Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 godzin temu, Roman176 napisał:

polecam ci teraz zobaczyć teraz konferencje Biedronia jutro jedzie do Brukseli porozmawiać z premierami  innych państw  budżecie EU zeby Polsce zabrać środki EU 🤭 lub jak najmniejszą pule za praworządność  bo Polskę trzeba osamotnić zeby się czegoś uczyła 🤫

Opozycja chyba nie rozumie,że szkodzi społeczeństwu a nie Pisowi. Tu wcale nie widać woli porozumienia ani jednej ze stron. Zresztą z obecnej opozycji padło kiedyś chyba hasło: gdy wygracie wybory to będziecie rządzić. Także Pis rządzi, skutki poznamy w przyszłości.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, piotreku1 napisał:

Wiadomości w tvpis  kabaret na żywo  😄 teraz dodatkowe dwa miliardy mają to będzie więcej kabaretu  😄

https://wiadomosci.wp.pl/zostal-bohaterem-wiadomosci-tvp-sprawdzilismy-kim-jest-prof-stanislaw-gozdz-6479931791722113a  

najważniejsza że ciemnota to łyka  😄

spotkałem się wcześniej z wdrożeniem tej metody "relikwiarsko-ostatecznej" na raka ale nie bardzo wiedziałem jak to skomentować choćby dla samego siebie
Kiedy lekarz uzna swą bezradność wobec stanu pacjenta nierzadko potrafi zalecić modlitwę.
Stan kieleckiej onkologii - znaczy -  poziomem sięgnął ... konfesjonału i to jak wyposażonego.
Wyżej już się nie da.

Edytowane przez dysydent
  • Confused 1
Opublikowano
1 godzinę temu, piotreku1 napisał:

Wiadomości w tvpis  kabaret na żywo  😄 teraz dodatkowe dwa miliardy mają to będzie więcej kabaretu  😄

https://wiadomosci.wp.pl/zostal-bohaterem-wiadomosci-tvp-sprawdzilismy-kim-jest-prof-stanislaw-gozdz-6479931791722113a  

Jak ciemnota nie nazywaj tak nikogo bo nikt nie jest ciemny a gówno kogo obchodzi skąd się bierze cokolwiek jak dają to ludzie biorą puki jeszcze jest sami nabrali 15 razy więcej co dali ludowi .

Opublikowano
33 minuty temu, galan99 napisał:

Jak ciemnota nie nazywaj tak nikogo bo nikt nie jest ciemny a gówno kogo obchodzi skąd się bierze cokolwiek jak dają to ludzie biorą puki jeszcze jest sami nabrali 15 razy więcej co dali ludowi .

nikt nie jest ciemny, co najwyzej mocno opalony 🤣 a ze przy okazji mu mozg przypalilo-coz, skutki uboczne sa zawsze. ci co nabrali 15 razy wiecej niz dali ludowi-to apropo's tych dzisiaj aresztowanych i przeszukanych ???

dtaras-ta miksture to trzeba by jeszcze glifosatem doprawic i bedziesz nastepnym polakiem w kosmosie☀️

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, Ulman napisał:

Jak sam używasz to czemu szumisz że jakieś mikro ilości znaleźli w piwie?  W oleju z twojego rzepaku też masz glifosat i ludzi trujesz.

ja nie szumie tylko wklejam a masz o śladach glikofastu w rzepaku ??  bo o tym jakoś cicho ??

3 godziny temu, dsbh napisał:

Opozycja chyba nie rozumie,że szkodzi społeczeństwu a nie Pisowi. Tu wcale nie widać woli porozumienia ani jednej ze stron.

sam nad tym myślałem jak ty..  gdy mieli her Tuska mieli większość ... w pe ... i ludziom pokazać załatwimy to tamto patrzcie jesteśmy lepsi od pisu z nami gadają my umiemy 

to nie palić głupa , mylić ręce głosować przeciw własnemu narodowi donosić ....   jak powiedział ktoś na platformę oddać głos to jak na puste wiadro 

https://niewygodne.info.pl/artykul9/Dlaczego-Andrzej-Duda-moze-przegrac-wybory.htm

4 godziny temu, piotreku1 napisał:

albo strach przed partią niżej ze to reszty rozsprzeda Polskę . wprowadzą ciapa tych dla których dla ciebie bd dźwigać podatki ile miało być na jednego imigranta ?? 3700zł ?

bez pomysłowość polski nie-potrzebują a morze jakiś plan dla polski PO ma ??  oprócz od tego odsunąć od władzy pis ??

