Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Roman176 napisał:

poczytaj artykuł 

w trakcie pisania posta wyskoczyło mi info i jakoś musiałem wątek pisany przerwać aby władnie przeczytać to przerwałem pytaniem

Jeszcze tu dopiszę w kwestii tego artykułu.
Spełnienie żądania "bajdy" wiązać się może z naruszeniem tajemnicy obrotu gospodarczego (czy dochodów) podmiotów i osób trzecich i może nie być możliwe spełnienie tego warunku o czym zapewne doskonale "bajda" wie.

nie wiem czy zechcą się bawić w kontrpropozycję typu - my pozałatwiamy zgody wszystkich kontrahentów przynajmniej na wgląd w faktury bez prawa publikacji ale warunkiem jest umieszczenie tego miliona na jakimś koncie arbitrażowym abyśmy sobie zechcieli trud zadawać.- lub coś w tym stylu

zaś to że wirus dotarł lub dociera stale do Polski jest na granicy pewności choćby przez nierozpoznawalność objawów u niektórych zarażonych czy choćby w przesyłkach które z Chin rozwożone są na cały świat. Wprawdzie ktoś tam gdzieś oświadczył że koronowirusy są w stanie przeżyć w powietrzu atmosferycznym tylko kilkanaście minut ale Natura zawsze jakiś sposób znajdzie.
Przypadek opisany w tym... jak mu tam? ; otsm.pl nic nie mówi o potwierdzeniu oficjalnym przez lekarza w tych akurat przypadkach że to akurat ten wirus a nie inna jaka grypa i jest to artykuł z typu statystyczno prognostycznych gdzie chcą być pierwsi w sensacji która najprawdopodobniej się i tak wcześniej czy później potwierdzi w tym lub innym przypadku.
Specjalizują się w takich strzałach w ciemno co pośledniejsze redakcje aby zwrócić na siebie uwagę oczywiście ryzykując ale w tym przypadku nie tak znów wiele. Co nie zmienia faktu że tytuł jest nierzetelny.
O! oni tam mają też regularny artykuł o medykamentach czy jakich innych sposobach na łysienie, nawet nie zamierzam klikać w te brednie

to mi szkoda paru złotych na kamery noktowizyjne na podwórzu a oni nam monitoring na cały kraj założyli?
w sumie instalacji nie trzeba było daleko ciągnąć, podobny mają na Białorusi, Ukrainie , o i w Rosji ... ciekawe czy będzie darmowy czy "z abonamentem"?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Już kliknąłeś dysydent a mistrzem klikania jest roman. Niestety reklam od uja i wszędzie a tylko nam wybierać zostało czy ciekawostka wyświetli się w towarzystwie reklam czy celem jest ich wyświetlenie samo w sobie.

Opublikowano (edytowane)

no u mnie to musi być dobry szpenio po stronie serwera aby mi wcisnął reklamę. AF dodałem do niefiltrowanych wyjątków adblocka 2020 bo tu nie ma potrzeby a i to mi trzy zablokowane skrypty się świecą. FF chce mi na siłę aktualizację wcisnąć po której wiem z doświadczenia że noscript albo zniknie albo sporo z funkcjonalności straci zatem niech sobie bujdy wciskają komu innemu że aktualizacje służą mojemu bezpieczeństwu.
Nawet chiński antywirus reklam nie puszcza a z kolei chinska bariera informacyjna temu antywirusowi blokuje dostęp do jego rodzimego portalu
ot takie "trzymał Kozak .... :P

a i jeszcze mam sporą listę rożnych gemiusów, doblclicków i innych facebooków którym często blokuję dostęp już na poziomie routera

no oczywiście bywa że sam portal jest li tylko reklamą ale gdyby kto na takie jakiego adblocka wynalazł to ... chociaż jak nasza tvp wywęszy że spod adblocka wchodzę to się obraża i w sumie na jedno wychodzi :D

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

na zawołanie nic nie ma !! 😁

same fakty a nie jak twoje wiem ale się zesram i nie ujawnie

A tak się wpierdalaa nietoperze w chinach

EPAzAngUUAARgIY?format=jpg&name=900x900

23773190-7920573-image-a-8_1579784272424

23773182-7920573-image-a-19_157978446730

Edytowane przez racyl
Opublikowano (edytowane)

nie
do mnie
a cóż to ja nie chciałem ujawnić? bo jakoś sobie nie przypominam

Poczytałem o Bodnarze i rzeczywiście kwestia dyskusyjna nawet czy rzecznik PRAW OBYWATELSKICH jest po to by bronić obowiązków obywatelskich.

Czy rodzice mają prawo decydować jak są wychowywane ich dzieci?
tak postawione pytanie inną odpowiedź statystyczną wywoła a pytanie - czy  dzieciom można ograniczać prawo dostępu do wiedzy choćby i na wniosek rodziców.

