Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sam Piotrowicz może być i wybitną personą ani kompetencji wyuczonych pani Pawłowicz nikt nie musi podważać bo zrobiła to sama wiele razy głosząc skrajnie nietolerancyjne poglądy wobec np LGBT (może oni politowania godni ale nie agresji).
TK ma być niejako bezstronnym automatem do porównywania tworzonego prawa pomniejszego z Konstytucją, podkreślam bezstronnego i tego kryterium pani Pawłowicz na pewno według większości nie spełnia i choć w wielu kwestiach i ja się z Nią zgadzam to ja mam większe prawo do stronniczości jako wolny obywatel i TK ma chronić nawet prze de mną tych których akurat nie lubię... i dużo by jeszcze,  Kultura osobista nawet tutaj mniej istotna
z kolei po wieloletnich deklaracjach jakobyśmy to budowali "nową" "odmienioną na lepsze" Rzeczypospolitą oderwaną ostatecznie o zdradzieckich korzeni socjalistycznych sowieckich wasali jako to PiS brzydzi się sędziami którzy sądzili w stanie wojennym lub przed a tu taki pan Piotrowicz nawet jeśli jest synem marnotrawnym i się był nawrócił to jednak zdecydowanie nie na stanowiska ktore tak Prezydent sam piętnował że nie mogą już sądzić tacy sędziowie którzy są skażeni komunistycznymi wpisami w C.V, 

PiS sam opluł to co głosił w przypadku Pawłowicza szczególnie. dlaczego? aż takie braki kadrowe?

Opublikowano

a kto nie jest. ktoś kogoś umieści na stołku to w zamian czegoś oczekuje.

naiwniacy myślą jaki to on ą ę itp a w rzeczywistości chodzi o to z której partii jest zgłoszony

Opublikowano

jakby coś można było zrobić to państwo kompletnie było sparaliżowane

Opublikowano
11 minut temu, dysydent napisał:

Pawłowicz nikt nie musi podważać bo zrobiła to sama wiele razy głosząc skrajnie nietolerancyjne poglądy wobec np LGBT (może oni politowania godni ale nie agresji).

tak to sobie tłumaczysz a ja ci wytłumaczę jak hołota 2 % morze narzucać się publicznie mnie i moim dzieci co i jak mają się zachowywać wobec pedałów 

a sędziowie co skazali drukarza za odmówienie drukowania plakatu lgbt  to wolność słowa ? niema nikt prawa się sprzeciwić 

Opublikowano
4 minuty temu, Roman176 napisał:

morze narzucać

k**wa . Napisz choć raz MOŻE .!!!

Opublikowano

Roman
Metody LGBT są godne potępienia i pożałowania a i czasami interwencji silniejszej jeśli zbyt agresywne ale to nie usprawiedliwia do takich samych metod przeciwko nim. 
Przypadku drukarza nie za dobrze znam i prawdopodobne że sędzia był odwrotnością pani Pawłowicz. 
dla równowagi jego też do TK to przynajmniej "ładunki się zniosą" ;)  

Opublikowano
31 minut temu, racyl napisał:

Ja pierdziele 😃 prawy i sprawiedliwy 🤣

boisz się że cie była żona podpierdzieli

Żona była i obecna to ta sama, pewnie te trzy koła na waciki by jej się przydały.:lol: Cenię sobie możliwość funkcjonowania bez konieczności udowadniania różnym organom czegokolwiek.  Postąpiłem zgodnie z ustawą i tyle. 

