Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 minut temu, 12zbyszko napisał:

A jak rusek powie niet . To co ? A skąd ty możesz wiedzieć czy opłacalny czy nie . 

Co tam Rusek powie, to już najlepiej wie sam prezes partii rządzącej. Podobno jest jedynym z posłów w sejmie który odwiedzał sobie swego czasu radziecką ambasadę. 

Ogólnie to będzie tak, zrobią przekop, umoczą kupę kasy, a potem będzie zarastał bezużytecznie szlamem, bo będzie nieużywany.  Takie inwestycje rodem z PRL-u służą jedynie celom propagandowym, a nie realnym. Cóż, może się mylę. Zobaczymy jak będzie.  

Opublikowano (edytowane)

Roman.... O kurla..... na prawdę 😁😁😁😁😁😁

Edytowane przez ogarek
Opublikowano
1 godzinę temu, Roman176 napisał:

co ty piszesz za bzdety jaka konkurencja  twoje pieniądze twoja sprawa jedni jeżdżą  na k**wy  drudzy na rydzyka a jeszcze jedni alkohol ..   tylko jednej opcji politycznej przeszkadza prywatna kasa i ujj im do tego 

no masz racje z tym pisem bo już nie wiem ile było tych podwyżek za ich kadencji 

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, mirro napisał:

Tak pod warunkiem że ciągi komunikacyjne są budowane między np miejscami uprzemysłowionymi a miejscami gdzie tej pracy brak. W tym wypadku chyba dla fok z Zatoki Gdańskiej .:lol:

chodzi o te foczki co rządzący je dokarmiają , gdzie turysci tam i foczki .  [dla nie zorientowanych czyt . k**wy ]:D

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
16 minut temu, Adrian_K_90 napisał:

Ogólnie to będzie tak, zrobią przekop, umoczą kupę kasy, a potem będzie zarastał bezużytecznie szlamem, bo będzie nieużywany.  Takie inwestycje rodem z PRL-u służą jedynie celom propagandowym, a nie realnym. Cóż, może się mylę. Zobaczymy jak będzie.  

nie wiem jak to bd ale oglądałem to na yt  i jakieś gazecie lokalnej wszyscy miejscowi bardzo zadowoleni 

Opublikowano

przekop jest jak najbardziej potrzebny- jakos trzeba ten wegiel z rosji sprowadzac- po co hanysy maja sie trudzic, miasta zawalac,srodowisko truc- lepiej i taniej z donbasu i syberii przywiezc... tak samo centralny port lotniczy baranow- chinczycy jakos musza latac do europy na wycieczki. juz towarzysz edward pierwszy gierek stworzyl wiele takich inwestycji wiec nie widze przeszkod zeby jaroslaw eunuch lokietek byl gorszy....potem chinczycy umorza nam kredyty -jak kiedys niemcy- i bedzie fajnie.

gdzie turysci tam i foczki- tak samo myslal krysztalowy marian😂, z pielgrzymami nie wypalilo wiec musial zmienic target.

Opublikowano (edytowane)

A co ma proPISowski wójt mówić?  Chwali i wazelinuje  tylko  konkretów na czym biznes bedzie polegał tu nie ma,  tylko pierdoły że oni nie zrobili a my zrobimy na miare naszych aspiracji

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
12 godzin temu, mirro napisał:

No tą że jeżdżą na k**wy.

Owsiak?

Opublikowano

Roman fajnie że jesteś. To chyba rozwiewa Twoje wątpliwości co do zwałów węgla.:lol:Tylko tak, Ty twierdzisz że węgla nie ma a Pan Minister że faktycznie może troszkę go i za dużo. No i Pan Sasin odkrywa bardzo trudną prawdę że ciężko zatrzymać dostawy zakontraktowanego towaru. To ja się pytam kiedy to go tak olśniło, albo dotarł do niego głęboko skrywany mechanizm umów i kontraktów.:lol:

Minister Sasin to jednak klawy gość. 

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/jacek-sasin-zapowiada-100-proc-rekompensate-podwyzek-cen-pradu/n4tcc88

W tym tygodniu postaramy się rozwiązać problem zwałów węgla zalegających przy kopalniach - mówił wicepremier, szef resortu aktywów państwowych Jacek Sasin. Dodał, że będzie rozmawiał o tym z pełnomocnikiem rządu ds. restrukturyzacji górnictwa i prezesami spółek energetycznych.

Sasin w poniedziałek w Radiu Plus był pytany o węgiel zalegający na zwałach w kopalniach. Związkowcy górniczy alarmują, że na przykopalnianych zwałach rośnie ilość polskiego węgla, nieodebranego przez firmy energetyczne, korzystające też z tańszego węgla z importu".

Opublikowano

Roman to zawsze wie a w sumie nie wie. Sprzedadza wungiel do agencji rezerw materiaowych za pienidze podatnika i w bilansie wyjdzie ze kopalnie sa na plusie a dane agencji rezerw materialowych sa tajne i o stratach nikt sie nie dowie

Opublikowano
20 minut temu, mirro napisał:

firmy energetyczne, korzystające też z tańszego węgla z importu".

zgłosił bym do prokuratury zarząd firmy korzystającej z droższego węgla gdy tańszy jest dostępny

Opublikowano

Zabrakło kasy to prąd rozdają... Ulman - spółka zależna kopalni powinna rozpocząć handel węglem z importu na takich kontraktach, że dodatkowe nie zmieszczą się na torach i zysk się powiększy...

Opublikowano
1 godzinę temu, dysydent napisał:

zgłosił bym do prokuratury zarząd firmy korzystającej z droższego węgla gdy tańszy jest dostępny

Taki ruch to ja rozumiem. :piwo:

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, dysydent napisał:

co się staneło ? Czyżby pogoda pokrzyżowała plany odpoczynku ,   życzył bym pogody ale nie wiem za bardzo jakiej ? czy ładnego słonca na plażach majorki  czy sniegu i mrozu  tęgiego na stokach narciarskich .

Edytowane przez jarecki
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v