Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

https://dzienniklodzki.pl/koronawirus-burmistrz-wielunia-pawel-okrasa-wrocil-z-wloch-bez-kwarantanny-poszedl-do-pracy-budzac-panike-wsrod-pracownikow/ar/c14-14847148

Gdy burmistrz Wielunia postąpił tak samo jak marszałek Grodzki , to jego pracownicy nie przyszli do pracy aby od niego się nie zarazić . Co z tego że tan debil Grodzki na razie ma wynik ujemny ??? Jak ten wirus potrzebuje 14  dni do inkubacji . On cały czas może wszystkich do wkoło zarażać koronowirusem  a wynik dodatni może wyjść za kilkanaście dni . Dziwię się też PISiorą że mając wiedzę gdzie ten kopertwild  ostatnio  się pałętał  nie zamknął toto na przymusową kwarantannę . 

Opublikowano (edytowane)

no na szczęście zakaźność pacjenta w zasadzie dopiero gdy pierwsze pokolenie wirusa rozwali w nim pierwsze zainfekowane komórki a na to od pierwotnej infekcji trzeba kilku dni. Dopiero co zarażony jeszcze przez kilka dni (nie wiem dokładnie ile) nie jest w stanie nikogo zarazić jakimkolwiek sposobem. co najwyżej np niedomyty może się podzielić "prezentem" od swojego zaraziciela który przyniósł na sobie

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał:

Bo to Państwo z dykty.

a niemcy , włochy francja też z dykty

Opublikowano

Inflacja w 2020 roku wyniesie w Polsce 3,7 proc. - twierdzi Narodowy Bank Polski. A jeszcze pod koniec ubiegłego roku przekonywał, że wskaźnik ten nie przekroczy 2,8 proc a ten pucybut, były bankster ciagle nas okłamywał, że będzie tylko lepiej.

33345845_2534266476798575_4984742376632221696_n.jpg

52898393_322047805108695_3507269297481187328_n (1).jpg

53183067_386175725502553_1640384152215748608_n.jpg

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, dysydent napisał:

no na szczęście zakaźność pacjenta w zasadzie dopiero gdy pierwsze pokolenie wirusa rozwali w nim pierwsze zainfekowane komórki a na to od pierwotnej infekcji trzeba kilku dni. Dopiero co zarażony jeszcze przez kilka sdni (nie wiem dokładnie ile) nie jest w stanie nikogo zarazić jakimkolwiek sposobem.

ok ale jak ktoś wróci i nie łazi i nie zaraża po biedronkach, przychodniach czy gdzie tam jeszcze tylko jak poczuje się żle to zadzwoni

A tym wypadku to jakby powiedział że wrócił z włoch to karetka czy na nocnej światecznej, czy izbie przyjęć by go nie przyjeli.

Musiał zataić skąd wrócił

2 minuty temu, mirro napisał:

Oczywiście.

miruś kogoś jednak trzeba lubić i od niego uczyć się

Edytowane przez racyl
Opublikowano (edytowane)

Polska z dykty zachód Europy no może z desek ale strasznie spróchniałych bo dawno temu już zbijany tak że na jedno wychodzi
myśleli że z imigracją nowe deski sobie obsztalują ale tylko korników więcej im przybyło

Racyl a skąd wiesz że i Ty nie jesteś zarażony i co? unikasz, ukrywasz brak tej pewności?
Ja o sobie nie wiem bo mi z domu rozłażą się codziennie to po zakładach pracy to po szkołach, sklepach a i sąsiady mi łażą DZIŚ JUŻ NIKT NIE JEST PEWIEN .... trzeba zmienić wiele z nawyków I TO JUŻ.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
4 minuty temu, racyl napisał:

miruś kogoś jednak trzeba lubić i od niego uczyć się

Nooo jak się wirusologów wysyła na dowódców batalionu czołgów, to żadna nauka nie pomoże. Pozostaje tylko zawołać"Boże kopsnij rozumu".:lol:

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, dysydent napisał:

no tej szkoły
a, nie to nie do mnie, sorry.
a jednak to drugie do mnie

zakładasz że zrobił to celowo czy z głupoty na którą leku nie ma? 
czy za głupotę można ukarać? mieć za złe? a czy to że teraz właśnie decyduje się skala epidemii a nikt zdaje się tego nie dostrzegać to kogo winić?
tak
właśnie teraz chodząc po sklepach, autobusach i wszędzie po za dom łapiemy to od tych co jeszcze nie wiedzą że to mają a część z nich nie dowie się nigdy bo u wielu przebiega to bezobjawowo.
Tego się nie da opanować inaczej niż zrobili to Chińczycy i powinno to być zrobione już tydzień temu.
Obawiam się że pandemia już jest nie do uniknięcia.

kurczę przecież tego gościa nawet głupkiem nazwać nie można a co najwyżej pechowcem nieświadomym własnego pecha.
sorry facet i szczerze zdrowia życzę choć małe szanse abyś akurat był czytelnikiem af.

to jest mąż wice dyrektorki ze szkoły podstawowej z niedrzwicy

2 tygodnie temu ktoś z jego rodziny pojechał sobie na meczyk do włoch

zajęcia odwołane w szkołach w cąłej gminie

Edytowane przez racyl
Opublikowano
4 godziny temu, dysydent napisał:

Ludzie! co w Was z poczucia wolności zostało?
właściwie to skąd Wy wiedzieć możecie co to jest wolność.

