Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, dysydent napisał:

Jak najmniej a najlepij wcale macania towarów i odkładania na półkę nawet jeśli opakowane. Idealnie gdyby personel podawał towary ale samoobsługa tak daleko już zaszła że tego personelu zbyt mało aby nawet myśleć poważnie o takim standardzie.

Jednorazowe rękawiczki przy wejściu do sklepu i kosz obok sklepu na nie po wyjściu ?

1 godzinę temu, Ywa napisał:

Matka Natura korzysta ze swoich mechanizmów obronnych do usunięcia wyjątkowo szkodliwego wirusa jakim jest Homo sapiens. Bójcie się..

Hm, za dużo dezynfekcji :) ?

Opublikowano (edytowane)

nie rozumiem pytania bo tylko tyle wiem co z tego filmiku tam linkowanego jak On tam tłumaczy. A  co u nas? jak się zachowywać? logicznie no bo jak wymyślić  jeden schemat gdy jest tyle form handlu. 

jeszcze z innej choć obok stojącej beczki
zalecają metr od chorego i wystarczy? dzisiaj tak drze wiatrzysko że jak kto kichnie  od nawiwetrznej to "strefa rażenia" parę kilometrów zanim to zaschnie i straci zdolność infekcji.
Rzeczywiście na los szczęścia i bez przesadnej zapobiegliwości bo jak ma trafić to i tak trafi no ale jak tu propagują łażenie po kościołach tak jak by modlitwę w domu uznawali za mniej ważną? "ciekawe" tak samo jak ten metr, półtora :D 

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

w sumie to ywa ma racje-gdyby isc droga korwina to mozna napisac ze panstwo nie powinno ingerowac w epidemie.

natura czyli pan bog wykona za nich brudna robote -niech sie dzieje wola nieba z nia sie  zawsze zgadzac trzeba- w katolickim kraju to chyba norma ???😛

pozbedzie sie elementu zbednego, generujacego tylko koszty,ktorym nie ma sie kto opiekowac, brakuje domow opieki i starcow, szpitale czesto sa umieralniami w ktorych dokonuje sie biernej eutanazji, oszusci straca kase z wnuczka,ojciec dyrektor zamknie radyjo, w autobusie w koncu beda wolne miejsca siedzace, w przychodniach nie trzeba bedzie czekac godzinami, jak ktos z zasady zdrowy przestanie lekarzowi sie wygadywac-po to tylko przyszedl bo nie ma z kim pogadac .

w dobie politycznej poprawnosci nikt tego nie powie-choc wielu tak mysli. 

Opublikowano (edytowane)

nie chcę z tym Zamościem wychodzić przed szereg ale już i tutaj warto bez celu i sensu... inaczej - wskazane reżim codzienny higieny zaostrzyć.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Nic nie zaostrzysz bo naród jest bezdennie głupi. Jedynie karanie , ściganie i zamykanie zostaje. Wraca towarzystwo z roboty na emigracji do domów i bezwiednie przywleka choróbsko. Jak we Włoszech zapaliło sie pod dupskami, no to w samolot i do domciu. Oczywiście wszyscy zdrowi i nikt nie miał kontaktu z nikim, a we Włoszech to nawet nie byli.  Jak było naprawdę przekonamy się kiedy to towarzystwo pójdzie rejestrować sie do urzędów pracy, bo nikt przez ładny czas nie wróci do roboty i w strony z których uciekał. Gorzej jak wszyscy dookoła szybko sie uporają z chorobą, a my zostaniemy jako strefa z zakażeniem. Już odwołują zamówienia na żarcie bo wirus szaleje na lubelszczyźnie. 

• Like 1
Opublikowano

Niższa izba parlamentu Rosji, Duma Państwowa, przyjęła dziś w ostatnim trzecim czytaniu ustawę o zmianach w konstytucji kraju. Ustawę przyjęto wraz ze zgłoszoną dzień wcześniej poprawką, dzięki której prezydent Władimir Putin może ubiegać się o kolejną kadencję.

Teraz to tak ma działać .

Zmiana konstytucji dla Putina .

Prezydent może odwołać premiera bez dymisji rządu .

Putin może odwołać sędziów Sądu Najwyższego i Sądu Konstytucyjnego .

