Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
17 minut temu, rogaliq napisał:

to samo ja, i nie chodzi tylko o stan duchowny ale o wszystką robote, charytatywnie sie nie opłaca robić a jako partacz nie dorobiłbym sie na jakiekolwiek robocie mechanicznej czy elektrycznej

14 lat pracowałem na obrabiarkach numerycznych w firmie produkującej hydraulikę siłową. Praca w systemie trzyzmianowym, czterobrygadowym. Też się  niczego nie dorobiłem. Marne podwyżki i do tego ich wielkość uzależniona od  widzimisię majstra i kierownika. W końcu miałem dość i się zwolniłem. 

Opublikowano
8 minut temu, Rolnik7343 napisał:

No i doszedł ... Aż ośkę zginął 💪

Musiała nie zdjąć rajstop   xD

Opublikowano
9 minut temu, bergman31 napisał:

14 lat pracowałem na obrabiarkach numerycznych w firmie produkującej hydraulikę siłową. Praca w systemie trzyzmianowym, czterobrygadowym. Też się  niczego nie dorobiłem. Marne podwyżki i do tego ich wielkość uzależniona od  widzimisię majstra i kierownika. W końcu miałem dość i się zwolniłem. 

Na tej płaszczyźnie to Wy chyba zgrany duet stworzycie 😎

Opublikowano
14 minut temu, Sean napisał:

Filmik na rozluźnienie?   O.o 

raczej spowoduje u innych bool doopy zamiast rozluźnienia zwieracza 

1 godzinę temu, Bananek napisał:

na bocznych nie stoja

tym gorzej , gościu na podwójnym jechal kiedys MFem255  i do rowu z bocznej żwirowki sie zsunął 

@bergman31 ja to tam jeszcze musze sie meczyć bo lepszego pomysłu ni ma na robote koło komina ,rodzina wypomina brak kasy i gorsza sytuację finansowa niż u innych,ale jak dziś siedziałem w warsztacie to pretensje , cały czas przypomina o sąsiedzie dekarzu który spadł z dachu i połamał miednicę przez prace ślusarskie robione w niedziele

z roboty na 2złomy blisko i przydasiów z roboty zawsze można troche skitrać,

jak miałeś dojscie do specjalistycznych maszyn i umiejętności to korzystać trzeba było i coś dorabiać w czasie przerwy czy po zrobieniu "normy"

Opublikowano

no jak sie da to robią fuchy ale jak każdy każdemu ma ręce patrzy to sie nie da

rogaliq musisz znaleść sobie mentora bo bez tego się nie wybijesz a niedziela to zostaw sobie na papierkowe sprawy, nauę planowanie, wycieczki na dzieczyny a w tygodniu działaj, a czym się zajmujesz zawodowo i jaki masz cel , co chcesz osiągnąć

Opublikowano

Jeździłem trochę na wywrotkach ale to były złomy, a pieniądze też nie bardzo ale człowiek przynajmniej w nocy spał w łóżku i niedziele wolne. Potem trochę na tirach po Polsce. Kasa nie taka zła, tyle że płatna od każdego przejechanego kilometra. 15 godzin lub więcej czekania na załadunek lub rozładunek nie napawała optymizmem. Później jeździłem z towarem dla hurtowni ale kręgosłup nie wytrzymywał przerzucaniu paru ton towaru dziennie. Teraz spróbuję kariery jako kierowca autobusu.

Opublikowano

@bergman31 odpuść sobie autobusy, chyba że na liniach miejskich. Jeździłem najpierw tirem potem autobusem i wracam spowrotem na tiry. Kasa lepsza, weekendy wolne i nikt ci na łapy nie patrzy.