Manipulacja na każdym kroku.

tak. tutaj nie znam jednoznacznej odpowiedzi na którekolwiek z tych pytań i bardzo się boję tych którzy mają takowe ponad wszelką wątpliwość

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
8 minut temu, racyl napisał:

Moja gmina wolna od ideologii lgbt 🤣 A u was dalej ciemnogród z zachodu wam wciskają  😂

nie bój żaby u nas na południu ani manify kod ob ani lgbt złe by się to skoczyło 

Opublikowano

dysydent - pierwsze to racyl ma klapki na oczach i jeszcze okulary. Gdzid tam jest o LGBT? Drugie to w obliczu internetowego szajsu lepiej gdy dzieciak dowie się pewnych spraw od nauczyciela. W pewnym okresie życia dzieci przestają być bezpłciowe i biorąc pod uwagę chłopaków to lepiej niech nie edukują się u profesjonalistek a przynajmniej nie tanich. Dziewczyny znów mają gorzej nie z braku dostępu do form wymienionych wyżej dla chłopców a w wyniku możliwych konsekwencji. Konserwatywni muzułmanie są ku temu nastawieni niemal identycznie jak nieszczęsny Racyl.

roman - pamiętaj: najciemniej zwykle jest pod latarnią.

Opublikowano
Przed chwilą, DTaras napisał:

dysydent - pierwsze to racyl ma klapki na oczach i jeszcze okulary. Gdzid tam jest o LGBT? Drugie to w obliczu internetowego szajsu lepiej gdy dzieciak dowie się pewnych spraw od nauczyciela. W pewnym okresie życia dzieci przestają być bezpłciowe i biorąc pod uwagę chłopaków to lepiej niech nie edukują się u profesjonalistek a przynajmniej nie tanich. Dziewczyny znów mają gorzej nie z braku dostępu do form wymienionych wyżej dla chłopców a w wyniku możliwych konsekwencji. Konserwatywni muzułmanie są ku temu nastawieni niemal identycznie jak nieszczęsny Racyl.

mam dzieci w szkole podstawowej to wiem czy jest wolna od ideologii lgbt

muzułmanie się szanują w odróżnieniu od tobie podobnych osobników, wiedzą z jakich ludzi biorą się dzieci

Opublikowano

groźne jest to że podobny poziom jest u tych organizujących krzykliwe manify co u tych którzy siłą je chcą rozpędzać. Różni ich tylko to co od nich samych nie zależne.
Najwięcej dewiacji jest właśnie w środowiskach konserwatywnych i tych statystyk nie zamierzam ukrywać co zwyczajnie nie chce mi się ich już dzisiaj szukać.

o popatrz, ekspert od islamu się znalazł. Islam konserwatywny dopuszcza się religijnie uzasadnionej dewiacji w małżenstwach z nierozwiniętymi w pelni płcjowo dziewczynkami dziećmi,
Żadna religia nie jest wolna od dewiacji ale dalej już nie chcę brnąć bo nie ma to tutaj sensu

Opublikowano
8 godzin temu, racyl napisał:

Moja gmina wolna od ideologii lgbt 🤣 A u was dalej ciemnogród z zachodu wam wciska

Dobrze że Wam obwodnicę budują to sobie przed Niedrzwicą  postawicie tablice typu "LGBT Transit" z zakazem zjazdu na drogi lokalne i będziecie w pełni chronieni.:oops1:

Albo takie jak w USA   "Niedrzwica population - 2000 (przykładowo)   LGBT- no one". Jak proces oczyszczania trwa to se dopiszcie- "in process".:lol:

Jedni uchwalają durne uchwały a drudzy stawiają durne tablice. Nic dodać.dyskurs1.gif

Opublikowano

Cała? Można mieć dobre intencje i źle dobrać towarzystwo. W materiale pokazane są piękne fermy a istnieje także drugi koniec. Problem jest taki, że chętnie wpier..... kurczaki i jajka i mamy gdzieś jak to jest hodowane a gdy miłe futerko siedzi w klatce i patrzy kocimi oczyma .. Należy zająć się garażowcami i taka jest prawda. Gdyby wszystkie fermy wyglądały jak na filmie nie byłoby tematu. Nawiasem mówiąc młyny na tych fermach przyjmują każde mięcho.

do racyla jeszcze - prowadziłeś kiedy pijanego? Otóż jest taka zasada, że pijany nie może Cię znać. Wtedy idzie prosto i maksymalnie o własnych nogach. Gdy pijany zna transportowca zostaje tylko chwyt Rauteka lub metoda strażacka. Dzieci idealnie się w to wpasowują. Sam im niczego dobrze nie przekażesz - pozostaje do wyboru jedynie obcy prelegent lub eksperyment na sobie - co lepsze?

mirro - mała uwaga. Populacja w ujemne raczej nie pójdzie i gdy postawią LGBT - no one i in progress to będzie znaczyło, że coś w tym kierunku gmerają. Choć właściwie byłoby to zgodne z prawdą i niestety dla niektórych - naturą. Może lepiej "No one known"

Opublikowano
8 godzin temu, dysydent napisał:

nie
do mnie
a cóż to ja nie chciałem ujawnić? bo jakoś sobie nie przypominam

Poczytałem o Bodnarze i rzeczywiście kwestia dyskusyjna nawet czy rzecznik PRAW OBYWATELSKICH jest po to by bronić obowiązków obywatelskich.

