Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ciekawe jaki wplyw na wychowanie dzieci ma powszechne w polsce pary jednoplciowe-matka z babka ???? ktos to badal ?? przeciez miliony dzieci jest tak wychowywanych...

nie znam zadnych dzieci wychowywanych przez pary homosekualne i nie znam  naukowych badan na ten temat- ciekawe czy sa jakiekolwiek. bo to bardzo waski margines.

na jakiej podstawie mozna wnioskowac ze to jest czy nie jest szkodliwe dla dzieci ? chyba kazda osoba homoseksualna wychowywala sie w rodzinie heteroseksualnej. wiec to nie ma zadnego wplywu na wybor orientacji seksualnej.

siostrzeniec pinokia ,chyba tez w takiej rodzinie sie wychowywal czy inny byly ksiadz spod brzeszcz ???

https://wiadomosci.radiozet.pl/Polska/Polityka/Zgierz.-Wojt-gminy-brutalnie-pobita-jest-w-stanie-krytycznum.-Jej-syn-uslyszal-zarzuty

Opublikowano

Przestań . Wiesz o czym mówię . Patologia wszędzie się trafia . No ale pochwalać patologię już w zalążku , to ja nie .

Opublikowano

Kto poskoczy teraz z obecnych kandydatów na prezydenta wieszczę o podnoszeniu wieku emerytalnego a tu proszę bardzo i ludzie to lubią .

Emerytura w wieku 53 i 58 lat: dla kogo?

Według projektów partii rządzącej przejście na emeryturę w wieku 53 i 58 lat możliwe będzie wtedy, gdy ktoś bardzo wcześnie zacznie pracować.

https://gk24.pl/emerytura-dla-kobiet-od-53-lat-dla-mezczyzn-od-58-bedzie-wczesniejsza-emerytura-wazny-jest-staz-pracy-24022020/ar/c3-14716790?fbclid=IwAR0PAZ2vL6xT25yuZzGHnXzTBsWP2a3bUIWOIq

Opublikowano (edytowane)

Galan99  czyli prezydent propaguje/stawia na brak wykształcenia, bardzo ambitnie. Oj źle to świadczy....lepiej nic nie piszę dalej..

Zresztą osoby wykształcone mające szanowaną pozycję częstokroć wolą w wieku emerytalnym jeszcze służyć, kiedy zdrowie pozwala/są niewyeksploatowane fizyczną pracą.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Dokładnie jak ma się wypracowane 30 lat pracy to jakiego ch*ja ma czekać do 67 lat jak Platfusy wprowadzili .

Masz lata masz emeryturę kto pracował na czarno ma pecha i jego problem .

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

I tak powinno być, kto od młodego narobiony to wcześniej na emeryturę, a kto za młodu bąki zbijał to normalnie.

To Ty po 100 ? 😛

Kurier był ?

Opublikowano

kto podskoczy-matematyka,statystyka i demografiia....tyle ze dla zwyklego zjadacza chleba to magiczne wyrazy i malo kto zna ich znaczenie.

kto z was wierzy ze na dluzsza mete da sie utrzymac te piramidy finansowe pod nazwami zus i krus ???

tyle dobrego ze emeryci i rencisci przypomnieli sobie stare peerelowskie haslo i umieraja przed terminem- od czasow wojny nie bylo takiego przypadku zeby srednia dlugosc zycia zmniejszala sie rok do roku.

zetorki- skad wiesz ze to patologia jak pewnie nikt z nas, nigdy nie mial do czynienia z takim zjawiskiem ???  chocby wprowadzono taka adopcje to i tak byloby to wyjatkowe zjawisko obserwowane przez wszelkie sluzby na czele z sasiadkami.

takie dyskusje swiatopogladowe to dobry sposob zeby odwrocic uwage od prawdziwych problemow polski- demografia,sluzba zdrowa,obronnosc, 

lepiej rozmawiac o d*pie biedronia niz o tym ze system emerytalny niedlugo sie zawali....