Putin odwołuje się do Boga .

https://wiadomosci.onet.pl/swiat/rosja-duma-panstwowa-uchwalila-ustawe-o-zmianie-konstytucji/7tjpjnv

Opublikowano (edytowane)
54 minuty temu, mirro napisał:

Już odwołują zamówienia na żarcie bo wirus szaleje na lubelszczyźnie. 

poleć im niemiecke :P 
szlag by to, ze dwa tygodnie bajzlu a później się wszystko oswoi i spowszednieje.
Żarcie wcześniej niż później przeproszą bo z tym pogniewać  na dłużej niż tydzień  mało komu się udało. 
Orzekli że wirus przeżyje max 9 dni "na wolności" czyli mniej więcej tyle samo.
Niebawem nie będzie różnicy skąd żywność pochodzi bo wirus już jest wszędzie i kwestia tylko kolejnych wyników testów.

pisząc o zaostrzeniu zasad adresuję to do tych którzy rozumieją temat bo nie o obronę przed zarażeniem uniknąć a narażenie się na niepotrzebne trzepanie przez służby bo akurat trafi się na listę potencjalnie zarażonych. Tu można mnożyć przykłady jakie sytuacje takie prawdopodobieństwo zwiększają.
Kiedy będą mieli już te listy zbyt długie aby wszystkich "obsłużyć" to już tak i nowych dopisywać nie będą. 
Trzeba spokojnie przeczekać zanim się pierwsza fala przewali chaosu a później zobaczymy co i jak i z tą żywnością i całą resztą.

nie takie kryzysy pamiętam i dzisiaj nawet muszę sobie przypominać o co w nich chodziło.

Trochę rząd się ruszył wreszcie a teraz to już nic bardziej dramatycznego się nie wydarzy od dzisiejszego , może jeszcze ze dwu dni
zacznie to powoli normalnieć ale chociaż Ci powracający będą lepiej opisani niż Ci co wracali do tej pory.

54 minuty temu, mirro napisał:

Jak było naprawdę przekonamy się kiedy to towarzystwo pójdzie rejestrować sie do urzędów pracy,

no myślę że chociaż te dwa tygodnie poczekają po powrocie choć ja bym trzy zalecał zanim wylezą i jeszcze w PUP-ach panikę wywołają xD

pisałem - czas na zakupy cyt -"Spółka produkująca makarony wystrzeliła na giełdzie ... Mowa o Makaronach Polskich, których kurs akcji poszedł w górę aż o 25 proc. Wkrótce potem dołączyła do niej spółka Pamapol, producent pasztetów i dań gotowych. " - cytat z buisnessinsaider-a
teraz tylko trafnie ocenić kiedy wyprzedaż urządzić
Ja tam zabiorę się za kończenie młócenia fasoli ... :P 

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

image.png.aebfbe8879ad7165cc3140581aa85b56.png 2 m-ce temu dostałam w pakiecie extra gratis, oddam ...

Opublikowano (edytowane)

a dzięki ;), tak wiem - kurzy się przy tej fasoli i mam spory zapas jeszcze ze dwa lata temu kupionych.
no bo w sumie do czego to innego się nadaje?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

@dysydent odnośnie sklepów, jest tak jak pisałeś. Ludzie biorą towar w ręce, oglądają ze wszystkich stron i odkładają na półki. Dlatego pisałem o rękawicach jednorazowych. Albo wprowadzić zakaz przebierania towarów spożywczych.

Jeżeli chodzi o powracających emigrantów. Dlaczego nie wprowadzono przy granicy ośrodków obserwacyjnych. Taka osoba zrobiła by badania, dzień ,dwa obserwacji, zdrowa to niech jedzie dalej.

1 godzinę temu, galan99 napisał:

Niższa izba parlamentu Rosji, Duma Państwowa, przyjęła dziś w ostatnim trzecim czytaniu ustawę o zmianach w konstytucji kraju. Ustawę przyjęto wraz ze zgłoszoną dzień wcześniej poprawką, dzięki której prezydent Władimir Putin może ubiegać się o kolejną kadencję.

Teraz to tak ma działać .

Zmiana konstytucji dla Putina .

Prezydent może odwołać premiera bez dymisji rządu .

Putin może odwołać sędziów Sądu Najwyższego i Sądu Konstytucyjnego .