4 godziny temu, piotreku1 napisał:

a za tvpPO było lepiej albo urodziłeś sie w 2015 ??  a za tvpsld ??  za tvppo lis kasował za program ?? ile 150 tyś ??

tu następny bohater 

Polska wydaje na leczenie onkologiczne 42 euro na mieszkańca, a Wielka Brytania 171, Francja 156 i Czechy 85 – takie dane z raportu „inicjatywy All.Can”, pokazano na antenie TVN24. Pominięto istotny fakt, że dane z dokumentu, które pokazano na grafice dotyczą lat 2009 do 2013.

tu kolejny cyrk kto idiotą 

2 godziny temu, jacus napisał:

nikt nie jest ciemny, co najwyzej mocno opalony 🤣 a ze przy okazji mu mozg przypalilo-coz, skutki uboczne sa zawsze. ci co nabrali 15 razy wiecej niz dali ludowi-to apropo's tych dzisiaj aresztowanych i przeszukanych ??

ty wyszedłeś już ze szpitala Świnoujściu ??  możesz być miedzy ludziami ? czy jakieś tabletki bierzesz na normalność ??   długo tam byłeś 

Edytowane przez Roman176
  • Like 1
Opublikowano

2 godziny temu, jacus napisał:

nikt nie jest ciemny, co najwyzej mocno opalony 🤣 a ze przy okazji mu mozg przypalilo-coz, skutki uboczne sa zawsze. ci co nabrali 15 razy wiecej niz dali ludowi-to apropo's tych dzisiaj aresztowanych i przeszukanych ???

no ale ciebie nie miało co spalić bo go po prostu nie masz 

Opublikowano
23 godziny temu, galan99 napisał:

Wszystkie uprawy rolnicze pod kontem owoców i roślin  powinny być badane pod zawartością pozostałości po środkach ochrony jak nie spełnia do domu sam niech wpie......la tak jak miało miejsce z kaszą .

tak

23 godziny temu, galan99 napisał:

Granica błędu leży tu   plon ma być rekordowy bo nie ma opłacalności .

Odwiedzałam kompleks upraw pomidorów, chodni w ok. Olsztyna. Utkwiło mi jedno zdanie typu jest partia marketowa (nie napiszę do jakiego), ale i osobna szklarenka dla rodziny. Chodzi o cechy?

Opublikowano (edytowane)

romus -dzisiejsza cena akcji jsw chyba ci szkodzi na te resztki istoty szarej, ktora ci zostala, 

https://biznes.interia.pl/gieldy/aktualnosci/news-spadki-na-rynku-akcji-ze-spolek-wig20-najwiecej-stracila-jsw,nId,4334168

gornicy  pgg blokowali tory.

https://www.eska.pl/slaskie/kolejna-blokada-torow-na-slasku-to-tu-przyjezdza-rosyjski-wegiel-gornicy-nie-odpuszczaja-aa-vmLx-HtBq-MLqn.html

branza wydobywcza od 2010 do 2019 zmiejszyla produkcje o 32 %,

Kliknij i zobacz więcej!

Edytowane przez jacus
Opublikowano (edytowane)

kłamca gdy się pomyli prawdę powie
https://tvn24.pl/polska/jolanta-turczynowicz-kieryllo-szefowa-kampanii-andrzeja-dudy-o-wolnosci-slowa-dowolnosc-w-niej-moze-prowadzic-do-zagrozen-4209052
brzemienne w skutkach dla prezydenckich wyborów zdanie bo już nie do cofnięcia a wymierna strata głosów murowana.
Oni się zaplączą we własne nogi.
Jedyną pociechą dla wolności słowa jest to, że teraz muszą deklaracjami jej obrony złagodzić negatywny kontekst tej wpadki i zagwarantować/obiecać większą niżby musieli bez wpadki.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Dowolność w wolności to anarchia.😂 Tak chyba trzeba czytać wypowiedź Pani dwojga nazwisk Jolanty.

Wolność musi być poukładana i tym różni się wolność wg PiS od zwykłej wolności.😂 Nie ma granicy wolności ale są granice zachowań. jeśli Pani tego nie rozumie to znaczy że pasuje do środowiska w którym się obraca.

Opublikowano

Za zabieg żony Grodzki chciał 15 tys. zł. Powiedziałem, że tyle nie mam i dałem 4 albo 5 tys. zł profesorowi – powiedział czwartkowej „Gazecie Polskiej Codziennie” marynarz ze Szczecina - pan Jacek - którego żona w 2011 roku trafiła do szpitala Szczecin-Zdunowo. Mężczyzna łącznie wydał ponad 10 tys. na lepszą opiekę dla żony. Mimo to kilka miesięcy po zabiegu kobieta zmarła.

Rodzina chorego musiała zapłacić za zabieg

Jak podaje dziennik, to kolejny przypadek, kiedy rodzina chorego musiała płacić za lepszą opiekę i zabieg w szpitalu Szczecin-Zdunowo, którego dyrektorem był marszałek Tomasz Grodzki. Żona pana Jacka, Iwona, trafiła do szpitala w 2011 r. Chorą zajmował się prof. Tomasz Grodzki.

To był początek kwietnia, żona była chora na cukrzycę, ale chorowała też na gruźlicę. Było nam bardzo trudno, bo była w ciężkim stanie. Została przyjęta na oddział profesora. Zdecydowałem się, że zostanę w tym szpitalu i będę się nią opiekował. Siedziałem tam dzień i noc

— powiedział mężczyzna gazecie.

