarz tylko pisowy przebieraniec ... po za tym nie udawaj głupka bo dziennie tu coś ciśniesz podobnego 

Opublikowano (edytowane)

A przebierańcem nie jet bo przyjechał jako ratownik karetką w Wigilię na moje wezwanie pod 112.

Chyb a że przygotowywał się do tej akcji już od wtedy i specjalnie jeździł w Wigilię aby dane było mu nawiedzić domy pełne POpaprańców którzy zjechali na prowincję z Warszafki i go widzieli w stroju ratownika a nie dyrektora szpitala.

I to by się zgadzało bo niby ja wzywałem na 112, ale w lokalu przebywało kilu wielbicieli POpapranej kasty

Edytowane przez damianzbr
Opublikowano

to jest wlasnie problem prowincji ze wszyscy rozgarnieci wyjezdzaja zostaja tylko niemoty ,   dyrektor, radny i ratownik w jednej osobie musi na trzech etatach pracowac- nie ma fizycznej mozliwosci we wszystkich wcieleniach pracowal rzetelnie wiec na waszym miejscu bym sie bal albo o szpital,powiat czy zdrowie

romus - ty masz szczescie -nie musisz udawac glupka , jak obstawiasz jutrzejsza cene akcji 5 zl czy 6 ???

Opublikowano
7 minut temu, jacus napisał:

to jest wlasnie problem prowincji ze wszyscy rozgarnieci wyjezdzaja zostaja tylko niemoty ,   dyrektor, radny i ratownik w jednej osobie musi na trzech etatach pracowac- nie ma fizycznej mozliwosci we wszystkich wcieleniach pracowal rzetelnie wiec na waszym miejscu bym sie bal albo o szpital,powiat czy zdrowie

romus - ty masz szczescie -nie musisz udawac glupka , jak obstawiasz jutrzejsza cene akcji 5 zl czy 6 ???

Przecież to jest klasyczny przykład zmniejszenia biurokracji i oszczędność etatów. Gorzej jak by był kierowcą karetki i ratownikiem, tu był by chyba problem.

46 minut temu, Roman176 napisał:

wszyscy tak robili nawet Polsat TVN  oglądałem chyba sprawdzają czy duda pasuje roli prezydenta na tvn pokazywali ze kidała gnuj na pole miała 19 % straciła 5% 

Kandydatka na pierwszą damę.

Było coś w mediach, czy cisza w temacie ?

Opublikowano
10 minut temu, jacus napisał:

Z tym bym się nie zgodził, bo te niby niemoty mają dużo grubsze portfele i dużo bardziej świecące się fury, a o hawirach  na prowincji nawet nie wspomnę bo nie ma co porównywać do miejskiej dziupli 50m2 w betonowej klatce, często z hipoteką.

Od kiedy pis jest w rządzie szpital nagle zaczął mieć się dobrze. A wcześniej to faktycznie kilka razy nas straszyli że do sąsiednich powiatów będziemy jeździć bo nasz są zmuszeni zamknąć albo sprywatyzować.

Opublikowano (edytowane)

to wy macie wlasny powiatowy szpital psychiatryczny ??? pelny szacunek, czemu jest taka potrzeba zapytam ???

pan zochowski jest pewnie dyrektorem drugiego od 12 lat jak podaja internety-czyli i te zle czasy to jego zasluga ??? 

czytajac opinie o tym szpitalu to moze i lepiej zeby go zlikwidowac ???

co do pani bosak to bylo w mediach sporo bylo. z malo skrywana sugestia ze to pod publiczke i orientacja pana mlodego jest jakby to rzecz delikatnie, nie biala jak suknia panny mlodej tylko teczowa🌈

a propo teczy -gdzie sie podzial prezes ??

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/koronawirus-w-polsce-byla-poslanka-pis-kierowniczka-w-szpitalu-w-lomzy-jestesmy/vh84w58

miejsce siedzenia zmienia punkt widzenia . i to radykalnie.

Edytowane przez jacus
Opublikowano (edytowane)

o kurczę
zajrzałem po godzinie może dwu a tu na prawdę fajna strona rolników o polityce, same własne poglądy, opinie, każdy swego chwali ale własnymi słowami a jeśli jaka wstawka to jako uzupełnienie do własnej oceny. Wszystkim lajków nie powstawiam bo powiedzą - zwariował
wszystkie opcje popiera i zdania no ale choć późno to piszę oczywiście nie o tej bo jeszcze "trwa" a poprzedniej stronie 373

boję się aby nie doszło do stoczenia się kraju gdzie nie będzie szansy na coś takiego jak poprzednia strona a zawsze może znaleźć się ktoś kto zechce wykorzystać radykalizację nastrojów społecznych aby większość zaakceptowała tzw rządy silnej ręki bo wtedy to ani strony 373 nie będzie a tylko cisza i praktycznie nikt wewnątrz się nie dowie że gdzieś za oceanem napiszą albo i nie o kimś kto na 373 stronie i wszystkich podobnych mógł mieć swój wpis
cyt - "
   00:00
Ren Zhiqiang to były potentat rynku nieruchomości i popularny chiński bloger, otwarcie krytykujący partię komunistyczną. W jednym ze swoich zjadliwych esejów napisał, że chiński lider Xi Jinping jest żądnym władzy klaunem, a komuniści, ograniczając wolność słowa, przyczynili się do rozprzestrzenienia się epidemii koronawirusa.

00:00
wydaje się, że Ren Zhiqiang jest kolejnym krytykiem rządu, uciszonym przez Chińską Partię Komunistyczną - donosi "The New York Times".
 - koniec cyt

jeśli kto zechce nawoływać do poparcia siłowego przejęcia władzy przez kogoś bo zaprowadzi porządek, pomimo że się między sobą różnimy to wspólnie rozwalić mu łeb nie pytając nawet czy jest tym kimś jeden z nas czy obcy
i to rozwalić bez wahania póki słaby bo później to będzie tak jak dziś mamy z tym wirusem - za późno na jakiekolwiek zawrócenie biegu wypadków bo już jak jeden z nas czy obcy weźmie nad całością kontrolę będzie zbyt silny aby mu kto cokolwiek zaszkodził zanim sam nie zdechnie jak takie bydlaki staliny hitlery i paru tych tungów pigów i innych xingów. co zanim pozdychali to ustanowili kolejnych mutantów nie do utłuczenia po sobie w wielu przypadkach 

Jest prawdopodobne że druga fala wirusa w chinach rozwali tych co takie metody jak podejrzana w cytacie stosują
trochę to małe prawdopodobieństwo ale dawno tam i tak większego nie było.

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v