Opublikowano
8 minut temu, Roman4321 napisał:

a niedziela to zostaw sobie na papierkowe sprawy, nauę planowanie, wycieczki na dzieczyny a w tygodniu działaj

chyba wolałbym w niedziele pracować a w tygodniu mieć wolne na dłubanie sie i hobby

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Thomas2135 napisał:

O gumowych lalkach było to jak komuś RSŻ nie podpasuje to po Rolnicy Podlasie na fokusie będzie dokument seksboty. 😁

https://www.telemagazyn.pl/film/seksboty-nadchodza-2489499/

Kurde to już grubsza sprawa czerpać przyjemność z przelecenia robota 🤔

Ale tak się głębiej zastanowić co to się może dziać za te 100 - 200 lat to włos na głowie dęba staje. Już nie mówię o sexsie z robotem, tylko o tym że np. roboty będą odczuwać tęsknotę gdy mu taki ,,pPan właściciel,, umrze.

Albo nie będą czuły zadowolenia gdy będzie je przelatywał nie pociągający i już nudny ,,Pan właściciel,,

Edytowane przez damianzbr
Opublikowano
10 minut temu, rogaliq napisał:

jak miałeś dojscie do specjalistycznych maszyn i umiejętności to korzystać trzeba było i coś dorabiać w czasie przerwy czy po zrobieniu "normy"

Jak masz 3 maszyny do obsługi, to nie ma czasu na fuchy. Np. jedna maszyna miała cykl 1godz. ale korpusy przekładało się 10 minut, druga co pół godziny i pięć minut na przełożenie korpusu, a trzecia cykl jednominutowy gdzie minutę przekładasz jakieś małe elementy.  

Aby zrobić jakąś fuchę musiałbym mieć dużo czasu na napisanie programu, dobranie narzędzi i uzbrojenie magazyn narzędziowego, dokonanie pomiaru narzędzi i zmianę oprzyrządowania na obrabiarce. Jak by dobrze szło to 8 godzin powinno wystarczyć. A po tem ponownie przestawić obrabiarkę na pracę jaką wykonywała wcześniej.

Opublikowano
43 minuty temu, Sean napisał:

Musiała nie zdjąć rajstop   xD

i majtek nie mieć jak na dzień dobry zgiął.

Wdać młody ogier co nogą grzebie, a nie stary co pierdzi ale jebie.

Opublikowano
11 minut temu, danielursus3p napisał:

@bergman31 odpuść sobie autobusy, chyba że na liniach miejskich. Jeździłem najpierw tirem potem autobusem i wracam spowrotem na tiry. Kasa lepsza, weekendy wolne i nikt ci na łapy nie patrzy.

Trasy głównie lokalne, co drugą niedzielę dłuższy kurs lepiej płatny. Trasy raczej stałe i wyznaczone na cały miesiąc. Za kurs na kategorię D płaci firma, tak samo za kurs na przewóz osób. Zwracają też koszty dojazdu na szkolenie.

Opublikowano

Takie coś to koszt około 4-5 tyś to ze 2 lata bankowo. Jeszcze jak wyznaczony grafik to może być, ale jak co dzień co innego (liniowki, pracowniczy, turystyka) to idź pan... zawsze nie wyspany co dzień inna dniowka co potem na koniec miesiąca się okazuje że wielkie gó.. zarobiles, a km zrobiłeś z 12 tyś.  

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Rolnik7343 napisał:

Wszystko płacą, tylko ile lat musisz u nich pracować za to że zapłacili ?

Jutro się dowiem jak pojadę podpisać papiery.

Z poprzedniego szkolenia, na czterech uczestników tylko jeden pracuje. Drugi jest na świadczeniu rehabilitacyjnym. Trzeci chwilę pracował. Czwarty wogóle nie podjąć pracy.

@danielursus3p jak pracowałem na obrabiarkach, to paru chłopaków zakład wysłał na szkolenie do Niemiec. Musieli podpisać umowę tzw. lojalnościówkę na 5 lat.

