Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał:

Produkować mogą ale Ty nie musisz kupować. Kup to co chcesz i po sprawie

oczywiście ze tak tylko zeby nie narzucili tego samego importowi ... wtedy leżymy 

3 minuty temu, thor1984 napisał:

Tu to chyba akurat będę winił i po  i pis bo coś mi się kojarzy, że Lecz kaczyński na coś tam się zgodził a Tusk wprowadził to w życie. 

mylisz daty kaczy ski coś  tam podpisał Traktat Lizboński ...

a pakiet bez negocjacji tusiu 

Opublikowano (edytowane)

też bym tak zrobił bo to auto ekonomiczne nie ekonomiczne  jazda 60 4/5 l jazda autostrada powyżej 100 13 litrów to się nazywa eko 

moje ma 2 razy większy silnik i tyle nie pali 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano

Ale jaja. "Materiał pokazujący co zrobić aby polecieć do USA bez wizy". Jak co? Nie starać się o wizę.😂 No i wiadomo że aby polecieć to trzeba stawić się na lotnisku, Z przystanku PKS nie da rady, jeszcze.🤣

Opublikowano

Aaaa to jakaś szybka repolonizacja tych mediów nie jest planowana? Toż to zacne periodyki. Pamiętam że np CKM , Playboy zajmowały należne im miejsce w szafkach żołnierskich i traktowane były z atencją. Przekazywane za podpisem kolejnym użytkownikom.😂

• Haha 1
Opublikowano
10 minut temu, mirro napisał:

Aaaa to jakaś szybka repolonizacja tych mediów nie jest planowana? Toż to zacne periodyki. Pamiętam że np CKM , Playboy

tak a Pawłowicz na okładce w sesji rozbieranej 

Opublikowano (edytowane)

Mirro       nie było żadnej ,, koszarówy '' ?                                                       https://biznes.interia.pl/media/news/bruksela-daje-zielone-swiatlo-na-przejecie-axela-springera,2635031,5058 KKR                                                             KKR został założony przez Henry'ego Kravisa, amerykańskiego miliardera, kojarzonego z Republikanami. Popierał on finansowo Donalda Trumpa, George'a W. Busha i Johna McCaina                  to co tomasz lis ma szukać powoli nowej pracy ?

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Zawsze były ale czytelnictwo kwitło.😂

9 minut temu, Roman176 napisał:

tak a Pawłowicz na okładce w sesji rozbieranej 

To chyba te zdjęcia w "Trybunie Ludu"publikowali.🤣

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

Chleb z miejscowej prywatnej piekarni 2.50 za 550g

Chleb przywieziony 30km w jedną stronę 2.10 za 500g 

Oba krojone.

Ja mogę kupić 500g za 1,5 a krojony 10gr droższy . Rozbieżność  to jakieś 80 % i od czego to zależy?  

Edytowane przez 12zbyszko
Opublikowano

Roman - nie napisałem, że te skomplikowane skrzynie to dobrze. Zresztą chciałbym zobaczyć jak podnosisz takiego 9 gangowego ZFa. Potem możemy pogadać czy to dobrze tego kloca wciąż napędzać. Fakt. Skrzynka syreny co prawda była lekka a masę uzupełniały części zapasowe oraz skrzynka narzędziowa. Nie mniej pomijając ekologię ważniejsze to się zastanowić komu zależy aby to było trwałe. A z drugiej strony znów porównać sobie tce z tsi. Tak między nami - w hybrydy leje się olej 0w16 a wspomniane ekodrajwerskie sprzęty smaruje 0w30. Hybrydy hulają bez doładowania. Gdy weźmiesz pod uwagę średnie ciśnienie w cylindrze, olej i bardzo niskie obroty w stosunku do obciążenia okaże się, że rozwarstwiona mieszanka w okolicach denka, wzbogacona olejem transportowanym przez pierścienie ulega samozapłonowi od gorącego tłoka i bum tłok nadpalony lub sponiewierany. Wniosek z tego taki - czeba zapie...lać gdyż na hamowni zjawisko nie występuje. Spoko Roman, zaraz to przekonstruują😉 Właściwie to już się chyba stało 🤔. Wracając do hybryd - zamiast tych wszystkich turbo kompresoro bzdetów jakaś mikrohybryda. Silnik elektryczny nadaje zaj.. kopa spalinówce. Przetestowane na leksie. A ciągniki? Mirro przywykł był - co nie? Przy multiplikatorach brak jest płynności i te 200 kucy z 4 garów w sprawnym automacie zastąpi z powodzeniem szóstkę. W armii przecież daje radę. Do zbyszka - od czego? Zrób doświadczenie. Zmiel stare bułki i chleb, zarób ciasto na chleb ale tylko 30% ilości i dodaj resztę tzw. chleba mielonego. Zobacz czy się upiecze😉

Opublikowano

ja bym sie bal takiego chleba jesc- chyba cos podobnego w tesco sprzedaja-chleb polski sie nazywa 🙄, z ciasta gleboko mrozonego- to znaczy ze jest fabryka[nie mylic z piekarnia] gdzie produkuje sie polprodukt a potem mrozi i rozwozi po calej europie a potem wypieka na miejscu,biedronka tez tak robi

Opublikowano

To jest piekarnia kolego. Piecze się do 70%, aby kształt złapało. Nic tam złego nie musi być. Wojsko jadło taki chleb. Zresztą wczorajczą bułkę dajesz na 30 sekund do mikrofali i już jest dzisiejsza. Bałbyś się jeść? Jestem przekonany, że jesz. Po ile kupujesz chlebuś?

Opublikowano (edytowane)

przy cenie surowca,kosztach produkcji,dystrybucji i marzy nie ma prawa powstac chleb za 1,5 . sa rozne metody produkcji takiego chleba mozna zapiekac albo robic z ciasta mrozonego,

ja potrafie czytac etykiety- a nawet rozumiem co w nich pisze , pare razy zdarzylo mi sie jest taki chleb i zyje- czy on jest szkodliwy czy nie-nie slyszalem zeby ktos robil badania...po ile chleb z gs-u napisalem wczesniej,  kupilem niedawno do pasztetu bulki z tesco-po namoczeniu cos malo ich zostalo,

jak wyglada produkcja w malych piekarniach czy masarniach to wiem z wlasnego doswiadczenia...

gdy przywiezli slynne 30 letnie konserwy wojskowe ze szwecji-to sanepid wszystkie masarnie w gminie przetrzepal😛

Edytowane przez jacus
Opublikowano

Jest pewien kłopot po odmrożeniu drożdży... No ale te etykiety. Lista składników coraz dłuższa. Kreatywność ludzka nie zna granic. Chlebuś z puszki... mniam. Jak wódka z plastiku😉

Opublikowano

teraz i tak wszystko w proszku zrobią, swoją drogą to po części jest w interesie bo kasa na tym a i ludzi się truje więc kasa dla koncernów farmaceutyczych słowem, natury nie oszukasz 

Opublikowano

"spisek koncernów farmaceutycznych"😀 Więcej luda = więcej trupa. Sami siebie łupiemy a nie koncerny. Zacznijmy od siebie. Kto dawki oprysków ustala? Koncern, czy Ty? Nikt, ale to nikt nie zabroni Ci robić wszystko co możliwe aby żyć zdrowo a i to nie gwarantuje życia długiego. Tylko, te małe przyjemności....

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...
v