7 minut temu, dysydent napisał:

Roman
Metody LGBT są godne potępienia i pożałowania a i czasami interwencji silniejszej jeśli zbyt agresywne ale to nie usprawiedliwia do takich samych metod przeciwko nim. 
Przypadku drukarza nie za dobrze znam i prawdopodobne że sędzia był odwrotnością pani Pawłowicz. 
dla równowagi jego też do TK to przynajmniej "ładunki się zniosą" ;)  

Bo kuźwa drukarz powołał się na klauzulę sumienia.:lol:

Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał:

Żona była i obecna to ta sama, pewnie te trzy koła na waciki by jej się przydały.:lol: Cenię sobie możliwość funkcjonowania bez konieczności udowadniania różnym organom czegokolwiek.  Postąpiłem zgodnie z ustawą i tyle. 

czyli jednak kopnęła cie w d*pę jak byłeś w wietnamie. wyczuła znowu w tobie  piniądz i wróciła 😁

Opublikowano (edytowane)

Roman
nie wiem nic akurat o tej sprawie ale z tego materiału wynika że ten sędzia to przede wszystkim du..a.
Przypadkowy obywatel nie ma kompetencji orzekać ani wyroków wydawać i tutaj po jednej odmowie okazania dokumentu tożsamości ... protokolant i służba porządkowa sądu wykonała by jego polecenie czyli orzec że dany obywatel nie stawił się przed sądem lub tego nie udowodnił a później wyrzucić zadymiarza z mównicy i sprawę odroczyć lub co tam miał dalej robić. 
W tym akurat przypadku ja nie mam żadnych dowodów na jakąkolwiek przestępczość sędziego a co najwyżej jego nieudolność.
Nawet karę bym na miejscu tego sędziego jakąś dowalił za wchodzenie w kompetencje sądu w kwestiach z zadymiarzem nie związanych.

dla tego że uznaję wyższość sądu nad sobą i znam kompetencje TK to nie chciał bym aby o mnie decydował niejaki Piotrowicz ten sam który mógł też decydować dawno temu co jest złamaniem przewodniej roli PZPR a co nie i nawet mogłem być wtedy jego podsądnym ale to inna historia.
Właśnie fakt że uznaję iż nie mi sądzić mojego sędziego jeśli akurat zdarzy mi się pod jego władzę trafić to nie chciał bym być sądzony przez  zarówno stronniczych z charakteru jak i praktyki sędziów.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Pawłowicz ma duże kwalifikacje prawnicze co nawet potwierdzają jej przeciwnicy, była cenionym wykładowcą; co do Piotrowicza to w czym jest gorszy od innych sędziów "komunistycznych"? w tk jak 13/15 było z rekomendacji po/sld to nikt słowa nie powiedział; podobna psychoza była w usa przy wyborze ostatniego sędziego sądu najwyższego

ludzie widzą kto przeprowadzał reprywatyzację kamienic i jaki zapadają wyroki w sądach i widzą jak jest zdeprawowana kasta i choćby pis wprowadził do tk 15 Piotrowiczów to palcem nie kiwną (ciekawy przypadek Śpiewaka)

Opublikowano (edytowane)

a kto tu chwali "innych sędziów komunistycznych"?
PiS miał z nimi skończyć no to właśnie widać jak daleko padło jabłko od  "tej gorszej RP"

Roman wybacz. nie dam rady się przez to wszystko kopać bo i jeszcze fb blokuję na wszystkich swoich urządzeniach.
Najpewniej to są kontrowersyjne sprawy i niejasne ale tu trzeba czasu i skrupulatności aby uczciwie ocenić każdy z przypadków i nie odważę się generalizować. to nie jest temat na "dorywcze" posty a na naukowe opracowanie. :) 

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Widzisz "Nie" lubię proste sytuacje. Taki Piotrowicz wije się i wykonuje uniki aby zrobić z siebie "przychylnego opozycji antykomunistycznej prokuratora". Wymyśla jak to ratował aresztowanych przed represjami, namawiał ich do przyznawania się itp, Stawia się za przykład, No kuźwa kombatant pełną gębą.
Gdyby stanął i powiedział wprost że służył w prokuraturze, bo innej wtedy nie było, ale chce służyć krajowi. Sytuacja jasna i klarowna.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v