Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Według źródeł rządowych w ciągu ostatniej doby greckie służby zablokowały na granicy z Turcją ok. 10 tys. uchodźców, głównie Syryjczyków

Liczba ludzi, którzy ruszyli ku lądowej granicy Turcji z Grecją, rośnie lawinowo, odkąd Turcja ogłosiła, że nie będzie powstrzymywać ich od prób przedostania się do Europy

W związku z perspektywą nowego kryzysu migracyjnego premier rządu Grecji Kyriakos Micotakis zwołał na dziś posiedzenie Narodowej Rady Bezpieczeństwa .

https://wiadomosci.onet.pl/swiat/kryzys-migracyjny-zamieszki-na-granicy-grecji-i-turcji-policja-uzyla-gazu-lzawiacego/1vmst51

To teraz Unia będzie co robić na nowo dzielić Emigrantów czy strzelać do nich ? .

Opublikowano

A na ciul Turcji ludność na terenach które chce zająć? Każą im sp***rzać do EU , bo przecież w druga stronę ie pójdą. Reszta co zostanie na tym terenie zostanie wyrżnięta i spokój. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
56 minut temu, mirro napisał:

A z którymi? Tymi bardziej cywilizowanymi, czy tymi bardziej radykalnymi?

z tymi co chcieli z usa  się podroczyć .           erdogan sobie przez lata wypracował komfortową sytuacje usa mu za wiele nie zrobi , unia też się boi bo emigranci a i z putinem też sobbie radzi ,ale coś czuje  że na kimś się oszuka bo wszystkich w ku... a

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

many - rooswelt ze stalinem polerowali sobie wówczas kapelusze jak Patton otwarcie dążył do rozpiżenia komunistów. Było to wtedy możliwe gdyż wystarczyło wyłączyć wsparcie ZSRR jedynie wojna na Pacyfiku... Szkoda strzępić jęzora. Patton został najprawdopodobniej postrzelony a potem otruty...

• Haha 1
Opublikowano

No i mieliśmy jeszcze gen Maczka. Parę razy ćwiczyłem z pancerniakami, to miałem okazję obserwować zwrot kompanii czołgów w natarciu.

Tylko że właśnie Anders był największa przeszkodą. Po wyeliminowaniu Sikorskiego.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

@Ulman 

Cytat

Świat Pisowca jest nadzwyczaj prosty wszędzie zdrada, podstęp, zmowa, ustawka i sPISek. Oczywiscie wszyscy poza PISem mają niczyste intencje kłamią mataczą i mają zle poglądy bonie takie jak ma PIS. Muszę przyznać że PIS wykonał gigantyczną pracę by tak elektorat wytresować. Za to szacun  się należy

M. Kidawa-Błońska

@M_K_Blonska

Wzywam premiera Morawieckiego i rząd do ujawnienia prawdy o przypadkach koronawirusa w Polsce. Bezpieczeństwo Polek i Polaków jest najważniejsze.

"JanVincent-Rostowski

@janrostowski

Cel jest prosty: ogłosić pierwszy przypadek koronowirusa na 30 minut przed rozpoczęciem Konwencji Małgorzaty Kidawa-Błońskiej"

Witold Zembaczyński

@WZembaczynski

Podajcie prawdę @pisorgpl i @AndrzejDuda o zdiagnozowanych przypadkach #koronowirus

Katarzyna Lubnauer

@KLubnauer

Mamy już #koronawirus w Niemczech, Włoszech, Estonii, Litwie, Białorusi .... A w Polsce nie potwierdzono jeszcze żadnego przypadku. Albo mamy system monitorowania do niczego, albo rząd ukrywa przed nami prawdę.

znowu niepropaganda nietvp coś ci wmówiła

buuuaaaaahhhhhhhhhhhhhhhaaaaaaaaaaaaaaaa

Edytowane przez nie
dalsz część posta
  • Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, mirro napisał:

Nieeeee Roman, koszulka z długim rękawem była zarezerwowana na kataklizmy, czyli niedostępna. Taka pogoda była dla krótkiego rękawa.

wojsku ale nie w sporcie 

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Pafnucy napisał:

Wątpię . Nikt nie przeprosił za to że nas w tyłku wszyscy mieli . Jedynie Niemcy .

niemcy przeprosili bo siostrzeniec był u władzy w Polsce uf uf hał hał ciociu przestań nic takiego się nie stało ... imię dobrych stosunków sprzedam ci wszystko co najlepsze hał hał 🤗

5 minut temu, dysydent napisał:

....a co? miał krótkie spodenki założyć?

a tu jest już dowolność kto w czym lepiej 

ooo pokazują bieg na Polsacie  odpowiednio ubrany jest tylko bosak z konfederacji długi rękaw 

Edytowane przez Roman176
  • Like 1
Opublikowano

nie wykończą
co najwyżej zmienią, nie tylko Europę bo inaczej będą postrzegane w Europie USA jako jawnie zainteresowane destabilizacją Europy a  ona sama już nie ta sprzed pierwszej fali uchodźców.
to dłuższy temat ale i tyle co napisałem wystarczy.

Opublikowano

oooooooo w Polsacie pokazują fala z Turcji idzie na eu  już wiemy czemu kidała gnój na pole chce zlikwidować 500 zeby dać imigrantom .. po co zlikwidować w szkole religie 

zeby nie drażnić imigrantów 😇  kampania nie polska 

Opublikowano (edytowane)

padło oskarżenie że w sytuacji kryzysowej laboratorium pracuje w godzinach 7-15-ej, jednak jak "uspokaja" (?!) ministerstwo jednak pracuje się do 22-iej. nie dociekałem czy tam pracuje się w dni ustawowo wolne od pracy ale zaniechałem poszukiwań nie z lenistwa a strachu
wyczytałem w necie też w więcej niż jednej publikacji stąd bez linka.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
POKO

Kobieta powinna mieć maksymalnie dwójkę dzieci. Jeżeli zajdzie kolejny raz w ciążę przymusowa aborcja. jeżeli zdoła ukryć ciążę i urodzi to dwa tory postępowania: dziecko blondyn z niebieskimi oczami: adopcja dla pary LGBT w Niemczech lub Holandii, pozostałe - eutanazja. Nie może tak być że w niemieckich lub portugalskich obozach pracy (Lidl Kaufland, Biedronka) brakuje półdarmowej siły roboczej.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v