Putin odwołuje się do Boga .

https://wiadomosci.onet.pl/swiat/rosja-duma-panstwowa-uchwalila-ustawe-o-zmianie-konstytucji/7tjpjnv

Może by im tam KOD wysłać :).

Opublikowano

taka dwudniowa kwarantanna nic nie  da a badania? jakie? kilka dni trwa od pobrania próbki zanim orzekną a i skąd tyle testów a newet jeśli by były to jaki sens tracić na zdrowych bez jakichkolwiek objawów.
No i technicznie wyobrażam sobie te obozy oczekujących na werdykt. wtedy to by się nazarażało

Opublikowano

To łagodniejszy sposób. Kwarantanna domowa. Po powrocie zero kontaktu z otoczeniem przez kilka dni.

Na marginesie, jeżeli zostaną odwołane imprezy masowe, lekcje, to co z kampanią wyborczą ?

Mapa wirusa.

https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html?fbclid=IwAR0oKIKJlc-zeNZGFBVEN0-O-58daoCDaKicXwC10cjFWgCZqTPgavseTfI#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6

Wychodzi na to ,że Korea Północna jest bez wirusa albo nikt nie podaje stamtąd informacji na ten temat.

Opublikowano (edytowane)

tak, będzie a właściwie już jest stosowana kwarantanna domowa tylko aby ją zalecić trzeba mieć bezpośrednie ku temu podstawy a na razie jeszcze potwierdzonych przypadków infekcji jest nie wiele aby kwarantannę było widać w bezpośrednim sąsiedztwie

Korea Północna a kto tam czego prawdziwego od Nich się dowie może jedno, tam nikomu internetu nie wyłączają czy ograniczają bo tam internetu nie ma.
nawet nie wiem czy chce mi się z tego śmiać czy politować tych biednych ludzi. Mniej Im koronawirus zrobi krzywdy nawet gdyby nikt tam z tym wirusem nie walczył niż zrobi im ich własna władza.

WHO ogłosiło pandemię
Nasi mają wyczucie skubańcy, byli pierwsi 

a
jeszcze pytasz co z kampanią wyborczą?
ja tam nie startuję to co mnie to obchodzi? :P 

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

No i że kto robi teraz za Hitlera ?

A zresztą nie odpowiadaj . Wiadomo kto Twoim zdaniem .

Wolę jak doradzasz w tematach dofinansowań .

Edytowane przez Gość
Opublikowano
25 minut temu, Pafnucy napisał:

No i że kto robi teraz za Hitlera ?

A zresztą nie odpowiadaj . Wiadomo kto Twoim zdaniem .

Wolę jak doradzasz w tematach dofinansowań .

Teraz rządzą bolszewicy.

75561438_514892236034710_2519884954972717056_n.jpg

• Like 1
Opublikowano

wszystkiemu winni sa gorale ze wzgorz golan😛,

kurna zostalo mi tylko pol elektrody- nie wiem czy jutro jeszcze beda jakies w sklepie ??? musze sie modlic zebym juz nic nie polamal, nie wiem czy sa jakies domowe sposoby produkcji ??? za prl to chyba drewnianymi sie spawalo czy jak bo juz nie pamietam.....

litr plynu do dezynfekcji 60 zl-jedna babka kupila 30 szt,ostatnich, w calej mrowce braklo mydla i dozownikow..

ciekawe jakie oblezenie jest na psychiatrii ?? nawet na af stresowa sytuacja uaktywnila paranoikow.....

co ma neuman wspolnego ze sprawa lapowek grodzkiego ?? sprawy sie dziwnym trafem przedawnily. zeznania z lat 90 to sa tyle warte co meskosc waszego prezesa-sa zupelnie bezuzyteczne😛

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, jacus napisał:

kurna zostalo mi tylko pol elektrody- nie wiem czy jutro jeszcze beda jakies w sklepie

Mam jeszcze kilka . Jak chcesz to podjedź , to Ci pożyczę .

jacus nie sądzisz że ten Grodzki to ma nawalone we łbie nie mniej niż Macierewicz ?

Opublikowano

To dla bezpieczeństwa spotkajcie sie gdzieś po trasie? Może w Bełżycach?😉

Zamaluj gęstą farbą, nie będziesz widział że pęknięte 👍

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v