Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

chyba tylko ktos niepewny swojej orientacji seksualnej moze uwazac ze go ktos namowi na bol d*py.....

ciekawe ze najwieksze podniecenie kwestia homoseksualizmu i lgbtq budzi w srodowisku prawicowym-vide wczorajsze "studio polska" gdy tylko prawicowcy uslysza slowo gej to od razu wykazuja cechy podniecenia-freud sie klania, 

nic dziwnego w tym ze na czele wladz panstwowych i koscielnych  w polsce stoja kryptogeje- kazdy kto krytykuje  prezydenta,rzad, prezydium pis-u i episkopat okazuje sie homofobemB|

Opublikowano
16 godzin temu, Ulman napisał:

Z ceł,, licencji,, państwowych monopoli itp. Podatki jakieś muszą być ale tylko po to by razem z innymi dochodami  sfinanasować armie sady policje infratruturę pańswową . 

Tu masz nieco wiecej zamiast dobranocki

@PawelWlkp, co ty właściwe konkretnego chciałeś powiedzieć?

Pewnie filmik nagrany za czasów PO-PSL. Wtedy wszystkie Spólki Skarbu Państwa przynosiły straty a teraz zaczynają przynosić zyski i te pieniadze są od obywateli czy wypracowane jak w senatorze prywatnym . 

Co innego gadać jak powinno być a co innego tak zrobić . Jeden ma teorie drugi praktykę i przeważnie do rządu dostają sie ludzie którzy mają teorie . Od pięciu lat to się zmieniło . Chociaż ze wszystkim się nie zgadzam uważam ze to najlepszy rzad do tej pory . Jeszcze w 90 latach było nie żle . 

Opublikowano (edytowane)

Obecny rząd jest już tak dobry że może być tylko gorzej? 

czy ja dobrze czytam czy ten pojeb z londyńskiego mostu i burmistrz Londynu nosz.. nosili to samo nazwisko?
https://wiadomosci.dziennik.pl/swiat/artykuly/614270,lukasz-polak-kiel-narwala-terrorysta-wielka-brytania-londyn-zamach-boris-johnson-sadiq-khan.html

jeszcze wrócę do tego rządu 
https://wiadomosci.dziennik.pl/polityka/artykuly/614040,bog-trump-putin-kaczynski-zart-prezes-pis.html

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

chyba tylko ktos niepewny swojej orientacji seksualnej moze uwazac ze go ktos namowi na bol d*py.....

twoja partia to jest moda 

ciekawe ze najwieksze podniecenie kwestia homoseksualizmu i lgbtq budzi w srodowisku prawicowym-vide wczorajsze "studio polska" gdy tylko prawicowcy uslysza slowo gej to od razu wykazuja cechy podniecenia-freud sie klania, 

oglądałem studio polska ...   forum itp jakoś dobrym gościem w tvp jest konfederacja ....  

nic dziwnego w tym ze na czele wladz panstwowych i koscielnych  w polsce stoja kryptogeje- kazdy kto krytykuje  prezydenta,rzad, prezydium pis-u i episkopat okazuje sie homofobemB|

yaricha ci to podpowiedziała ?

12 minut temu, dysydent napisał:

czy ja dobrze czytam czy ten pojeb z londyńskiego mostu i burmistrz Londynu nosz.. nosili to samo nazwisko?
https://wiadomosci.dziennik.pl/swiat/artykuly/614270,lukasz-polak-kiel-narwala-terrorysta-wielka-brytania-londyn-zamach-boris-johnson-sadiq-khan.html

nie przejmuj się gazetą na fejsbuku są podane relacje gazety a innych zakłamana rzeczywistość ludzie wklejają jak bełkocą 

To nie jest skradziona ciężarówka żeby pisać o "polskim wątku".
Gazetapl jest niezawodna w jednym. Nigdy nie napisze niczego pozytywnego o Polakach

Opublikowano
2 godziny temu, jacus napisał:

a ciebie juz prezes przeprosil za to ze kazal euro-oslom glosowac na ursule ?????? prawie wszyscy byli za🤣🤣🤣, chyba ze brac pod uwage ze ona jest prawdomowna jak pinokio i krysztalowo uczciwa jak burdeltata😛 wtedy wybor pis-u jest jak najbardziej zrozumialy.

