Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

wszystkie te sprawy sa znane od wielu lat,wielokrotnie opisywane w gazetach i pokazywane w telewizji, ekspres reporterow czy sprawa dla reportera,uwagi czy interwencja ukazuja rocznie setki takich spraw- niestety diabel zawsze tkwi w szczegolach-

w prl na to mowiono -prawda czasu,prawda ekranu czyli polprawda. kazda taka skomplikowana sprawe mozna pokazac tak zeby byla prosta,jasna i wyraznie wskazywala winnego-z wykle swiat nie jest czarno-bialy.

kazdy pewnie zna taka osobe ktora byla pokazywana w takich programach wiec moze porownac prawde i to co plynelo z ekranu- gdy pokazywali u jaworowicz, taka znajoma to pol gminy sie ze smiechu pokladalo gdy opisywywala swoja krzywde😂

ciekawe te szczegóły zbiegi okoliczności komornika, rzeczoznawcy i sędziego razem

Opublikowano

racyl - komornik wykonuje nakaz, rzeczoznawca wycenia. Komornik jest sądowy a rzeczoznawca przez sąd powołany. Jest to uwikłane i owszem lecz patrząc na całość zależności to na takim przykładzie rząd powinien był się brać za rzeczoznawców...

Opublikowano

każdy z nas wie co każdy z nich ma do roboty.

poczucie bezkarności każdej z tych osób pozwalało im działać jak działali.

nie powiesz mi że sędzia to już całkiem ciemna masa i nie wie co po ile chodzi  😄

opinia biegłego jest tylko po bo tak stanowi prawo a sędzia może ją uwzględnić lub nie. przede wszystkim nie zwalnia go od myslenia.

wyrok w sprawie tego sędziego co za***rdolił banknot na stacji potwierdza niestety że sporo sędziów jest zwolniona z trzeżwego myślenia

Opublikowano
55 minut temu, DTaras napisał:

Tyś z tymi cyframi czegoś nie zmultiplikowal?

sprawdź ile ludzi masz w internecie  nawet wiki pisze .. tam pisze 55 tyś 

45 minut temu, jacus napisał:

jak zwykle ma problem z arytmetyka- tak naprawde nikt dokladnie nie wie ile ludzi eksmitowano i ile kamienic przejeto.

buraku nawet wiki to pisze nie tylko kamienice ale parki działki place .. pałace wszystko  nawet buraku pisze kto podpisał o roszczeniach   twoje lewicowe media wklejały ze to kac zyski  🤣

48 minut temu, jacus napisał:

https://www.rmf24.pl/ekonomia/news-instytucje-panstwa-zawiodly-rmf-fm-ujawnia-wnioski-z-raportu,nId,4281181

orawiec sie msci,oj nadepneli mu na odcisk, a wystarczylo syna nie ruszac..

morze bliżej przedstawisz nam wiadomości kto jest właścicielem i jego zona z reżimowej kroplówki sorsa Pieńkowska uciekli do miami   

pamiętam program jest co siedziała w naszyjniku za 10 mln  i prowadziła program get bak afera pisu 🤣 @jacus burak powtarzał większa niż Amber Gold 🤣

Znalezione obrazy dla zapytania: pieńkowska"

http://www.plotek.pl/plotek/7,154063,24433703,jolanta-pienkowska-zniknela-z-wizji-tvn-tlumaczy-jej-nieobecnosc.html

https://natemat.pl/266211,pienkowska-wywiozla-czarneckiego-w-bagazniku-na-lotnisko

https://wpolityce.pl/polityka/436951-czarnecki-wykolowal-sluzby-specjalne-bujda-na-resorach

Opublikowano

racyl - nosząc broń nie po to jej dobywasz aby komuś pokazywać. Sędzia jest ekspertem nie mniej nie po to powołuje rzeczoznawcę aby ten swoją osobą uświetnił salę rozpraw. Operat szacunkowy nie opiera się hedynie na tym ile sąsiad wziął za podobne ale określa realne wartości czyli uwzględnia ile kretyni przeceniają swój majątek. Sędzia wydaje wyrok, który podlega zażaleniu, zaskarżeniu, apelacji. Czyli cały wymiar niema wg Ciebie wartości? roman - wiki? Naprawdę? Ja myślałem, że to tylko serwervi portal na kształt fejsbuka... A czy tam są ujęci oddzielnie także wywłaszczeni z ramienia specustawy? Oczywiście ile z tych ponad 4 tys. nieruchomości było zwrócone nienależnie nie piszesz - przyjmujesz, że wszystkie.... A szkoda pisaniny.

Opublikowano

Moj kolega jest sędzią i powiem tak. Jest o co walczyć. W wieku 40 lat dom wyjebany w kosmos, przed domem co 5 lat nowe auto z gornej półki- aktualnie XC60 i XC 40 dla żony. O wakacjach co najmniej 3 razy w roku nie wspominając. On tam siedzi spokojnie i nie wychyla nosa, po prostu robi co do niego należy i ogolnie fajny gosc jest i ciężką praca na wszystko zapracował bo jest z poza układu postkomunistycznego. Sam uwaza ze sedzia jest od sądzenia a nie chodzenia po mediach i pierdolenia głupot. A najwiecej do powiedzwnia mają roznej masci krzykacze co martwia sie gdzie wsadzic swoje pociechy albo zrobic kariere w polityce.

