Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał:

Ty sam Roman  jesteś jak dziecko. To zwykła łapówka dla ciemnych mas za poparcie. Opowiesci o dzieciach to tylko po to by nikt tego nie smiał krytykować no bo jak tu żałować na dzieci. To nie zwiekszy dzietności, ani nic znacząco nie zmieni dla tych dzieci

czyli w Polsce socjalizm zahamował liczbę urodzeń ? 

Opublikowano (edytowane)

nie interia  akurat wp ale ten temat wyrzuca mi nawet z google linków
zaliczyłem trzy kolejne na czerwono

Pora powoli współpracę z af kończyć

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Oczywiście . Tak jak w całej europie. Wszędzie socjal i nigdzie dzieci. 500 pln nie zachęci ludzi fo posiadania dzieci . 

W sumie to nie wiem po co ja ci to wszystko próbuje wytłumaczyć. Polityke buduje się na nieswiadomości wyborcy wiec jak chcesz to głosuj na ta Konfederację. Każdy głos sie przyda a to że nie wiesz na co głosujesz to  tak jak 80% społeczeństwa więc głosuj i jeszcze do tego znajomych namawiaj

Opublikowano
10 minut temu, Ulman napisał:

Ty sam Roman  jesteś jak dziecko. To zwykła łapówka dla ciemnych mas za poparcie. Opowiesci o dzieciach to tylko po to by nikt tego nie smiał krytykować no bo jak tu żałować na dzieci. To nie zwiekszy dzietności, ani nic znacząco nie zmieni dla tych dzieci. Efejt byłby taki sam jakby dawali na ojca  matkę albo babke. 

gdybyś ciemnoto pracował 8 godzin ty i zona to byś inaczej gadał 

4 minuty temu, dysydent napisał:

nie interia  akurat wp ale ten temat wyrzuca mi nawet z google linków
zaliczyłem trzy kolejne na czerwono

Pora powoli współpracę z af kończyć

to to samo Niemiec 

1 minutę temu, Roman176 napisał:

gdybyś ciemnoto pracował 8 godzin ty i zona to byś inaczej gadał 

gdybyś ty i zona pracowała mielibyście mieć jedno dziecko to musi jedna nie pracować co w zamian ?

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

A co to znowu niespotykanego pracować po 8 godzin dziennie? To jakiś straszny wysiłek? Od kiedy?  Moze jeszcze medal za to byś chciał?

a od wtedy kiedy my pracujemy najdłużej w europie jedynie tyle samo w Islandii  ...  a co z dzieckiem do okienka życia go podrzucić ??

Opublikowano (edytowane)

jeśli linkowanie będzie cenzurowane to podstawowa idea wolnej sieci traci sens wszak link jest jej podstawowym elementem łączącym czy to w technologii czy indeksowania treści.
Ja rozumiem aspekty komercyjne ale często link jest jako przykład negatywny
Jeśli to z kolei partactwo programistyczne to może być tylko gorzej w obliczu coraz większych administracyjnych regulacji sieci

Kilka dni temu lub tygodni wskazałem na ten problem i dzieje się to na naszych oczach szybciej niż się spodziewałem

więcej 
https://www.agrofoto.pl/forum/topic/39055-problemy-techniczne/page/243/?tab=comments#comment-2774497

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

skoro internet staje się w pełni kontrolowalny przez władzę to kończy się pewna epoka
Oczywiście i wcześniej władza też by chciała takiej kontroli ale nie nadążano technologicznie z np. automatami programowymi opartymi na a.i. 
Będzie coraz trudniej przekazać cokolwiek po za cenzurą i paradoksalnie rozój technologii cofnie cywilizacje.

40 minut temu, DTaras napisał:

A ja się pytam komu zależy psuć inicjatywę tej dziewczynki że powstają rzeczone artykuły. Choć trochę mrozu by się przydało bo trawa wciąż rośnie. Pąki puchną... Matki pszczele powinny czerwić po połowie stycznia a czy tak będzie? Zimy nie poczuły.. Owad starszy od człowieka to pewnie w genach coś ma ale wiesz jak niewiesz? Mi tam mrozu brakuje. Wracając do tematu czort eie czy to jakaś mała epoka ciepła się zaczyna i tak samo jak uwikłana jest działaczka (trzeba brać pod uwagę, że wcale) ale to nie jej wina Romanie, że węgiel tanieje.

pamiętałem że coś pominąłem a zamierzałem odpowiedzieć
Jaka jest ta inicjatywa promowana przez Gretę Thunberg? Czy zawiera w sobie określone postulaty jak osiągnąć cele czy tylko ogranicza się do samych celów?
Nie znam szczegółów kampanii i nie mam za bardzo prawo się wypowiadać z jakąkolwiek oceną ale czy realne jest odwrócenie w jednym pokoleniu procesów które kształtowały się przez już setki lat?

