Skocz do zawartości

Mailleux MX sterownie joystick

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Napisałeś  ,że ciężko działa tylko w jedną stronę to rzeczywiście może wystarczyć regulacja  linki przy rozdzielaczu.

Czasem potrafi blokować linkę na końcówce prowadzącej ( przeszlifować ) w przypadku utrudnionych ruchów w obu kierunkach.

download.jpg

Edytowane przez andrzej78
Opublikowano

Linke regulowalem już w różne strony i opuszczanie dziala bez problemu jak i pozimowanie łyżki a podnoszenie wygląda tak jak by nie otwieralo do końca przepływu oleju ale czy to wina linki ? 

Ogólnie jak biorę na podnoszenie to ruch jest dużo krótszy niż opuszczanie.

Czy mogło coś stać się w środku rozdzielacza na sterowaniu Góra dół ?

Opublikowano

Główki linki bywają pokryte warstwą teflonu , która po przetarciu odpada, czyniąc zwiększony luz jałowy- szczególnie widoczny  przy ruchu ciągnącym linkę.

Możesz zdjąć elastyczną osłonę joysticka i to sprawdzić. Dodatkowo po odkręceniu główki bazowej joysticka ( śruba od spodu) łatwiej będzie to zweryfikować .

Opublikowano (edytowane)

Problem rozwiązany po drugiej stronie od linek są pokrywki od suwaka i właśnie pod tą od podnoszenia zebrała się wodą i tworzyla taka poduszke ze nie dalo sie wcisnac wyczyscilem złożyłem na silikon i chodzi 

Edytowane przez macius11157

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Arturo1610
      kupię ładowacz czołowy mx t10 lub t12 do ciągnika mccormick imc albo od case mx c. moze ktoś wie gdzie mógłbym coś takiego dostać bo na olx ani nigdzie indziej nie mogę znaleźć takie adaptacji pod ten ciągnik
    • Przez velFoka
      Witam. Czy ktoś wie do czego służy te wejście w rozdzielaczu O1?

• Przez MałyRolas
      Mam problem z szybkim zakresem biegów w fadrome. A konkretnie to z jego brakiem. Chodzi o te biegi przy fotelu nie te przy kierownicy. Kojarzy ktoś co może być tego przyczyną? I czy da się coś zrobić bez wyjmowania skrzyni?
    • Przez panmino
      Hej, czy myślicie że da radę pracować łyżką na takiej ramce na przednim tuzie? Chciałbym tym robić jakieś roboty ziemne, korytowanie przesuwanie skarpy itp,  dla których trochę szkoda ładowacza bo delikatny mam. Ma ktoś doświadczenie z pracy z taką ramką?
      Ramka: adapter euro ramka przejściówka TUZ  z siłownikiem.

• Przez Rider
      Jak w temacie, co sądzicie o ładowaczach Agromasz z Mrągowa, planuje zakup nowego ładowacza do MF3070 i za Agromasz (1600kg udźwigu, joystick)dealer ceni 14000, pierwotnie miał być Hydramet, ale on wyjdzie około 17000. Tak więc co by było lepszym wyborem
  • Dodaj nową pozycję...
v