Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

święta idą a nie ktoś ucieka kto co roku wracał na święta to ma właśnie zagwozdkę
a zarażających już nam u siebie wystarczy  bo przecież ogłosili że nie będą testów robić wszystkim nawet z gorączką.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
15 godzin temu, Pafnucy napisał:

Chłopie . U nas wszyscy naraz by chcieli . Kto tyle badań wykona ? Niektóre rzeczy są po prostu nierealne . Zachowuj się już jak byś miał kwarantannę i tyle .

o własnie wszyscy by chcieli zrobili by ... za tydzień znów bo ktoś tam kichnął zesrał się i tak w koło Macieju 

Opublikowano (edytowane)

Taaa, na pewno. Dla niejednego przez takich pewnie i ostatnie w życiu.

2 minuty temu, dysydent napisał:

święta idą a nie ktoś ucieka

Edytowane przez Sean
Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał:

święta idą a nie ktoś ucieka

gdzie ci idą ?? urlopu by ci brakło 

5 godzin temu, Ywa napisał:

Nie pisz tak, bo to tylko prowadzi do nienawiści/podziału jeszcze głębszego. W przypadku epidemii są odgórne wytyczne i nie ma to nic wspólnego z daną partią rządzącą. One wprowadzają w życie jedynie to co powinny w takiej sytuacji. A najobrzydliwsze jest wykorzystanie tego jako tło do promowania jakiejkolwiek partii.

no własnie zaczął pan kierwiński wkurwił redaktora z Polsatu 

5 godzin temu, Ywa napisał:

Nie pisz tak, bo to tylko prowadzi do nienawiści/podziału jeszcze głębszego. W przypadku epidemii są odgórne wytyczne i nie ma to nic wspólnego z daną partią rządzącą. One wprowadzają w życie jedynie to co powinny w takiej sytuacji. A najobrzydliwsze jest wykorzystanie tego jako tło do promowania jakiejkolwiek partii.

no własnie zaczął pan kierwiński wkurwił redaktora z Polsatu 

Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, Sean napisał:

Taaa, na pewno. Dla niejednego przez takich pewnie i ostatnie w życiu.

i bez wirusa tacy byli i będą i wielokrotnie więcej niż z powodu wirusa
Los rządzi a nie żadne platformy pisy czy którzy tam się jeszcze pchają

z powodu wirusa tylko tych co niektórych próbują przesunąć na po świętach i nie od jakości naszej władzy czy innej teraz to już zależy a od podatności organizmu która już jest jaka jest u każdego tak że to wszystko to co najwyżej odroczenie wyroku.
za późno chinole zareagowali albo nie było możliwości przy obecnym poziomie wiedzy i organizacji a dalej to już tylko Kubuś fatalista może wytłumaczyć. No akurat w tym przypadku to i taki wynalazek ideologiczny ma szansę na jakieś tam dowody.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
3 godziny temu, mirro napisał:

Polsat oglądaj spokojnie. Już dawno skręcił w stronę władzy.

zazdrościsz .... ?  dlatego najwięcej oglądają bo wysrają prawdę jak było ? 😛   jesteś jak Wielgus ?? 

dlatego wczoraj oglądałem dzięki uprzejmości tvp  nawzajem materiałami się wymieniają 

4 minuty temu, dysydent napisał:

Los rządzi a nie żadne platformy pisy czy którzy tam się jeszcze pchają

nie los tylko reakcje i szybkość działań bo w niemczech 3 tyś  a  włochach kto co ??  przypadek    ..... widzieliście co robili ludzie w belgi  piją się i bawią  w polsat news pokazywali jacy ludzie nieodpowiedzialni 

1 godzinę temu, Pafnucy napisał:

Yyyyyyy ?? Niedzielę dziś mamy . 🤔

on bierze lekarstwa psychotropy itp .... zapomniał znowu 

1 godzinę temu, mirro napisał:

@jacus Ja tam słucham władzy to se kupiłem żeby nadążyć za sugestiami.

Znalezione obrazy dla zapytania: amazone centaur

to u ciebie na podwórku ?   a w tej kaplicy zegarem msze odprawiasz za claas em  ? 

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, Roman176 napisał:

gdzie ci idą ?? urlopu by ci brakło 

a Ty sądzisz że to do świąt się skończy? to się dopiero zaczyna a na zachodzie właśnie gdzieś na za miesiąc będzie szczyt zachorowań, no u Włochów to może i będzie już prawie po wszystkim i nowych zachorowań mogą nie mieć wiele ale reszta... tam się dopiero zaczyna i puścili to na żywioł większy niż my

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Po pierwszych wyborach przez PiS wygranych Solorz powiedział coś w stylu - mam nadzieję że nie będą przeszkadzać w biznesie
no to teraz usłyszał - nie będziemy jeżeli ...
już i na Polsacie trzeba nauczyć się słuchać i oglądać "między wierszami " bo że tam coś jet to pewne i musi być bo biznes to przede wszystkim klient. szkoda że naprawdę wartościowy , ten opiniotwórczy może jednak się zrazić ciągłym poszukiwaniem podtekstów, no ale w stanie wojennym czerwonym nie pomogła pełna kontrola propagandy i ilekroć w Polsacie usłyszę - "musimy stwierdzić" to nie musi znaczyć że ten przymus jest z jednoznacznej bezdyskusyjności faktu/zdarzenia