A to że węgiel tanieje to właśnie m. in. i dzięki ociepleniu gdzie w sezonie grzewczym dzisiaj nie paliłem w c.o. a mamy dziewiętnasty grudnia.

Pszczoły czerwią? no to bida bo w nowy rok jakieś mrozy obiecują.

Opublikowano (edytowane)

kolejny czerwony post zatem do wyszukania w necie - Izabella Nilsson Jarvandi
"kija koniec drugi"
Tym razem za podpowiedzią Gadowskiego z Jego publikacji na yt p.t. -"Wietrzcie cele... Przyjaciele" 

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

przejrzałem swoją historię na af tu i ówdzie wklejając 
- post edytowany z usunięciem treści
przygotowuję się do całkowitego usunięcia konta z af włącznie z niektórymi treściami i załącznikami zwłaszcza mogącymi wskazywać na moją lokalizację -

tu i ówdzie usuwając jakieś fotki  ale i tak to nic nie dało bo pozostają i tak w zasobach af.
Nieco treści ale nie wiele bo zbyt wartościowych akurat na tym portalu moich nie ma a ani istotnych ode nie może po za tematem fasoli.

Jednak przestroga na przyszłość dla wszystkich - dobrze się zastanów co publikujesz bo najpewniej nigdy tego usunąć nie będziesz już mógł.

Poprzyglądam się jeszcze czas jakiś jak tutaj sprawy techniczne i tematyczno-nadzorcze będą się toczyły ale i przestaję powoli być rolnikiem i af przestaje być godnym uwagi jako portal opiniotwórczy a zamienia się w reklamowo promocyjny. 
Nie rolniczych tematów promować mi się swoich nie uda tutaj :D  czyli powoli pora się będzie zawijać a na pewno ograniczyć czas dla tego portalu.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
6 godzin temu, Roman176 napisał:

a od wtedy kiedy my pracujemy najdłużej w europie jedynie tyle samo w Islandii  ...  a co z dzieckiem do okienka życia go podrzucić ??

Łooo matko jacy my pokrzywdzeni😲 Jak żyć ? Pewnie byś chciał w swojej lewicowej jażni żeby państwo odgórnie uregulowało czas pracy i pensje tak by ludowi się podobało 

Najczesciej dwoje rodziców pracuje bo są żłobki , przedszkola niańki świetlice i inne rozwiązania ale to chyba do ciebie jeszcze nie dotarło .

Wiem Roman ze uważasz ze na nas się wszyscy na świecie uwzięli. Płaca nam mało  pracujemy najdłużej ,wszystko sprzedane , Ursus i Star zniszczone., naleza nam się reparacje od Niemiec a może nawet od Szwecji, UE się nas czepia,  Rosja jest agresywna , zagraża nam Soros LGBT i emigranci a także mała Gretą z dużymi zębami , Tusk z wilczym oczami oraz weganie i zajęcia jogi w Białej Poslaskiej.

Paranoja I Socjal a nie Prawo I Sprawiedliwość 

Opublikowano

odnosnie linkowania postów i acta 2 tu to raczej błąd ale w rzeczywistosci medialnej przewage maja media liberalno-lewicowe i to im zależy zeby nie linkować bo zazwyczaj linkowanie jest związane z podważeniem samej tresci artykułu   . ta  szwedka to jest marionetka i kłamczucha która nawet nie sprostowała swoich kłamliwych wypowiedzi i chyba jej czas sie  konczy lub z konczył .

Opublikowano

Linkowanie raczej do treści zawartej w artykule, niż samego artykułu. Jeżeli jego treścią jest kretyńska wypowiedź np prawicowego polityka, to co podważamy? Artykuł, treść? Chyba raczej próbujemy wskazać na informację tam zawartą? 
Nie ma dyskusji, jest tylko atak. I z takiego przekonania bierze się podejście do linkowania.

Opublikowano

problemem nie są kretynskie wypowiedzi a ograniczenie innym dostepu do sprostowaniatych wypowiedzi .        ostatnio czytałem na portalu tvp że tvn ukradło im newsa o aresztowaniu kogoś , to jest chore jak wiadomosc pojawia sie w przestrzeni publicznej to staje sie ogólno dostepna .  jezeli np.ktoś opublkiuje kłamliwą wypowiedz podpartą mało wiarygodnymi danymi lub danymi które łatwo można zweryfikować to może sie okazać przedstawienie dowodów nie możliwe i co wtedy tylko sąd ?

Opublikowano
8 godzin temu, Ulman napisał:

No  i głupki na socjal głosują i jest jeszcze gorzej. Socjal degeneruje i rozleniwia i dlatego  cała europa się starzeje. Popatrz na kraje azjatyckie. Nie ma socjalu i nie ma problemu dzietności 

Niemcy Holandia  i Czechy  to państwa socjalistyczne  więc popieranie ich rozwiazań świadczy tylko o twoich lewicowych pogladach 

Nie osmieszaj się do reszty. 