• Like 1
Opublikowano

w obecnym systemie prawnym na swiecie wine udowodnić  jest bardzo cieżko  ,  przykład znowu al capone , dalej przykład grodzkiego coraz czesciej pojawiają sie głosy że bedzie cieżko mu co kolwiek udowodnić moge wymienić jeszcze wiele .                    nie przesądzam o winie czy nie winnosci prezesa tego z programu kasta bo nawet nieoglądałem ale z opisu wynikału że mógł być winny .  to prokurator wnioskuje do sądu o zatrzymanie podejrzanego a sąd na podstawie zebranego dowodu przez prokuratora może zastosować sankcje w postaci aresztu lub nie .

Opublikowano (edytowane)

A wiesz jak ciężko  w obecnym systemie prawnym jest udowodnić że jesteś niewinny? Szczególnie przy sprawach gospodarczych.

Edytowane przez mirro
Opublikowano

Dlaczego ludzi którzy mają ciągniki, czasem nawet kilka, traktujesz gorzej niż właściciela xc60? Rząd wielkości ten sam, jedno i drugie służy do pracy, jedno i drugie to kawał metalu mające służyć człowiekowi, bo to narzędzia.  Ilu rolników ma takie XC60 na podwórku w postaci nawet durnego agregatu uprawowego? 

Opublikowano
41 minut temu, mirro napisał:

A wiesz jak ciężko  w obecnym systemie prawnym jest udowodnić że jesteś niewinny? Szczególnie przy sprawach gospodarczych.

różnica polega że sprawach gospodarczych to samemu trzeba udowodnić swoją niewinność , a w sprawach innych  to sąd ma tobie udowodnić wine . inaczej   w sprawie gospodarczej z założenia jesteś winny a  w reszcie spraw z założenia jesteś niewinny i to inni mają tą wine udowodnić .z tymi sprawami gospodarczymi troche przesadziłem ale coś w tym stylu 

Opublikowano
43 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

Napisze tyle: "Dzban". Bo na wiecej szkoda słów.

to dobrze że siedzi cicho i się zajmuje swoją robotą ale czy ma to wszystko z pensji to już wątpliwe

Opublikowano
1 godzinę temu, jarecki napisał:

różnica polega że sprawach gospodarczych to samemu trzeba udowodnić swoją niewinność

To taki folklor naszej gospodarki. Szczególnie w starciu z aparatem skarbowym. Tylko że jako przedsiębiorca nie mogę skarbówce poblokować kont, bo wydaje mi się że jest mi coś winna, z naciskiem na "wydaje mi się".

Opublikowano

ciężka sprawa odnosnie blokowania kont przez skarbówke , kiedyś gosciu sie skarżył że mu skarbówka zajecie zrobiła bo nie zapłacił chyba jakiejś kwoty za samochód coś poniżej 500 zł to było w mojej obecnosci , gość  obracał mln.  i przez niedopatrzenie nie zapłacił ale cały majątek stał na żone chociaż on prowadził biznes  .  nieraz takie zajecie kont jest jedyną formą sciągniecia naleznosci przed wyprowadzeniem majątku na osoby trzecie , tu powinno zadziałać również zakaz możliwosci zbycia posiaddania majątku na osoby trzecie .ostatnio coś ogladałem o wypadek chodziło i sprawe o odszkodowanie gdzie sprawca przepisał majątek na córke i komornik nic nie mógł zrobić .                             Prawo jest nieskonałe  ale ma być skuteczne a  kary orzekane za przestepstwa skarbowe  raczej nie odstraszął potencjalnych przestępców .

Opublikowano
2 minuty temu, jarecki napisał:

Prawo jest nieskonałe  ale ma być skuteczne

To na jakiej podstawie chcesz sprawiedliwych wyroków? Na podstawie naginania niedoskonałego prawa, aby wydać dobry, czyli sprawiedliwy wyrok? Tylko co potem? Przecież strona która się odwoła rozniesie taki wyrok na podstawie przepisów a nie odczuć.

Opublikowano

wiele wypowiedzi było na temat stanu murawy po meczu i głowna konkluzja to był czas na przygotowanie tej murawy na mecz zbyt krótki który był , bo na stadionie było  inne wydarzenie , i pytania były czy stadion ma służyć tylko do meczów piłki noznej czy także zarabiać na siebie w komercyjnych wydarzeniach , nikt z tych co wtedy sie wypowiadali których ja oglądałem nie obwinił prezesa  stadionu czy rzadzacych tym stadionem .

1 minutę temu, mirro napisał:

To na jakiej podstawie chcesz sprawiedliwych wyroków? Na podstawie naginania niedoskonałego prawa, aby wydać dobry, czyli sprawiedliwy wyrok? Tylko co potem? Przecież strona która się odwoła rozniesie taki wyrok na podstawie przepisów a nie odczuć.

dlatego jest wiele trybów odwoławczych z których można skorzystać 

Opublikowano
2 minuty temu, jarecki napisał:

dlatego jest wiele trybów odwoławczych z których można skorzystać 

No i tu następuje zapętlenie tematu, czyli wracamy do punktu wyjścia. To też odpowiedź dlaczego to wszystko tyle trwa. 

6 minut temu, jarecki napisał:

i pytania były czy stadion ma służyć tylko do meczów piłki noznej czy także zarabiać na siebie w komercyjnych wydarzeniach ,

Ja bym wolał żeby nie trzeba było do niego dokładać. 

• Thanks 1
Opublikowano

6 minut temu, zetorki12 napisał:

To dlaczego ją zwolnili ? 🤔

była ofairą , ktoś musiał zapłacić głową  i padło na nią ,  ale ogólnie nikt z eksprtów  nie obwinał zarządu stadionu narodowego .dobrze chociaż że nie przegrali bo murawa była taka sama dla obydwu drużyn a  ,, kiepskiej baletnicy wadzi rąbek u spudnicy ''- odnosnie hymnu górniak    

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v