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
Przed chwilą, jarecki napisał:

polsat nie zmieniał dziennikarzy jak tvp , chyba dziennikarze  nie są  jak politycy czy chorągiewki na wietrze i wmiare trzymają się swoich przekonań i zasad .

w tvp to nawet jak krzywo się spojrzysz to wylatujesz 😂

Jacek nie zlecił bronić agatki to wyleciał

Opublikowano (edytowane)

te zakazy dla tych co teraz nie liczone a na tych przed świętami tylko że wcześniej aby bodaj część zniechęcić.
Już znam co najmniej dwa przypadki ze Szwecji i kilka z Anglii którzy zrezygnowali
oczywiście panikarzy więcej i ci z kolei przyspieszyli albo wręcz zechcą choć nie zamierzali

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
8 minut temu, witejus napisał:

do świąt jeszcze miesiąc czasu to coś wcześnie wrzcają

może pisanki chcą wcześniej przygotować 😄

Opublikowano
14 minut temu, jarecki napisał:

polsat nie zmieniał dziennikarzy jak tvp , chyba dziennikarze  nie są  jak politycy czy chorągiewki na wietrze i wmiare trzymają się swoich przekonań i zasad .

cos nie jestes w temacie

https://www.press.pl/tresc/58523,polsat-news_-obiektywnie-w-prawo

a tak ogolnie to zmiencie kanal na -kino polska muzyka i tam fajne piosenki leca od rana do wieczora-w sam raz na wolna niedziele...

Opublikowano
1 godzinę temu, dysydent napisał:

czyżby Ci się udało mój plik rozszyfrować?

@DTaras Polsat to przedsięwzięcie biznesowe a 5G czy sensowne czy nie to koncesje i cała reszta

Z informatyki to ja potrafię rozebrać i złożyć komputer dla siebie :). Chodziło mi o to, że oprócz kanałów na przykład (reklama :)) Rmf czy W realu, są kanały rodaków mieszkających za granicą, którzy mówią jak im się żyje na co dzień w danym kraju. To samo dotyczy Rosjan czy Ukraińców którzy mieszkają u nas.

1 godzinę temu, jacus napisał:

juz ogloszono przetargi na koncesje 5 g.. agent sb chce sprzedac panstwu zespol elektrowni p-a-k  bo zadna normalna niemiecka firma nie chce tego dziadostwa kupic.

1 godzinę temu, jarecki napisał:

no własnie wszyscy nas straszą że sieć 5 g stworzą chinczycy bo nie ma innej drogi i praktycznie huwaei ma technologie , Dtaras odnosił się do technologi obecnie która jest wdrażana w polsce przez sieć należacą do Solorza ale z tego co pamietam to napisał Dtaras że sieć ma korzystać z dotychczasowej technologi którą posiada  wiec solorz nie korzysta z pomocy firmy hawaei ani z innej ?

Plus rusza lub ruszył z budową 5G, przy czym została zerwana współpraca z Huawei, bo  poprzedni kontrakt się opóźnił. Jaka firma w Plusie modernizuje nadajniki, można znaleźć w internecie bo nie pamiętam. Nawiasem mówiąc za 2 lata połowa częstotliwości telewizyjnych zostanie zabrana pod internet, ale jak czytam ,że częstotliwości nie są z gumy, to za kilkanaście lat telewizje możemy oglądać tylko przez internet.

Odnośnie wirusa rano podawali o 12 tys. chętnych do powrotu do kraju a na południe TVN o 18tys.

Opublikowano

Byłem dzisiaj w kościele na 9.00 a co tam do odważnych świat należy. Parafia spora - pięć wiosek. doliczyłem się 16 samochodów a w środku w kościółku  ponad 40 wiernych. Byłem zaskoczony - z kąd u ludzi taka trwoga. Czy to jest czas próby w obliczu nieznanej rzeczywistości?. Pani Ewangelię czytała łamanym głosem za co na koniec przeprosiła. Najbardziej szkoda mi było proboszcza który błędnym wzrokiem wodził po opustoszałym kościółku, a na koniec mówiąc o Apokalipsie i mszach z telewizji się rozpłakał. Młody ksiądz  który w ubiegłym miesiącu załatwił nam relikwie Jana Pawła II w rozterce przed nieznajomym w powietrzu zegnał nas z nadzieją w głosie.

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, dsbh napisał:

Plus rusza lub ruszył z budową 5G, przy czym została zerwana współpraca z Huawei, bo  poprzedni kontrakt się opóźnił. Jaka firma w Plusie modernizuje nadajniki, można znaleźć w internecie bo nie pamiętam. Nawiasem mówiąc za 2 lata połowa częstotliwości telewizyjnych zostanie zabrana pod internet, ale jak czytam ,że częstotliwości nie są z gumy, to za kilkanaście lat telewizje możemy oglądać tylko przez internet.

Odnośnie wirusa rano podawali o 12 tys. chętnych do powrotu do kraju a na południe TVN o 18tys.

będzie dvbt-2 czy coś podobnego że będzie potrzebna kolejna wymiana odbiorników

wracają bo taniej jest wrócić niż później ewentuanie sprowadzić ciało do polski

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, dsbh napisał:

Z informatyki to ja potrafię rozebrać i złożyć komputer dla siebie :)

Łoh to jesteś po stronie mniejszości jako expert bo i system zainstalować a bios ustawić lub uefi skonfigurować tak że - szacun.

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v