Czy rodzice mają prawo decydować jak są wychowywane ich dzieci?
tak postawione pytanie inną odpowiedź statystyczną wywoła a pytanie - czy  dzieciom można ograniczać prawo dostępu do wiedzy choćby i na wniosek rodziców.

Manipulacja na każdym kroku.

tak. tutaj nie znam jednoznacznej odpowiedzi na którekolwiek z tych pytań i bardzo się boję tych którzy mają takowe ponad wszelką wątpliwość

Jaka manipulacja ? może ułomność intelektualna

od dzieci jest rzecznik praw dziecka

od dorosłych jest rzecznik praw obywatelskich i tych jest o wiele więcej więc i roboty ma mnóstwo a zwłaszcza pokrzywdzonych przez wymiar sprawiedliwości

a ten rzecznik praw obywatelskich jest głównie od obywateli lgbt

każde dziecko jest z orientacji heteroseksualnej to po co mu na siłę wciskać że może być inaczej

30 minut temu, mirro napisał:

Dobrze że Wam obwodnicę budują to sobie przed Niedrzwicą  postawicie tablice typu "LGBT Transit" z zakazem zjazdu na drogi lokalne i będziecie w pełni chronieni.:oops1:

Albo takie jak w USA   "Niedrzwica population - 2000 (przykładowo)   LGBT- no one". Jak proces oczyszczania trwa to se dopiszcie- "in process".:lol:

Jedni uchwalają durne uchwały a drudzy stawiają durne tablice. Nic dodać.dyskurs1.gif

w czym masz problem kolego ?

nie ma promocji i uszczęśliwiania na siłę każdego jak leci to i nie ma stanowczej ochrony w tego typu uchwałach

obwodnice to są dobre jak sie nimi jeżdzi a mieszkanie i prowadzenie działalności po wybudowaniu już takie fajne nie jest jak trzeba dodatkową drogę pokonać

33 minuty temu, DTaras napisał:

do racyla jeszcze - prowadziłeś kiedy pijanego? Otóż jest taka zasada, że pijany nie może Cię znać. Wtedy idzie prosto i maksymalnie o własnych nogach. Gdy pijany zna transportowca zostaje tylko chwyt Rauteka lub metoda strażacka. Dzieci idealnie się w to wpasowują. Sam im niczego dobrze nie przekażesz - pozostaje do wyboru jedynie obcy prelegent lub eksperyment na sobie - co lepsze?

co mam im przekazywać żeby byli odmieńcami bo tak fajnie i nowatorsko a w domu jak widzi ojca i matkę to zaścianek 🤣

Opublikowano

Dziecko, przede wszystkim, jest nijakiego rodzaju. Od kilkylatka zaczyna poznawać różnice między chłopcem a dziewczynką i na tym nie koniec. Dziewczynka dostaje pierwsze miesiączki w okolicy nawet 9 lat i Ty dalej uważasz, że trzeba to zostawić. Chłopaki startują od 12 lat mniej więcej... Pierwsze objawy wychodzenia z gniazda to bunt nastolatka. Można przyjąć, że to chwilę wcześniej i to jest ten moment gdzie określa się orientacja. Tak to w ułomnym uproszczeniu działa. Dziecko to nie cielak, kura, pies czy kot. Dorastanie człowieka określone jest na lata. Choć uj na uju i co byś nie robił Twoje dzieci to osobne istnienie i jak byś bardzo tego nie chciał - będą jakie będą. Są wartości, idee, umiejętności ważniejsze jak orientacja seksualna. Ta jest poza Twoim zasięgiem podobnie jak właściwości genetczne. Na polu kompetencji twardych i miękkich liczy się tylko i wyłącznie praca i tu moim zdaniem trzeba szukać priorytetów.

Opublikowano

chyba o to właśnie chodzi że lgbt zakłada że jest nijakiego żeby już w szkole przeciągać je na swoją stronę 😂

I po co ten wykład o różnicach ? po to żeby ludziom wmówić że ta nauka jest konieczna i niezbędna 🤣

różnicę były od zawsze zanim jeszcze powstała ideologia  lgbt i jakoś każdy z nas z dorastaniem sobie poradził.

ludzie przetrwali bez takich nauk dotąd to i dalej przetrwają

Opublikowano

No poradził i jak świat światem byli i geje. Ideologia... To nie jest dobre określenie. Nie mniej wiedza jest niezbędna aby ludzi innej orientacji nie hańbić. Dziecko w wieku lat nastu potrafi się w zaciszu domowym powiesić z powodu niechęci ze strony grupy. Czyli jednak nie wszyscy przetrwali. Tak się w głowie kotłuje nastolatkowi. Czasem sama wiedza jest sojusznikiem w walce z takimi zmorami. Racyl - jakoś to jest niestety niedorozwinięta forma jakości...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v