15 tys. zł za operację

GPC” pisze, że pan Jacek zostawił pracę w marynarce i spędził w szpitalu sześć miesięcy, aby opiekować się żoną. Przez ten czas wydał wszystkie oszczędności. Jak twierdzi, w tym okresie zapłacił ponad 10 tys. zł, płacąc personelowi medycznemu za lepszą opiekę dla żony.

To m.in. opłaty dla pielęgniarek za to, żeby w nocy częściej zaglądały do mojej żony. Po jakimś czasie dostałem propozycję, że jak zapłacę 15 tys. zł, to profesor zrobi żonie operację, po której będzie się lepiej czuła. Powiedziałem, że nie mam takich pieniędzy, bo już przebywam w szpitalu pół roku i wydałem całe oszczędności

— opowiedział dziennikowi.

Gazeta podaje, że do operacji jednak doszło i przeprowadził ją prof. Grodzki. Nie obyło się jednak bez wręczenia koperty.

Gdy powiedziałem, że nie mam, lekarz „zjechał” do mniejszej kwoty

— powiedział pan Jacek.

Grodzki nie protestował

Zaniosłem tyle, ile miałem, to było 4 lub 5 tys. zł. Złotówki i dolary, bo miałem wtedy rodzinę w Stanach Zjednoczonych, która pomagała mi finansowo. Pieniądze wręczyłem w szpitalu w gabinecie profesora. Nie przeliczał pieniędzy, tylko schował do szuflady w biurku. Nie protestował, gdy je wręczałem

— dodał.

Opowiedział też gazecie jak zapamiętał lekarza.

Nie wspominam kontaktów z profesorem dobrze

— powiedział.

Był nieprzyjemny i niedostępny. Wszyscy tak mówili. No taki gbur

— dodał.

Żona pana Jacka zmarła w lutym 2012 roku, kilka miesięcy po zabiegu wykonanym przez prof. Tomasza Grodzkiego. Miała 54 lata. Poszkodowany złożył w tej sprawie zeznania w prokuraturze i Centralnym Biurze Antykorupcyjnym.

GPC” przypomina przy tym, że śledztwo w sprawie korupcji w szpitalu Szczecin-Zdunowo zostało wszczęte na początku grudnia 2019 roku przez Prokuraturę Regionalną w Szczecinie. Dotychczas śledczy zgromadzili już 12 zdarzeń korupcyjnych, które zostały potwierdzone przez ponad 20 świadków.

Marszałek Senatu prof. Tomasz Grodzki konsekwentnie zaprzecza, jakoby miał brać pieniądze od byłych pacjentów.

wkt/PAP

https://wpolityce.pl/polityka/487793-kolejny-swiadek-mowi-o-korupcji-w-szpitalu-grodzkiego

Opublikowano
4 godziny temu, tracker napisał:

To m.in. opłaty dla pielęgniarek za to, żeby w nocy częściej zaglądały do mojej żony. Po jakimś czasie dostałem propozycję, że jak zapłacę 15 tys. zł, to profesor zrobi żonie operację, po której będzie się lepiej czuła. Powiedziałem, że nie mam takich pieniędzy, bo już przebywam w szpitalu pół roku i wydałem całe oszczędności

To już tradycja narodowa albo sport narodowy. Można dawać, można nie dawać. To się nazywa "zrobiłem co mogłem " albo "zapewniłem opiekę". 

Opublikowano
4 godziny temu, tracker napisał:

Żona pana Jacka zmarła w lutym 2012 roku, kilka miesięcy po zabiegu wykonanym przez prof. Tomasza Grodzkiego. Miała 54 lata. Poszkodowany złożył w tej sprawie zeznania w prokuraturze i Centralnym Biurze Antykorupcyjnym.

Jedyna poszkodowana to kobieta która zmarła. Ciekawe dlaczego gościu jest poszkodowany? Składał przysięgę małżeńską? No to kużwa miał obowiązek w stosunku do obdarowanej swoim towarzystwem. Jakie środki? Ano takie jakie były w jego zasięgu.

Nie cierpię tego typu ludzi.

Opublikowano (edytowane)

miałem tu coś bardzo obraźliwego napiać dla większości ale ograniczę się do wskazania propagandowej fikcji jakoby obrona zdrowia i życia miala być bezpłatna oraz mylenia przez większość definicji niewycenialności życia która tylko mówi że nie ma takiej ceny materialnej za którą warto przeciwko ludzkiemu życiu wystąpić. Nie ma w tym mowy o nieograniczoności ceny za którą jest obowiązek tego życia bronić.
Można upublicznić, upaństwowić służbę zdrowia ale wiedzy szczególnej i umiejętności nigdy nie uda się oderwać od jednostki.
Odrynkowienie indywidualizmu jednostek wybitnych  to tylko fikcja która za głębokiej komuny nawet nie działała.

Bydło, śmieć, zero, szumowina, ciemnota i kilka podobnych słów bym musiał użyć aby to wyjaśnić językiem potocznym.

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v