Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobra . Ale co zwolennicy PiSu sądzą o tym człowieku ? Tylko ja mam uczulenie na niego ?

Opublikowano
10 minut temu, zetorki12 napisał:

Tak słucham Wiadomości i się zastanawiam . Czemu na jakiegoś marszałka seniora (dziwna funkcja) wybrano kogoś kto wielokrotnie się skompromitował i przepierdzielił duuuużo pieniędzy podatników i spieprzył więcej niż niejeden zwykły poseł , czy też inny polityk ?

Stawiają na demencję i że niby ujdzie mu to na sucho.😂

Zetorki moje uczulenie ciągnie się od  2003. Zakładam że byłem pierwszy więc koszulka lidera jest moja.🤣

• Haha 1
Opublikowano

Tak przy okazji to dzisiaj pojawił się protegowany Pana Antoniego, piękny Mundzio. Troszkę omijał Ojczyznę, kiedy Misiewicz popadł w tarapaty. Ciekawe że nikt nie pyta go o Raytheona. Toż to baaardzo ciekawie mogłoby się zrobić. A nawet wesoło. 

Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, zetorki12 napisał:

Tak słucham Wiadomości i się zastanawiam . Czemu na jakiegoś marszałka seniora (dziwna funkcja) wybrano kogoś kto wielokrotnie się skompromitował i przepierdzielił duuuużo pieniędzy podatników i spieprzył więcej niż niejeden zwykły poseł , czy też inny polityk ?

tu Ci z pisiaków nikt nie odpowie. To taj jak kiedyś było gadka o bronieniu swoich a jak zapytałem kto obronił senatora Koguta to nagle pisiaki zaniemówili. A co do oglądania Wiadomości to raz na jakiś czas je oglądam zazwyczaj z miską popcornu i śledzę z zapartym tchem to wychwalanie partii rządzącej

Edytowane przez thor1984
Opublikowano (edytowane)

A ile już bronią Pisiaki prezesa krakowskiego hotelu na godziny(burdelu) ?? Nic mu zrobić nie mogą/nie chcą :) Musi jakąś szychą być że tyle czasu a prezes Jarosław nic z nim nie zrobił, a teraz to już wgl, jak opozycja rządzi w senacie to nic z nim nie zrobią :) Opozycji na rękę, będzie co wytykać partii rządzącej :)

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
5 godzin temu, Rolnik1973 napisał:

Widać którzy tęczowi bo bez Boga ślubowali😁

taki tego jestes pewien ??? na twoim miejscu bym  nie zapominal tez o prezesie i wielu innych😛,

dziwna rzecz-stworzyla sie w pis-i nowe wyznanie niewierzacy a praktykujacy, wielu poslow boga na ustach ma tylko z hipokryzji, gdyby poszukal slubowania sprzed 4 lat to byscie zobaczyli ilu wtedy tak nie slubowalo.

dobrze ze nie grodzkaB|

ten drugi to znany z afery repywatyzacyjnej  jakub r.udnicki

Opublikowano

Jeśli jest jeszcze jakiś "fan boy" kupna terenów zielonych ogrodzonych płotem z napisem stocznia to polecam to. Skończyło się tak jak myślałem. Iiiii wcale z tego powodu mi nie do śmiechu.

https://www.defence24.pl/jaka-bedzie-przyszlosc-polskich-promow-na-baltyku-analiza
"Obecnie Unity Line chciałaby wymienić cztery z ośmiu posiadanych jednostek, z czego dwie w najbliższym czasie. Problem stanowi jednak ogłoszony trzy lata temu rządowy program „Batory”. Obligował on polskich państwowych armatorów do zakupu jednostek wybudowanych w polskich stoczniach (Polska Żegluga Bałtycka wycofała się z tego i pozyskała dla Polferries statki używane). Niestety od tego czasu nie powstała ani odpowiednia stocznia, ani projekt. Odbudowa Stoczni Szczecińskiej nie jest łatwa z wielu względów – brakuje fachowców, którzy rozeszli się m.in. do stoczni zagranicznych, a w kraju o tak niskim bezrobociu najzwyczajniej brakuje chętnych. Rozwiązaniem mogłoby być wyszkolenie nowych kadr, młodzieży ale to proces długofalowy".

Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał:

Jeśli jest jeszcze jakiś "fan boy" kupna terenów zielonych ogrodzonych płotem z napisem stocznia to polecam to. Skończyło się tak jak myślałem. Iiiii wcale z tego powodu mi nie do śmiechu.

https://www.defence24.pl/jaka-bedzie-przyszlosc-polskich-promow-na-baltyku-analiza
"Obecnie Unity Line chciałaby wymienić cztery z ośmiu posiadanych jednostek, z czego dwie w najbliższym czasie. Problem stanowi jednak ogłoszony trzy lata temu rządowy program „Batory”. Obligował on polskich państwowych armatorów do zakupu jednostek wybudowanych w polskich stoczniach (Polska Żegluga Bałtycka wycofała się z tego i pozyskała dla Polferries statki używane). Niestety od tego czasu nie powstała ani odpowiednia stocznia, ani projekt. Odbudowa Stoczni Szczecińskiej nie jest łatwa z wielu względów – brakuje fachowców, którzy rozeszli się m.in. do stoczni zagranicznych, a w kraju o tak niskim bezrobociu najzwyczajniej brakuje chętnych. Rozwiązaniem mogłoby być wyszkolenie nowych kadr, młodzieży ale to proces długofalowy".

miru.s marchwi nie wykopałeś tylko tu lewacką politykę odstawiasz

Opublikowano
1 godzinę temu, thor1984 napisał:

tu Ci z pisiaków nikt nie odpowie. 

spokojnie , kaczor miał pomysł nie tak dawno przekupić senatora Grodzkiego i wystawić jego kandydature na marszałka senatu .

Opublikowano
17 minut temu, jarecki napisał:

spokojnie , kaczor miał pomysł nie tak dawno przekupić senatora Grodzkiego i wystawić jego kandydature na marszałka senatu .

Chciał żeby Grodzki został marszałkiem senatu i tak się stało, wszystko po myśli kaczora :)

Opublikowano

racyl z okazji odnowienia tematu wraca do dyskusji nad lewackim lewakiem. Cała ta większość, dobrzejsza obecna zmiana od zawsze siedzi w centrum i obecnie wygaszają swoją prawicowość, są w 50 conajmniej procentach lewicowi. Racyl, jak żyć?

Opublikowano
20 minut temu, jacus napisał:

juz zapomniales jak glosowales na kwasniewskiego i sld ???

no głosowałem. to fakt  ale w tedy mało kto wiedział że te wraki dotrwają aż do teraz.

normalnie wysyp odgrzewanych mord

12 minut temu, DTaras napisał:

racyl z okazji odnowienia tematu wraca do dyskusji nad lewackim lewakiem. Cała ta większość, dobrzejsza obecna zmiana od zawsze siedzi w centrum i obecnie wygaszają swoją prawicowość, są w 50 conajmniej procentach lewicowi. Racyl, jak żyć?

prawicowi owszem siedzą. mówie o tych starociach co PO i lewactwo wprowadziło do sejmu po paru latach nie obecności

Opublikowano

To trzeba było startować... Ach. Uwala się właśnie modernizacja Leopardów. W zasadzie to abrams to niemal leopard. Armata ta sama, silnik się zmieni i sojusznik będzie zadowolony.

