Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

czego mam się bać? i co mi to da?
zobacz post wyżej jakie uczucia podobne info u mnie wywołuje a nie napiszę jakim darzę takich którzy usiłują mnie przestraszyć

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Bosak o kampanii i przesunięciu terminu wyborów.

Te konferencje Konfederacji, ktoś z tych głównych stacji tam zebranych transmituje ?  Kolejna rzecz która mnie zastanawia, to dlaczego oni są ciągle ściśnięci w jednym miejscu, widać to w każdej transmisji.

Opublikowano (edytowane)

pomyliłem tematy
no prawie bo i tam pasuje
https://www.agrofoto.pl/forum/topic/280895-koronawirus/page/8/?tab=comments#comment-2851106

cyt z linkowanego tam art - Minister wskazał, że Polska wchodzi w kolejne "drabinki" planu epidemicznego. Obecnie jesteśmy na pierwszym etapie, czyli na próbie uniemożliwienia wirusowi rozprzestrzeniania się po kraju."

uniemożliwienia czego???
znajdźcie jaką mapę z oznaczonymi ogniskami wirusa w Polsce. 
5e68dea8e6bab_p.jpg?1584016509
aaa niepełna bo Łodzi i coś tam jeszcze paru miejsc brakuje no ale lepszej nie znalazłem

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

A pan starosta zamiast podać dane pośrednie tych zakażonych kazał się ludziom domyslać czy nie miały kontaktu z tymi ludzmi i ewentualnie pozostać w domach

gdzie jest Pan wójt z niedrzwicy dlaczego nie wyciąga konsekwencji w sprawie narażenia życia i zdrowia uczniów

Opublikowano

ale dyscyplinarka dla przykładu byłaby odpowiednia

takie nagrody to się daję akurat po fakcie

Opublikowano

grodzki ma rację powinny być testy powszechne dla wszystkich co mieli kontakt z zakażonym bo inaczej niczego nie opanujemy

to jest smiech na sali co oferuje rząd

Opublikowano

powinni wpaść z testami do niedrzwicy i przebadać chociażby wszystkich nauczycieli i kolegów z klasy młodszego brata

czechy się nie pier**lą wprowadzają stan wyjątkowy na 30 dni, kontrole na granicach, zakaz wjazdu dla obcokrajowców z krajów zagrożonych, zakaz zbiorowisk powyżej 30 dni itp

A u nas żałują kasy na testy i udają że to się skończy za 2 tygodnie

Opublikowano

Taniej będzie jak wylądują wszyscy na jednym oddziale.

5 minut temu, racyl napisał:

czechy się nie pier**lą wprowadzają stan wyjątkowy na 30 dni,

Przecież PiS by się zawalił po takim numerze. 

Opublikowano

na pewno skuteczniej...gdyby już tam byli.teraz to cholera wie kogo jeszcze do towarzystwa dopisać i gdzie to porozn...
eee tam przecież cały czas o tym piszę
dobra co teraz robić NAPRAWDĘ
bo oprócz zarazy wirusa mamy zarazę niekompetencji a to drugie o wiele gorsze.

Opublikowano

Ponieważ środki którymi dysponujemy są tylko na papierze i w głowach polityków, to i działania oraz ich skuteczność będą takie same. Chcieli reagować punktowo? To niech reagują. Ale okazuje się że punktowo to rozumieją jednego osobnika zarażonego na jakiś czas, Był czas na przećwiczenie numerów np z cała szkołą. Był czas na określenie, policzenia jak szeroki krąg to będzie. Ale Oni monitorowali, czyli gapili się w monitory gdzie każdy wykres ładnie wygląda. 
Jakie kompetencje? Wszyscy oglądają się na centralę bo jak tylko zrobią coś więcej to zarzuca im trwonienie środków albo sianie paniki.  

Opublikowano (edytowane)
33 minuty temu, DTaras napisał:

Znaczy... zrobią coś w końcu czy nie zrobią? Jam dziś spooojnie z Poznania do dom powrócił.

Nic nie zrobią jak każdego przebadali zarażonych odebrali i zamknęli granice to tak .

Anglii lecą i nawet się nie badają to jak ma to wyglądać .

Targowiska zamknięte do odwołania z powodu koronawirusa. Tu w regionie nie sprzedasz i nie kupisz .

https://pomorska.pl/targowiska-zamkniete-do-odwolania-z-powodu-koronawirusa-tu-w-regionie-nie-sprzedasz-i-nie-kupisz/ar/c8-14853181?fbclid=IwAR0fxi5H1x_PbjcTsuO5__NRG6s6EWpDhM7vBF6szhlBcgbn5JSm

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)

wiecie dlaczego w senacie papieru toaletowego zbrakło?
jeden kichnął  a reszta się posr.ała ze strachu.

słucham jakieś pisowskie radio jakieś 24-coś i oni tam już bilety za kabaret mogą kasować xD

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Dzisiaj zakupiłem w centrali nasiennej metr kwalifikowanego owsa po 180 zł i kilogram koniczyny za 20 zł.  Do posiania na rynku miałem zakupić jeszcze z 7 metry a tu pisiory zamykają mi targowiska - ciekawe czy panują nad terminem otwarcia?

Opublikowano

jak widac jak lud u nas ciemny. w niemczech duzo wiecej ludzi chorych i spokoj ,bez paniki.znajomy dzisiaj byl,w sklepach polki pelne,ludzi troche,normalnie.u nas panika.

many12 a jakby PO zamknelo targowiska to tez bys nazekal?czy lepiej wszystko pootwierac ?

Opublikowano

w kościołach więcej ludzi niż na targowiskach a te pootwierane.

Opublikowano

Siać by trzeba a co chwile dolewa. A Niemcy? W północnej Nadrenii nie jest tak wesoło jak w Brandenburgii zatem kolesia wypytaj - gdzie on jest? Racyl - przecież pisałem: na strachu jest dobry pieniądz.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v