niestety ja nie jadam serka homogenizowanego wiec nie zglosze sie do waszej zabawy- nawet nie jestem ciekaw relacji z tego wiekopomnego wydarzenia, choc aktywne spotkanie teczowego af moze byc bardzo ciekawe...........

ja na roze nie glosowalem- ojciec, oficer przedwojennego wojska polskiego i armii krajowej, ze starej ziemianskiej rodziny do tego spokrewniona z prezesem -to nie moja bajka

przynajmniej Ursula nie opluwa swojego kraju jak ci nasi eruposłowie z PO czy biedroń

Opublikowano
2 godziny temu, 12zbyszko napisał:

Pewnie filmik nagrany za czasów PO-PSL. Wtedy wszystkie Spólki Skarbu Państwa przynosiły straty a teraz zaczynają przynosić zyski i te pieniadze są od obywateli czy wypracowane jak w senatorze prywatnym . 

Co innego gadać jak powinno być a co innego tak zrobić . Jeden ma teorie drugi praktykę i przeważnie do rządu dostają sie ludzie którzy mają teorie . Od pięciu lat to się zmieniło . Chociaż ze wszystkim się nie zgadzam uważam ze to najlepszy rzad do tej pory . Jeszcze w 90 latach było nie żle . 

Zyski to przynosza monopole a taka PGZ właśnie dostała 430 mln kroplówki bo cały czas w plecy a istnieje tylko w celach propagandowych czyli ekonomicznie irracjonalnych. Stocznia szczecińska też chyba na minusie. Kopalnie też nie najlepiej bo rząd  importuje na potęgę ruski wegiel. 

Do rządu dostali się ludzie z praktyką? Premier Szydło co zadłużoną gminę prowadziła gdzieś na pipidówie?  Macierewicz z Misiewiczem i Jannigerem do zarządzania MON?  Waszczykowski dyplomatą? Daj życ..... Zawsze w rządzie będą politycy a nie fachowcy i dlatego jest taki bajzel W znakomitej wiekszości to gołodupce którzy przez całe życie dorobli się mieszkania i urzywanego samochodu więc jak mogą ogarnąć  zarządzanie na poziomie krajowym?

Opublikowano

Jak młodzi ludzie mieli się dorobić jak za tamtych rządów tylko umowy śmieciowe . Teraz budują domy . W mojej okolocy na 50 nr buduje się 6 domów .

Z socjalu domu nie zbudujesz . Nie muszę jakoś szczególnie znać się na zarządzaniu ale widzę co się dzieje w okolicy . Moj towar nieżle schodzi i po dobrej cenie dlatego że mali producenci poszli do roboty i nie psuja ceny . To co mam nie popierać .

A tak z ciekawosci Ulman . Tobie lepiej było za Pis czy za PO?

Opublikowano

Kaczyński, Gliński, Waszczykowski dorabiali sie przez całe życie a nie za poprzednich rządów.

Taki sam socjalistyczny syf. Dla mnie niczym se nie różnią bo i jedni i drudzy coraz bardziej drenują moja kieszeń. 

Opublikowano

Ja popieram pomysł pomnika upamiętniającego zwycięstwo Polski w pierwszą wojnę bo jak by nie było, mam jak mamy jak dla mnie dobrze teraz, ale nigdzie się nie mówi co by było jakby bolszewiki poszli na zachód,bo to temat jak z filmu powrót do przyszłości,na pewno jak by bolszewiki rządzili w Niemczech to by holokaustu Hitlera nie było,Ale pewnie by wymordowali Polaków.

Opublikowano

Chodziło mi o zwycięstwo w bitwie warszawskiej.I o ten łuk triumfalny co są sprzeciwy.Ze jak by Bolszewiki wygrali to wiem żeby Polski nie było, tylko czy by wszystkich polaków wymordowali czy by zrobili jak za PRL i wprowadzili rusyfikacje.Bo wtedy by była szansa na jakieś kolejne powstanie być może nawet z niepodległym zachodem ale możemy tylko gdybać.123lata Polski nie było, ale Polacy byli i pamiętali i się udało.Więc Pomnik się należy tym ludziom co zginęli za nas.