Skoro ja nie odczuwam podwyżki podatkow a ty odczuwasz to cię zacytuje ; musisz być życiowo niezaradny  . Ta krowa co dużo ryczy mało mleka daje . Jak podatki będą mnie obciążać jak ciebie to zapiszę się do Konfederacji . Co do socjalu to są ludzie biedni co biorą , tacy jak ty bo to z twoich podatków i honorowi którzy mają pieniadze i branie 500 na dziecko mogłoby wystawić na pośmiewisko i głupi ktorzy nie biorą i choć nic nie mają .

Niedawno u mnie pracowało w sezonie po 6 pracowników . Obecnie był jeden a teraz nie ma wcale . Aby ktoś przyszedł trzeba dac 15 zł i to bedzie babka 60+ . Postanowiłem zastąpić ludzi maszynami i moje dochody wzrosły pomimo że ty piszesz że jestem ciemny . Wychodzi na to że jest odwrotnie skoro tak skomlisz .  Wielkie biznesy chcą zagarnąc wszystko do siebie . Najlepiej żeby był bum gospodarczy a ludzie dalej wiązali koniec z końcem .

Co do dzietności to wytłumacz jak komuna to robiła że dzieci było wiecej ? 

Opublikowano

Komuna zrobiła to przypadkowo jakoo jedyny "luksus". Generalnie jednak bazowała na naturalnej reakcji po stanie zagrożenia i przyrost topniał w latach dalszych od wojny. Agrofoto już ze dwa lata albo dalej jak proceder się rozpoczął. Niewiem czy kojarzycie przechodzenie na nowy silnik... Wtedy to profilowanie rozpoczęło lot w kosmos... Matki pszczele. Nie zaglądałem. Przypuszczam jedynie po tym, że ruch jest przy odrobinie ciepła i to spory ruch. To jednak jak z diagnozą silnika: "Powodem są świece albo coś się popsuło" 😁

• Confused 1
Opublikowano
3 godziny temu, Ulman napisał:

Łooo matko jacy my pokrzywdzeni😲 Jak żyć ? Pewnie byś chciał w swojej lewicowej jażni żeby państwo odgórnie uregulowało czas pracy i pensje tak by ludowi się podobało 

Najczesciej dwoje rodziców pracuje bo są żłobki , przedszkola niańki świetlice i inne rozwiązania ale to chyba do ciebie jeszcze nie dotarło .

tu znów zabłysłeś głupotą ... podać ci cennik żłobka od 1500 zl wiec dalej tkwisz w miejscu robić zeby kobieta od dała wypłatę ??  

3 godziny temu, Ulman napisał:

Wiem Roman ze uważasz ze na nas się wszyscy na świecie uwzięli. Płaca nam mało  pracujemy najdłużej ,wszystko sprzedane , Ursus i Star zniszczone., naleza nam się reparacje od Niemiec a może nawet od Szwecji, UE się nas czepia,  Rosja jest agresywna , zagraża nam Soros LGBT i emigranci a także mała Gretą z dużymi zębami , Tusk z wilczym oczami oraz weganie i zajęcia jogi w Białej Poslaskiej.

jak wszyscy ??  winą cała ponosi Michnik i balcek co obalił Polskę za flaszkę i zrealizował plan Sachsa  ...  gdyby przyjęli plan jak Czechy i Szwecja ciekawe czy polska by tak wyglądała 

Młodsi inwestorzy przekonują się do obligacji

Czytaj wiÄcej na https://biznes.interia.pl/finanse-osobiste/news/mlodsi-inwestorzy-przekonuja-sie-do-obligacji,2639283,4141?utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome

Kolejny efekt 500 plus

Na tym nie koniec powodów, dla których Minister Finansów bije kolejne rekordy sprzedaży detalicznych obligacji. Z danych udostępnianych przez Ministerstwo wynika także, że od lipca zaczęła rosnąć popularność obligacji dedykowanych dla beneficjentów programu 500 plus (rodzinne obligacje skarbowe). Nie powinno to być zaskoczeniem, bo właśnie od lipca stopniowo na konta rodziców trafiały pieniądze po rozszerzeniu programu o rodziny z jedną pociechą.

Obligacje skarbowe sprzedają się coraz lepiej. Przy okazji spada średni wiek nabywcy tych papierów wartościowych, co choć częściowo można wiązać z rozszerzeniem programu 500 plus

Opublikowano
2 godziny temu, 12zbyszko napisał:

Niedawno u mnie pracowało w sezonie po 6 pracowników . Obecnie był jeden a teraz nie ma wcale . Aby ktoś przyszedł trzeba dac 15 zł i to bedzie babka 60+ .

I to był jedyny koszt tego pracownika? A danina dla Państwa?🤣

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v