Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, many12 napisał:

Byłem dzisiaj w kościele na 9.00 a co tam do odważnych świat należy. Parafia spora - pięć wiosek. doliczyłem się 16 samochodów a w środku w kościółku  ponad 40 wiernych. Byłem zaskoczony - z kąd u ludzi taka trwoga. Czy to jest czas próby w obliczu nieznanej rzeczywistości?. Pani Ewangelię czytała łamanym głosem za co na koniec przeprosiła. Najbardziej szkoda mi było proboszcza który błędnym wzrokiem wodził po opustoszałym kościółku, a na koniec mówiąc o Apokalipsie i mszach z telewizji się rozpłakał. Młody ksiądz  który w ubiegłym miesiącu załatwił nam relikwie Jana Pawła II w rozterce przed nieznajomym w powietrzu zegnał nas z nadzieją w głosie.

czyżby ten ksiądz był słabej wiary ?   dopiero jedną niedziele pusty kościół a on już wpada w panikę

kto jak kto ale ksiądz to powinien być twardy i wiedzieć co ma robić

Edytowane przez racyl
Opublikowano
4 minuty temu, jacus napisał:

cos nie jestes w temacie

https://www.press.pl/tresc/58523,polsat-news_-obiektywnie-w-prawo

a tak ogolnie to zmiencie kanal na -kino polska muzyka i tam fajne piosenki leca od rana do wieczora-w sam raz na wolna niedziele...

sporo czytania ale dość ciekawe w samej tresci artykułu są niescisłosci bo to tvp było kuznia talentów takich jak LIS , DURCZOK , OLEJNICZAK  i wiele innych by wymienił wiec przejscia ze stacji do stacji nie są niczym nadzwyczajnym jak sie ogranicza dziennikarzy co do ich poglądów to lepiej niech zmienią pracodawce jak sie meczyć , dalej polsat ma spory udział w rynku telewizyjnym bo chyba swietował  niedawno 2- milinowego abonenta ,dalej polsat w mojej opinni i zresztą co wynika z tekstu nie był za która z opcji politycznych a czy teraz jest ? z 5 lat temu miałem polsat news 2 i nie zauwazyłem wtedy jego tendencyjnych ciągotek w kierunku popierania kogokolwiek a sam kanał przestał być w pakiecie który posiadam , 

Opublikowano

polsat to racja nie jest przesłodzony w którąś stronę

te gwiazdy co wymieniłeś były gwiazdami jak wszystkie media mówiły jednym głosem a teraz jak jest więcej mediów to widać co one sobą reprezentują

Opublikowano

@jarecki teraz to chyba Polsat coś do 4 mln abonentów dochodzi.

12 minut temu, racyl napisał:

będzie dvbt-2 czy coś podobnego że będzie potrzebna kolejna wymiana odbiorników

wracają bo taniej jest wrócić niż później ewentuanie sprowadzić ciało do polski

To jest właśnie okazja do podreperowania budżetu. Zrobi się przetarg kto da więcej. Producenci elektroniki zarobią. Tylko co z tą górą elektrośmieci która się pojawi. Gdzie to zutylizować, piloty czy plastikowe obudowy ?

Opublikowano

tych odbiorników i tak pewnie w polsce nie produkują to nie wiem czy polska na tym zarobi

@galan99 idź ubij dziada 😁

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

wnuku urbana- jeszcze raz zapytam co w temacie swinskiej grypy mowil prezydent kaczynski ??

„policzmy glosy”
„polskość to nienormalność”
„niestety ale takie są w Unii zasady”,
„pamiętamy te polskie grudnie” ….

Opublikowano

to też ale po co się pchają do polski ludzie co pracują na pograniczu a potem wypisują pretensje że ni będą mieli jak wrócić do pracy po drugiej stronie

1 minutę temu, galan99 napisał:

2 Miliony Polaków wróci do domu .

wróci tylko do czego jak po tym to będzie nędza

Opublikowano

za chwile wyjde na pole i zobacze jak wyglada niebo bez samolotow-lotnisko od polnocy zamkniete, jak mi sie nudzilo w polu to patrzylem w niebo i co pare minut jakis lecial. w sczczycie to co 2 minuty- od wschodu jeden ladowal a od zachodu drugi podchodzli.

gdyby te miliony wrocili-w co nie wierze-to zrobi sie fajnie, bedzie w koncu mial kto robic , 

rozaniec przeciw korona-s-wirusowi

https://nowosci.com.pl/w-koronawirusa-uderzaja-modlitwa-po-rozaniec-siegaja-tez-polacy-coronaantivirus-to-wloska-akcja/ga/c1-14848635/zd/42527535

Opublikowano (edytowane)

@Generał odpowiem a twoim prymitywnym stylu
PiS obiecywał że Polacy wrócą do kraju no i dotrzymał słowa
a ty mi odpowiedz czymś równie prymitywnym

a to już do wszystkich
tylko mi tam nie lajkujcie bo użyłem najbrudniejszej formy propagandy
no dobra @racyl co najwyżej można wyśmiać

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Nikt nie wraca z mojej rodziny, nawet jeden panuje wyjazd-dementuje 

Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

Nikt nie wraca - wracają wszyscy ci co są na robotach sezonowych .

wracają bo sprowadzenie działa droższe niż bilet

Opublikowano
4 minuty temu, dysydent napisał:

@Generał odpowiem a twoim prymitywnym stylu
PiS obiecywał że Polacy wrócą do kraju no i dotrzymał słowa
a ty mi odpowiedz czymś równie prymitywnym

Chyba  kto  inny  to  obiecywał   :D 

Opublikowano

czy kot prezesa ma co jeść w stanie koronawirusa ? 🤣

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v