Przekupili naiwniaczków plusikami a tym myślącym odbierają ostatnie złudzenia.

36392006_459614367818071_3970950543668412416_n[1].jpg

Opublikowano
38 minut temu, mirro napisał:

Bo to Państwo z dykty.

Też tak uważam . Puczujących  totalnych bym spałował i na 48  do zimnej i ciemnej celi zamknął , tak samo tych w togach co w nich po ulicach łazili i politykowali  bym potraktował . Grodzkiego  po powrocie z zakażonych  Włoch  nazat bym go tam wysłał  do czasu wygaszenia wirusa na całym świecie .   Kut.. niech gdzie indziej roznosi  wirusa .

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, racyl napisał:

to jest mąż wice dyrektorki ze szkoły podstawowej z niedrzwicy

2 tygodnie temu pojechał sobie na meczyk do włoch

zajęcia odwołane w szkołach w cąłej gminie

Wszyscy przyjeżdżający z zagranicy powinni być kierowani na przymusową kwarantannę, niestety ale to ci ludzie są odpowiedzialni za wniesienie wirusa do Polski. W tej chwili to nie są żarty, oby nie było dużo dużo gorzej.

Edytowane przez Sean
Opublikowano
3 minuty temu, Sean napisał:

W tej chwili to nie są żarty, oby nie było dużo dużo gorzej.

Będzie dużo gorzej, bo w tej chwili mamy wysyp tych co wracali jakiś czas temu. Niestety, zamiast zająć się lotniskami, przewoźnikami i ewidencjonowaniem powracających zajęto sie opanowaniem paniki. Zrobiono to na tyle skutecznie że ludzie stwierdzili iż diabła nie ma. Dysydent to jakiś czas temu trafnie opisał, więc nie będę się powtarzał.

Opublikowano

Już mammy w Lubelskim dwie osoby z koroną przyleciała jedna osoba z Włoch rodzina 4 osobowa ale była gróbka kilkunastu młodych ludzi próbują ustalić ale upłynęło już 2 dni to zaraz okaże się że jest 10 zarażonych .

Opublikowano
9 minut temu, gienio007 napisał:

Też tak uważam . Puczujących  totalnych bym spałował i na 48  do zimnej i ciemnej celi zamknął , tak samo tych w togach co w nich po ulicach łazili i politykowali  bym potraktował .

I to jest najlepszy przykład że mamy na myśli dwie różne sprawy.

Opublikowano (edytowane)

Granice powinny w takiej sytuacji zostać natychmiast zamknięte jak pojawiło się widmo tego wirusa, wiadomo wszystkich ludzi nie da się nie wypuszczać czy wpuszczać  do kraju, ale przede wszystkim  dokładna ewidencja i kwarantanna, wszelkie wyjazdy bo kogoś swędzi d*pa i nie wie co ze sobą zrobić, można powstrzymać, bo i tak do tego dojdzie prędzej czy później, tylko że wtedy będzie za późno. Mierzenie temperatury to śmiech na sali, świeżo zarażony jej nie ma.

Edytowane przez Sean
Opublikowano
11 minut temu, gienio007 napisał:

Też tak uważam . Puczujących  totalnych bym spałował i na 48  do zimnej i ciemnej celi zamknął , tak samo tych w togach co w nich po ulicach łazili i politykowali  bym potraktował . Grodzkiego  po powrocie z zakażonych  Włoch  nazat bym go tam wysłał  do czasu wygaszenia wirusa na całym świecie .   Kut.. niech gdzie indziej roznosi  wirusa .

tylko jest jeden problem
a co gdy oni zechcą z Tobą zrobić to samo? Przecież nie jest powiedziane że musi zwyciężyć w walce nawet sportowej określony zawodnik.
Chcesz łamać reguły gry? zgoda ale ktoś inny może je tak samo złamać wobec Ciebie.
Czepiasz się Grodzkiego który na razie zdrowy a dlaczego nie czepiasz się tego tam dowódcę co chory? gdzie Tego odesłać przecież też się zadawał, łaził czort wie gdzie itd. 
Zmieniamy reguły czy jednak lepiej pozostać przy sprawdzonych? co? 
To że stonka od sąsiada na moje kartofle przelazła to mam mu od razu łeb rozwalić? może tylko odszkodowanie wystarczy bodaj na oprysk? choć idealnie to z sąsiadem się dogadać i w jeden dzień obie plantacje opryskać? która metoda daje większą szansę na sukces całości?

Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał:

czy jednak lepiej pozostać przy sprawdzonych?

Sprawdzonych gdzie ? O których mówisz ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v