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Ywa napisał:

Galan99  czyli prezydent propaguje/stawia na niewykształcenie bardzo ambitnie. Oj źle to świadczy....lepiej nic nie piszę dalej..

Jakie k**wa na nie wykształcenie jak ktoś wyuczy się na fachowca budowlanka , mechanika lata nauki 5 technikum 22 lata może już pracować i 30 lat pracy to ma 52 lata jest wedle ciebie nie wykształcony .

Opublikowano

Nie wiem , ale tak to widzę . Nie potrafię uzasadnić , ale nie chciał bym mieć w przeszłości dwóch tatusiów . Wcale nie twierdzę że mam rację . Tylko jakiś wstręt mnie ogarnia . To samo mam jak dwóch facetów publicznie się całuje . Brzydzi mnie to i wcale nie dlatego że TWPiS tak mi wpoił .

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, jacus napisał:

skad wiesz ze to patologia jak pewnie nikt z nas, nigdy nie mial do czynienia z takim zjawiskiem ???

Uuu . Nie udało mi się połączyć postów . To do poprzedniego .

Edytowane przez Gość
Opublikowano
22 minuty temu, galan99 napisał:

Kto poskoczy teraz z obecnych kandydatów na prezydenta wieszczę o podnoszeniu wieku emerytalnego a tu proszę bardzo i ludzie to lubią .

Według projektów partii rządzącej przejście na emeryturę w wieku 53 i 58 lat możliwe będzie wtedy, gdy ktoś bardzo wcześnie zacznie pracować.

https://gk24.pl/emerytura-dla-kobiet-od-53-lat-dla-mezczyzn-od-58-bedzie-wczesniejsza-emerytura-wazny-jest-staz-pracy-24022020/ar/c3-14716790?fbclid=IwAR0PAZ2vL6xT25yuZzGHnXzTBsWP2a3bUIWOIq

Rolników z krus też to tyczy? 

Opublikowano
6 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Ja wcześnie zaczął robote

Tak z ciekawości . Od jakiego roku składki opłacasz ? Się pochwalę że ja pracę podjąłem w zakładzie pracy jako niepełnoletni .

Opublikowano

No co Ty . Można było w niepełnym wymiarze pracy . Kurna . a po robocie do szkoły wieczorówki 4 razy w tygodniu . Zdziwione niektóre , że mi się robić nie chce i w komputerze ja ciągle . No bo mi się robota już znudziła !

Opublikowano
15 minut temu, jacus napisał:

kto podskoczy-matematyka,statystyka i demografiia....tyle ze dla zwyklego zjadacza chleba to magiczne wyrazy i malo kto zna ich znaczenie.

kto z was wierzy ze na dluzsza mete da sie utrzymac te piramidy finansowe pod nazwami zus i krus ???

tyle dobrego ze emeryci i rencisci przypomnieli sobie stare peerelowskie haslo i umieraja przed terminem- od czasow wojny nie bylo takiego przypadku zeby srednia dlugosc zycia zmniejszala sie rok do roku.

zetorki- skad wiesz ze to patologia jak pewnie nikt z nas, nigdy nie mial do czynienia z takim zjawiskiem ???  chocby wprowadzono taka adopcje to i tak byloby to wyjatkowe zjawisko obserwowane przez wszelkie sluzby na czele z sasiadkami.

takie dyskusje swiatopogladowe to dobry sposob zeby odwrocic uwage od prawdziwych problemow polski- demografia,sluzba zdrowa,obronnosc, 

lepiej rozmawiac o d*pie biedronia niz o tym ze system emerytalny niedlugo sie zawali....

Nie pierdolnie spokojnie na nowe budynki kasa jest ze składek , wymiana komputerów co 3 lata kasa jest , szkolenia wyjazdy kasa jest 40 % sami przepierdolą tej kasy na emerytury i renty .

