Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

rano napisałem co o tym myślę i już nie chce mi się powtarzać i co najwyżej linka znajdę i tu wrzucę ale podsumować można krótko - dupeńki dali wszyscy w Europie ale nasi mają szczęście głupiego (my razem z nimi)
tylko głupi  zawsze to szczęście przepieprzy i ten rozumniejszy jeśli tylko nie ma pecha zawsze nad tym głupim szczęściarzem stanie wyżej.
https://www.agrofoto.pl/forum/topic/278582-sytuacja-polityczna-w-polsce-okiem-rolnika-2019/page/342/?tab=comments#comment-2850894

jeśli kto dzisiaj obserwował co działo się w senacie to wie co myśleć o tej szumowinie co o fotel marszałka wojny polityczne wszczyna w sytuacji gdy czas wyjątkowo szybko pracuje przeciwko życiu wielu z nas.
Tym razem PiS opuścił salę demonstracyjnie tak że ja tam między nimi wszystkimi różnicy nie widzę żadnej.

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano

były zalecenia nie jedż do chin a teraz co ? nie jedź do niedrzwicy  😁

Opublikowano
45 minut temu, galan99 napisał:

To broń biologiczna posłuchać .

Kuźwa propaganda KGB atakuje YT. xD

Opublikowano (edytowane)

a qwa, szkoda słów; to było do Racyla

a to z tego youtuba to mi na KGW (koło gospodyń wiejskich) wygląda a nie na KGB
nawet nie chce mi się włączać ten "intelekt" wyzierający z facjaty już na pierwszym screenie

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano

do niedzieli starczy ??

bylem w sklepie sloneczko bo chleba w gs nie zostawili i jakos paniki nie widac , polki jak zwykle pelne- gdy w stonce wszystko wykupia to i tu pewnie zrobia czysciec, i tu chleba nie bylo wiec pojechalem do delikatesow centrum- chleb byl ,sjartasmy braklo , ser,wedliny w normie, w lewiatanie ludzie robia zakupyjak na swieta-po 500-600 zl..

Opublikowano
24 minuty temu, jacus napisał:

do niedzieli starczy ??

do soboty bo teść się przyłączy 

25 minut temu, jacus napisał:

bylem w sklepie sloneczko bo chleba w gs nie zostawili i jakos paniki nie widac , polki jak zwykle pelne- gdy w stonce wszystko wykupia to i tu pewnie zrobia czysciec, i tu chleba nie bylo wiec pojechalem do delikatesow centrum- chleb byl ,sjartasmy braklo , ser,wedliny w normie, w lewiatanie ludzie robia zakupyjak na swieta-po 500-600 zl..

u nas dzisiaj debilizm było widać ludzie ruszyli w biedronkach brakło papier ...  kupowali ryż chiński i makaron włoski 🤣  ale to w mieście tacy mądrzy

w dino najtańszy papier wykupiony ...  makaron tylko cienki a wykupione z promocji wszystkie słoiczki z mięsem  i konserwy z promocji 

29 minut temu, racyl napisał:

tylko z nosicielem nie pij z gwinta

z gwinta się nie zarażę .. odkazi się 

Opublikowano

Gwint jest na zewnątrz butelki a wóda ma za mało procent. Pijta koncentrat drugi raz Wam piszę... Tego - https://fakty.interia.pl/raporty/raport-koronawirus-chiny/aktualnosci/news-eksperci-koronawirus-utrzymuje-sie-w-powietrzu-nawet-trzy-go,nId,4377733 Mało zarażonych jak na te rewelacje. Zbadają teraz czy utrzymuje zdolność infekcji pewnie no ale - izopropanol podrożeje...

Opublikowano (edytowane)

rzecz nie w tym czy wszyscy się zarażą, rzecz aby nie wszyscy naraz. angole nawet nieco pomagają szerzeniu się zarazy nie blokując wszystkich imprez i zgromadzeń. (tam @nie to wcześniej w takim długim cytacie...nie wiem stronę czy dwie temu) pewnie sobie wyliczyli że wcześniej przejdą zarazę to szybciej będą mieli z głowy a nie szczypią się z ilością na raz zarażonych bo sobie wyliczyli że ze szpitalami wyrobią
niepokoi mnie  pewien szczegół ale to już by było nierozważne z mojej strony niczym potwierdzone domysły wypisywać.
nie mniej  "ujdzie" może zostać grubo przekroczone i sądzę że większość sobie z tego sprawy nie zdaje a tylko nie wiem jaki procent ?.... właśnie im mniej jest świadoma tym lepiej? czy gorzej?

