Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

na razie jeszcze nie wiadomo jak dokładnie piąta ma wyglądać po za założeniem że będzie gęstsza i o szerszym spektrum zastosowań no i o większej przepustowości ale to z samej skali już wynika. Tylko że obecna infrastruktura sieci szkieletowej nie była na to liczona tak że jeszcze sporo nierozpoznanych problemów tej piątej generacji sieci informacyjnej.
Tym razem szóstka może trafnie z kabalistyki się kojarzyć bo może oznaczać sieć autonomiczną i smokreatywną
amen

a tak poważnie to ta 5G jest numerem czysto marketingowym bo jest to ta sama sieć  co pierwszy ARPAnet tylko ilościowo rozbudowany i nawet to co teraz drugą generacją bym nie śmiał tego  nazywać no może bo z kabli tylko to wylazło w fale
tak że spokojnie to tylko marketing

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, DTaras napisał:

U mirro. Niby żartem a kurcze... Kiedyś pytałem Romana kto go w weekendy zatrudnia i nie chciał wyjawić.

zatrudnia mnie KRUS 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano
4 godziny temu, mirro napisał:

Z materiału wynika że przy takiej ilości związków zawodowych nie ma szans na działanie typowo związkowe (chyba żeby powołać związek związków zawodowych - czyli spółdzielnię). Ale chyba już ją powołali sami naczelnicy związków. 😂 Spółdzielnia Prezesów Związków Zawodowych.

dla mnie też to jest szok szczególnie ze jest 60 związków z czego  3/4 na kopania po 3/4 osoby + sekretarka na ponad 30 tyś osób  taki szok jak by twoja baba nie pracowała gdzieś idzie tylko cała rodzina by ciągła ...  

4 godziny temu, mirro napisał:

Z materiału wynika że przy takiej ilości związków zawodowych nie ma szans na działanie typowo związkowe (chyba żeby powołać związek związków zawodowych - czyli spółdzielnię). Ale chyba już ją powołali sami naczelnicy związków. 😂 Spółdzielnia Prezesów Związków Zawodowych.

dla mnie też to jest szok szczególnie ze jest 60 związków z czego  3/4 na kopania po 3/4 osoby + sekretarka na ponad 30 tyś osób  taki szok jak by twoja baba nie pracowała gdzieś idzie tylko cała rodzina by ciągła ...  

8 minut temu, dysydent napisał:

kurs na KRUS i traktor z SAPARD obrał? xD

miałem na myśli ze mnie KRUS mnie zatrudnia 

Opublikowano (edytowane)

no ale co to za zatrudnienie o ujemnym wynagrodzeniu jeśli do niego trzeba dopłacać składki na ten KRUS ?
to ja też chcę być takim pracodawcą

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 godzinę temu, Roman176 napisał:

Moja "Baba" pracuje w firmie którą doi jedna rodzina, bo to firma rodzinna. 😂

2 godziny temu, dysydent napisał:

Tym razem szóstka może trafnie z kabalistyki się kojarzyć bo może oznaczać sieć autonomiczną i smokreatywną
amen

A może trzy szóstki 666. Diabelski wynalazek?🤣

Opublikowano
8 godzin temu, dysydent napisał:

bardzo groźny pogląd cyt - "a podatki też są inwestycją"
Po pierwsze nie wiele w nim prawdy a p drugie może doprowadzić do jeszcze większej apatii gospodarczej bo podatki mogą być inwestycją tylko w komuniźmie, ale takim prawdziwym który jeszcze nikomu się nie udał.
https://businessinsider.com.pl/twoje-pieniadze/prawo-i-podatki/nowe-podatki-w-polsce-minister-finansow-o-podatku-cyfrowym/pv1wqwr
podatki są obciążeniem koniecznym na nieuchronne potrzeby które nie mogą przynieść zysku ze swej natury.
czyli jaka to inwestycja Panie Ministrze? w z założenia niedochodowy biznes?
no to nie masz Pan głowy do interesów.

Dla lewicowych kolegów z forum podatki będą inwestycją bo ich ubogacają itp. 🤣Obstawiam że Roman, Zbychu i Racyl potrafią udowodnić że podatki szczególnie rosnące , są najlepszą inwestycją. 