Opublikowano
32 minuty temu, galan99 napisał:

No to, to już jazda na całego. Nikt normalny w tym wieku nie pójdzie leżeć na emeryturze, bo zejdzie śmiercią głodową.😂

Jak widzę takie plany to tylko przychodzi na myśl "mamienie socjalistycznego robotnika kapitalistyczną propagandą". Czego to Oni jeszcze nie wymyślą.

Opublikowano
21 minut temu, galan99 napisał:

Jakie k**wa na nie wykształcenie jak ktoś wyuczy się na fachowca budowlanka , mechanika lata nauki 5 technikum 22 lata może już pracować i 30 lat pracy to ma 52 lata jest wedle ciebie nie wykształcony .

Rozumiem... nie twierdzę/analizuję, czy to zły pomysł. Jedynie to zdanie chwyciło mnie za serce Spodziewane jest zgłoszenie projektu przez prezydenta Andrzeja Dudę podczas jego kampanii wyborczej. 

Opublikowano
5 godzin temu, witejus napisał:
6 godzin temu, Pafnucy napisał:

Duda i tak wygra

👍👍👍

ja zawsze gadam nie gadajcie hop .. ale zeby tak było 

3 godziny temu, tracker napisał:

1.Duda, 2. Bosak, 3. Reszta to nie moja bajka.

gdyby bosak miał wahania jak duda to bosak a tak trzeba na dudy 

4 godziny temu, Ywa napisał:

Nie będę na niego głosowała,  zbyt mięczakowaty. Czy posiada własne zdanie?

Prezydent powinien być niezależny i takimi osobami/expertami (prześwietlać lobbystów)  bezpartyjnymi się otaczać!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

to chyba pomyliłaś kraje ...  kanclerza morze jeszcze wybierzemy ...  a propo twojej odpowiedzi znasz jakiegoś byłego prezydenta z własnym zdaniem ??

4 godziny temu, galan99 napisał:

Kidawa jest marionetką do sterowania dla Tuska .

pewnie ze tak kolejny jakiś stołek niemiecki bd 

5 godzin temu, witejus napisał:
6 godzin temu, Pafnucy napisał:

Duda i tak wygra

👍👍👍

ja zawsze gadam nie gadajcie hop .. ale zeby tak było 

3 godziny temu, tracker napisał:

1.Duda, 2. Bosak, 3. Reszta to nie moja bajka.

gdyby bosak miał wahania jak duda to bosak a tak trzeba na dudy 

4 godziny temu, Ywa napisał:

Nie będę na niego głosowała,  zbyt mięczakowaty. Czy posiada własne zdanie?

Prezydent powinien być niezależny i takimi osobami/expertami (prześwietlać lobbystów)  bezpartyjnymi się otaczać!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

to chyba pomyliłaś kraje ...  kanclerza morze jeszcze wybierzemy ...  a propo twojej odpowiedzi znasz jakiegoś byłego prezydenta z własnym zdaniem ??

4 godziny temu, galan99 napisał:

Kidawa jest marionetką do sterowania dla Tuska .

pewnie ze tak kolejny jakiś stołek niemiecki bd 

2 godziny temu, jacus napisał:

gienio-nie zycze ci zle ale chcialbym zebys spotkal sie kiedys z takimi ludzmi z zasadami😂, w glowie i tak masz najebane wiec pare razy  bejsbolem by ci nie zaszkodzilo........

pare dni temu krajowa rada notarialna wystosowala apel- ciekawe czemu kazdy wie o kogo chodzi mimo ze nazwisko nie padlo.

https://natemat.pl/299263,krajowa-rada-notarialna-nie-chce-by-nazywac-andrzeja-dude-notariuszem

jacus nie pisz o twoim przypadku zeby cie uleczyć to wrzucili cie pod auto ...   uważasz ze ci pomogło ?? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v