jeszcze mi taki  maleńki diabełek korci
tłumaczyć to na szwabski z dokolorowaniem i puścić na fanfary czy nie? o.O

no co? jeśli takie wieści to tylko trzynastego w piątek

@DTaras ile godzin w powietrzu? dopiero odkryli? a kiedy to pisałem że tyle żyje zanim na wiór wyschnie a dajmy na to weźmy taka mgła, na ten przykład przysłowiowa angielska. tym razem ma jeszcze jeden pomysł toto, przypadkiem mu jakiś los podsunął sugestię aby wodę zastąpić tłuszczem ale coś spartaczyło i na razie ten "pomysł" testu nie przeszedł ale następnym razem? kto wie?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

To jest kwestia tłumaczenia i opiera się na prawdziwości określenia "życie" w stosunku do wirusa. Niewiem co myśleć o senackich scysjach. Z jednej strony to lepiej gdy wszystko co ważne przegłosują teraz bo z czasem może nie być komu - tu prykład Niemiec czy Anglii. Z drugiej strony zawsze można oddać dowodzenie krajem do bunkra....

Opublikowano (edytowane)

coś czym już z bunkra trzeba najczęściej już nie jest warte dowodzenia.
a życie? no jakoś musiałem nazwać

nadaje się jeszcze na ten temat ta nasza gadanina?

a tak to o senacie
a splunąć na tę szumowinę. Ono sobie nawet sprawy nie zdaje jedno z drugim na jakim świecie żyje, przynajmniej to nasze ono, co najwyżej definicję życia spełnia bez wątpliwości ale czy coś jeszcze więcej to już wątpliwości bez liku

@DTaras no nie dam Ci spokoju ale sądzę że nie kłopot? a widzę że Ty już pod spodem , no nic da Ci znać af co dopisuję bom "wspomniał"
Popatrz takie Włochy. "Pierwsi będą ostatnimi a ostatni pierwszymi" 
Oni dzisiaj ... w radio dopiero słyszałem - "mają czarny scenariusz". No może tylko dla tego czarny bo na raz za dużo i się zapchali.
w tych starych bujdach jednak jest bardzo dużo bardzo trafnych spostrzeżeń. no ale w czasach kiedy ten co pisał głupkiem nie był jeśli umiał pisać i warto poczytać bo tam wiele takich trafnych wniosków z otoczenia. tylko trzeba umieć odróżnić co temu piśmiennemu jakiś niepiśmienny ciemniak kazał dodać.
ale jaja 
jeśli chinolom na prawdę udało się zdusić i większość terytorium jeszcze "obroniona" to znów jeszcze "wszystko przed nimi i znowu na koniec im pewnie wypadnie choć pierwszymi byli :D 

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano

dysydent - jak powiedziałem żonie, że najpewniej się zarazimy to mało z auta nie wyskoczyła. Lepiej oczywiście w przyszłym roku. Nie mogę tylko wypędzić z niej aby przy córce w gacie nie robiła i głupot nie wyszukiwała. Poco to dziecko straszyć? Ech..

Opublikowano (edytowane)

ciężka postać to zapchanie płuc "galaretą" tak oględnie mówiąc
jest coś takiego jak..., nie pamiętam substancji czynnej 
taki wykrztuśny mucolvan to ma (albo przez "w") 
coś w tym kierunku bodaj doraźnie by chociaż statystyki poprawiło? albo jeszcze bardziej zalało? nie wiem czy mam odwagę...