Opublikowano

dopiero teraz zobaczylem ze ci idioci nie znaja slow hymnu polskiego-kurna "poki" , ja cierpiedole 😛, myslalem ze prezesa nic nie przebije i chyba nawet marszalek senior nie da rady a ten drugi -chyba myrcha sie nazywa  to zapewne tak dla jaj zaintonowal.

racyl -czym ci z 95 r roznia sie od tych z 2019, z uwagi na biologie przeciez starych mord zostalo znacznie mniej -ilu obecnych poslow bylo w pzpr ,sd i zsl -w pis-e pewnie najwiecej- lipinski,krasulski,peki -jeszcze paru innych sie znajdzie..a z lewicy- chyba trzech ..........

starzy dobrzy komunisci to juz tylko w pis-e zostali-bo gdziez moze byc podoficer ktory sluzyl  w oddziale ktory w 70 r strzelal do stoczniowcow w gdansku ????????????????

https://www.wprost.pl/kraj/10261045/wybory-parlamentarne-2019-lista-poslow-sld-razem-i-wiosny.htm

Opublikowano
44 minuty temu, DTaras napisał:

To trzeba było startować... Ach. Uwala się właśnie modernizacja Leopardów. W zasadzie to abrams to niemal leopard. Armata ta sama, silnik się zmieni i sojusznik będzie zadowolony.

Czyli wszystko według planu. Kroplówka dla związkowców poszła, amunicji nie ma, maszyny rozebrane i co nam zrobicie? A jak nas wk***icie to kto wam je poskłada?

3 godziny temu, racyl napisał:

miru.s marchwi nie wykopałeś tylko tu lewacką politykę odstawiasz

No właśnie wykopałem .

Opublikowano (edytowane)
18 godzin temu, mirro napisał:

Zmieniło się sporo w samym układzie wtryskowym (dużo wyższe ciśnienia pracy niż kiedyś) 

naprawdę ?  common rail  mówisz mniejszy tłok mniejsza pojemność ale ciśnienie dużo daje ? 🤣 

18 godzin temu, mirro napisał:

Jednak zmieniła się też elastyczność silników. Przy kombajnach to nie ma dużego znaczenia bo ustawiasz obroty na stałe i wio. Przy ciągnikach trochę inaczej, bliżej do jazdy samochodem. Zasada jest taka że małe jednostki nie lubią niższych zakresów obrotów. Maja dać moment obrotowy przy pewnych obrotach i tylko od operatora zależy czy zdaje sobie z tego sprawę. Pozostaje tylko problem wyważenia jednostek 4 cylindrowych. Jednostki 6 cylindrowe praktycznie nie mają z tym problemu. Nie wymagają dodatkowych mechanizmów. Ale to problem konstruktora. Nie można generalizować że te mniejsze są gorsze. 

gdyby było jak piszesz to ok ale z kombajnem jest to samo niedaj boże podmokły teren góry to ci spali więcej jak 6 cylindrów, jak pisałeś jak w autach 

jeszcze napisz mi ze nie trzeba ich docierać 🤣

jeszcze napisz mi ze nie trzeba ich docierać 🤣

11 godzin temu, PRIMO napisał:

@Rolnik1973 władza powinna być laicka a jak chcą się modlić to do kaplicy .

a wiesz na co przysięgają ?

5 godzin temu, jacus napisał:

ten drugi to znany z afery repywatyzacyjnej  jakub r.udnicki

jacus opanuj się co to wklejasz ? posłać ci trochę tabletek przeciw bólowych ??

Edytowane przez Roman176
Opublikowano

Kużwa Roman myślałem o zmianie spojrzenia na sam proces wtrysku i spalania mieszanki, pisałem to też w odniesieniu do Twojego zdania o roli turbosprężarki.Tu zrobiono ile się da na wtrysku mechanicznym a potem przyszły układy następnej generacji. Przy okazji pozbywano się kopcenia, okazał się też że można podnieść parametry silnika.

Wiem jedno, kiedy z Farmera 312 z silnikiem 6 cylindrów przesiadłem się na 411 vario z 4 cylindrowym to przez pewien czas "ten ciągnik nie szedł", Nie mogłem się przyzwyczaić.  W zasadzie mamy same duże jednostki łącznie z V8 Deutza w Ploegerach  więc jakiś ogląd sytuacji mi się nasuwa. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v