Niestety dla ludzi mających o tym pojęcie , podatek jest głównym czynnikiem hamujacym inwestycje i rozwój.  Obecna propaganda wmówi ludowi że rosnące podatki są dla nich dobre i w to uwierzą i będą tej tezy bronić. Udowodnią że ludzkość od początków cywilizacji była w błędzie bo zawsze ludzie chcieli jak najniższych podatków.

PIS szuka kasy i to coraz bardziej rozpaczliwie. Aby lud do reszty ogłupić inwestują przez najbliższy rok 5,5mln dziennie w TVPis by się gawiedź za szybko nie połapała co się tak naprawdę dzieje.

Opublikowano (edytowane)

czytałem o spowolnieniu gospodarczym Japonii już kolejnym gdzie sami Japończycy uznali że przyczyną tego teraz spowolnienia był właśnie wzrost podatków.
Tylko oni tam mają inny problem ze strukturą wieku społeczeństwa i podatki prawie że muszą podnosić ale na spłatę długu którego wierzycielami właśnie w przypadku Japonii jest społeczeństwo japońskie. i to bardziej tłumaczy istotę podatków niż określenie ich mianem inwestycji ale koniunktura i tak im przez to siada.
Nawet jeśli udowodniona ponad wszelką wątpliwość zostanie konieczność podnoszenia podatków świadczy to jedynie o spadku wydolności danego systemu.
Niby takie oczywiste ale pozwala mi powiedzieć - jeśli każesz mi więcej do systemu dokładać to co w nim schrzaniłeś że to jest konieczne?
przekornie linkuję przeciw linkowanemu
https://www.money.pl/gospodarka/praca-nie-chroni-przed-ubostwem-niemcy-maja-problem-6479261052122753a.html

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

artykuł albo mi wodę z mózgu chce zrobić albo ta ustawa i nawet przede wszystkim o tym artykule nie wiem co myśleć
Jeśli moja funkcja ma wymagać podania do publicznej wiadomości moich preferencji politycznych, wyznaniowych a nawet hobbystycznych czy nawet naukowych bo i takie zrzeszenia są to ja chrzanię taką funkcję i tyle na razie na ten temat myślę

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Takie dane to poziom dopuszczenia, albo wydania zezwolenia na dostęp do informacji niejawnych. Różnica jest taka że sama ankieta w tym przypadku ( z chwilą wypełnienia) już jest niejawna, czyli zawarte w niej informacje nie mogą zostać wyjęte i fruwać sobie w internecie. Kogoś tam u miłościwie panujących "łeb parzy".

Opublikowano

Bo oni są zapatrzeni w sprawiedliwość a ta musi być po ich stronie. Youtube podrzucił mi film i z ciekawości powieliłem go w wyszukiwaniu. Widać zapotrzebowanie spore. Wyszukajcie sobie: How to read standard measure tape albo posłuchajcie co gość na początku mówi https://youtu.be/g3AfQc4On_k 😁America First!!!

Opublikowano

kraje typu japonnia , niemcy , chiny , usa to przede wszystkim eksporterzy  z tym że japonnia niemcy i chiny sobie radzą dzieki słabosci innych , japonnia od kilku lat słabnie jako eksporter swoich towarów miedzy innymi przez chiny , chiny sobie stworzyły warunki wypierając po czesci japonskie konsorcja  a usa próbuje na siłe zprowadzić chiny z tej drogi wzrostu gospodarczego , tak naprawde to ta wojna chiny -usa jest na reke wszystkim rozwinietym krajom . chiny to nowy już  poteżny gracz który za kilka lat -kilkanascie lat zmieni budżety wielu panstw .    japonnia miała swoje towary zaawansowane technicznie przez co była bezkonkurencyjna , teraz już tej przewagi nie ma i z każdym rokiem bedzie coraz gorzej .

Opublikowano
43 minuty temu, DTaras napisał:

Youtube podrzucił mi film i z ciekawości powieliłem go w wyszukiwaniu. Widać zapotrzebowanie spore

Eeeeee przez chwilę nie mogłem zajarzyć intencji. Ale dooooobra już wiem.  Kużwa - zaraz, natychmiast odwołać zakup "Patriota" i F35.😂  

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v