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

racyl widzę Ty przy czasie z rana? zdrów?
Ci co teraz się pochorowali to mają dobrze bo jeszcze tłoku nie ma na salach
u chińczyków w szczycie zachorowań ich tam chyba na piętrowych łóżkach kładli aż się im pod ich ciężarem cała jedna buda zawaliła
no i nie wiadomo - śmiać się czy ? ... no co właśnie? po tym co napisałem.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

racyl - jakiś jesteś... infantylny. Chinole, tak dodam, mają już terapię dostępnymi środkami i maseczki w komplecie z testami i kombinezonami przekazują do Europy. Działanie marketingowe uważam nie mniej statystycznie tęgich głów jest tam więcej to i szczepionkę z paracetamolami do społu zapewne z tamtego kierunku nabędziemy 😁

Opublikowano

wszyscy w domu siedzą a zimno na dworze to jeszcze siadłem trochę.

nic poważnego mnie nie bierze

chińczyków nie ma co porównywać bo to zdecydowanie kasiasty, zmobilizowany  kraj a Polska to szkoda gadać

4 minuty temu, DTaras napisał:

racyl - jakiś jesteś... infantylny.

konkretny

mąż tej kobiety co zmarła wczoraj to szafarz i rozdawał komunie w kościele

Polski kościół jest nie poważny

Opublikowano (edytowane)

a no zimno i ma być jeszcze zimniej jutro i pojutrze później już cieplej
lepiej teraz się nie przeziębić bo jeszcze ze zwykłą grypą z gorączką zwiną na badanie z ulicy.
wczoraj już widziano policjantów z termometrami termowizyjnymi tu i ówdzie.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

racyl - ciesz się z zimna gdyż ten virus jakiś dziwny. W słonecznych Alpach najlepiej się panoszy. Tak, tak śnieg nie znaczy zimno bo na leżakach tam babki sobie brzuchy często opalają. U mnie proszę Ciebie słońce i gdyby nie przymrozek w prognozie to bym popryskał...

Opublikowano (edytowane)

No w Iranie Francji Hiszpanii raczej cieplej jak u nas a co tam się dzieje? W Iranie to nawet nikt nie wie ile tam tego chorego bo po tych meczetach to oni sobie też wszystko na raz ....

Ale qwa czasy powywracane
dziś niebezpieczniej kaszlnąć niż pierdnąć między ludźmi

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Historia z Poznania. Pani poszła na pogaduchy z koleżanką jak tam w Italii było i przyniosła do domu. Sprzedała córce i mężowi a synom nie. Sama jako leczona immunosupresantami zachorowała w takim tempie, że facet podając komunię raczej nikogo nie zaraził. Racyl - spokojnie.

dysydent - teraz za pierda w windzie nawet Ci podziękują, żeś nie kichnął...

Opublikowano (edytowane)
41 minut temu, racyl napisał:

Polski kościół jest nie poważny

spora jego część ale nie wszyscy
z resztą jak wszędzie. Nie lubię kościoła nie z powodów wyznaniowych a dla tego że jednak większość w nim to pojebańcy, czy to hierarchia kleru czy szaraczki na dole. Ludzi sporej części z kościoła nie lubię bo chcą z samej przynależności do niego zrobić sobie zaletę olewając całą resztę. Więcej dla takich sama przynależność zastępuje całą resztę z której jak by się czuli zwolnieni. Brud.
Nikt kościoła nie niszczy celowo i z planu, on niszczy siebie sam od środka swoją agresją za którą niewiele już tak na prawdę stoi z tego co dawniej.

hihi angole podawali wczoraj jakieś niecałe sześćset zarażonych
"jedzie mi tu czołg"?
https://tvn24.pl/swiat/koronawirus-w-kanadzie-sophie-gregoire-trudeau-zona-premiera-justina-trudeau-ma-sars-cov-2-4351833

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Koronawirus utrzymuje się w powietrzu nawet do trzech godzin; na plastiku aż do trzech dni - wynika z badań naukowców z Uniwersytu Princeton, Uniwersytetu Kalifornijskiego w Los Angeles i amerykańskiego Narodowego Instytutu Zdrowia. 
Więcej: 

https://wiadomosci.radiozet.pl/Swiat/Koronawirus.-USA-koronawirus-utrzymuje-sie-w-powietrzu-przez-trzy-godziny?fbclid=IwAR1mu6zwJ-peG-IywQNryzvSKMDgRFkWpKE-5lH2hQv_cAspIww1xI8FxYw

Opublikowano

Jest tak, że bezpieczniej z dala od większych lotnisk czyt. skupisk. Żeby tylko tych durni z dużych miast na prowincję nie zaczęło wywiewać. Co do ilości - najpewniej przyjąć iż podawane dane to owe 15 - 20 % zakażeń jawnych a wynik pomnożyć razy pięć. Tak ostrożnie...

galan - spóźniłeś się..

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v