Opublikowano
27 minut temu, Strongman napisał:

Ja popieram pomysł pomnika upamiętniającego zwycięstwo Polski w pierwszą wojnę

:czytanie:pytajnik_.gif  Jakie zwycięstwo - takie upamiętnienie.lol_.gif

Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Kopalnie też nie najlepiej bo rząd  importuje na potęgę ruski wegiel. 

nie najlepiej tylko 3 mld   ....   z tego 1,25mld na inwestycje  

Stocznia szczecińska też chyba na minusie

chyba 🤣 kontrakty na budowę 20 statków potężnych

Zyski to przynosza monopole a taka PGZ właśnie dostała 430 mln kroplówki bo cały czas w plecy a istnieje tylko w celach propagandowych czyli ekonomicznie irracjonalnych. Stocznia szczecińska też chyba na minusie. Kopalnie też nie najlepiej bo rząd  importuje na potęgę ruski wegiel. 

dlaczego dopłacamy do opla i merca ?? trupy ??

Opublikowano

No to trzeba przypomnieć twórców tego sukcesu bo raczej Marszałek P nim nie był. Co gorsza gen Rozwadowskiego co faktycznie opracował plan i początkowo dowodził walką, potem raczył był zamknąć w pewnym sanatorium gdzie dokonał żywota.

6 minut temu, Strongman napisał:

Chodziło mi o zwycięstwo w bitwie warszawskiej.I o ten łuk triumfalny co są sprzeciwy.Ze jak by Bolszewiki wygrali to wiem żeby Polski nie było, tylko czy by wszystkich polaków wymordowali czy by zrobili jak za PRL i wprowadzili rusyfikacje.Bo wtedy by była szansa na jakieś kolejne powstanie być może nawet z niepodległym zachodem ale możemy tylko gdybać.123lata Polski nie było, ale Polacy byli i pamiętali i się udało.Więc Pomnik się należy tym ludziom co zginęli za nas.

No i popatrz coś im ze mną nie poszło. Pomimo nauki rosyjskiego.lol_.gif

6 minut temu, Roman176 napisał:

chyba 🤣 kontrakty na budowę 20 statków potężnych

A te dla PŻB promy to już pływają że wzięli się za następne? Znowu im stępkę ukradną i jak tu żyć?lol_.gif

Opublikowano

No i trzeba jasno przyznać komuniści byli i raczej ich nie darzył sympatią. Miał kto władzę przejmować. Poza tym odcinek południowy i kierunek Lwów ostatecznie zniechęcił Tuchaczewskiego. Budowanie sobie łuku w Warszawie to tylko niepotrzebny wodotrysk..

Opublikowano

Roman, do Opla i Merca dokładamy bo jesteśmy frajerami a oni cwani. Państwo z twojej kieszeni dopłaca do prywatnej nemieckiej firmy a ty  jeszcze to popierasz

Opublikowano

Bo pobudowanie durnego łuku jest dużo łatwiejsze niż zadbanie o miejsca spoczynku poległych. No i można coś z wielką pompą odsłonić, plus pokropek. Taki ładny lansik miałby ominąć?lol_.gif

Opublikowano

Kaczyński, Gliński, Waszczykowski dorabiali sie przez całe życie a nie za poprzednich rządów.

Taki sam socjalistyczny syf. Dla mnie niczym se nie różnią bo i jedni i drudzy coraz bardziej drenują moja kieszeń. 

Widzisz ty też masz problem z odpowiedzią . Co mam ci drukowanymi literali napisac abyś odpowiedział 😁

ZA KTÓRYCH RZĄDÓW MIAŁEŚ LEPIEJ ZA PIS CZY ZA PO-PSL ?

Opublikowano

W mojej okolicy miejsca spoczynku są zadbane,dużo jest pojedynczych przy drogach i zbiorowe w lasach z pomnikami nawet z nieudanego powstania 1863 też są.

A co do rządzenia w teraźniejszości to jestem zadowolony ale prawda jest taka ze, kto by nie rządził to aby zdrowie było,rodzina zdrowa,ile jest ludzi schorowanych,dzieci bez rodziców, i wiele innych rzeczy a społeczeństwo wychowane aby narzekać i pieniądz nimi rządzi a niby człowiek taka rozumna istota.

Opublikowano
1 godzinę temu, DTaras napisał:

zbyszko - jak budują? Za gotówkę? Strongman, wtedy Polski nie było,o czym Ty?

Gdy masz umowę śmieciową kredytu nie dostaniesz . Czy to ważne za co budują ? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v