Edytowane przez bergman31
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Rolnik7343 napisał:

w niedziele też można podłubać w domu

hvja , matka znów wygoniła z garażu , sąsiad kiedyś prace ślusarskie robił w niedziele i podobno przez to spadł w tygodniu z dachu dotkliwie łamiąc miednicę

od tego czasu nic nie robi w weekend

,niby robote można robić cichą i nieszkodliwa dla otoczenia ale sa tacy których to kole ,ludzie tez krzywo patrzą ale nie interesuje ich to by pomóc sie dorobić bez pracy w niedzielę pomimo że rolnik robiąc większość roboty przez 7dni ma z tego więcej niż miastowy

1 godzinę temu, bergman31 napisał:

Jak masz 3 maszyny do obsługi, to nie ma czasu na fuchy. Np. jedna maszyna miała cykl 1godz. ale korpusy przekładało się 10 minut, druga co pół godziny i pięć minut na przełożenie korpusu, a trzecia cykl jednominutowy gdzie minutę przekładasz jakieś małe elementy.  

Aby zrobić jakąś fuchę musiałbym mieć dużo czasu na napisanie programu, dobranie narzędzi i uzbrojenie magazyn narzędziowego, dokonanie pomiaru narzędzi i zmianę oprzyrządowania na obrabiarce. Jak by dobrze szło to 8 godzin powinno wystarczyć. A po tem ponownie przestawić obrabiarkę na pracę jaką wykonywała wcześniej.

zależy ile straciłbyś za niewykonanie normy , jak fuchami nadgoniłby brak premii wydajnosciowej to troche trzeba nadgonić nadgodzinami 

z resztą cnc to chyba popłatna branża , z wioski dwóch w tym siedzi ,w tym jeden w mojej byłej robocie na kase nie narzekają , żonaci i w mieście najgorsze że wszystko kosztem upadającej ojcowizny bo trzeci też do miasta chętny zwiać za przykładem braci

1 godzinę temu, bergman31 napisał:

Trasy głównie lokalne, co drugą niedzielę dłuższy kurs lepiej płatny. Trasy raczej stałe i wyznaczone na cały miesiąc. Za kurs na kategorię D płaci firma, tak samo za kurs na przewóz osób. Zwracają też koszty dojazdu na szkolenie.

przewoznik prywatny czy jak , w okolicy troche ludzi w PKS jezdzi to żeby nie urlopy i dorabianie za graincą to też cienko by przędli

1 godzinę temu, damianzbr napisał:

Kurde to już grubsza sprawa czerpać przyjemność z przelecenia robota 🤔

Ale tak się głębiej zastanowić co to się może dziać za te 100 - 200 lat to włos na głowie dęba staje. Już nie mówię o sexsie z robotem, tylko o tym że np. roboty będą odczuwać tęsknotę gdy mu taki ,,pPan właściciel,, umrze.

Albo nie będą czuły zadowolenia gdy będzie je przelatywał nie pociągający i już nudny ,,Pan właściciel,,

zaleje "towarem" procesory i sterowniki a serwis skasuje tyle że sie do staroświeckości zechce wrócić bo taniej wyjdzie

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

Temat spadł na psy,no ale nie długo rolnik szuka żony a wcześniej na focus tv o 20 rolnicy podlaskie.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

@rogaliq robiąc fuchę nie zrobiłbym nic innego w tym czasie. Czyli nie dostałbym premii uznaniowej, wydajnościowej i jeszcze  mógłbym zapomnieć o jakiejkolwiek podwyżce. 

Praca może i dobrze płatna ale w dużym mieście. W małych miastach to jak dostaniesz 2,5tyś. to się możesz cieszyć, bo inni zarabiają minimalną.

PKS ale to jakaś spółka okolicznych przedsiębiorców. Oprócz pensji dają pakiet socjalny.

Opublikowano
1 minutę temu, bergman31 napisał:

@rogaliq robiąc fuchę nie zrobiłbym nic innego w tym czasie. Czyli nie dostałbym premii uznaniowej, wydajnościowej i jeszcze  mógłbym zapomnieć o jakiejkolwiek podwyżce. 

Praca może i dobrze płatna ale w dużym mieście. W małych miastach to jak dostaniesz 2,5tyś. to się możesz cieszyć, bo inni zarabiają minimalną.

PKS ale to jakaś spółka okolicznych przedsiębiorców. Oprócz pensji dają pakiet socjalny.

I w małym mieście da się zarobić duże pieniądze z niewielkim wykształceniem.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Belarusik
      Witam Uzgodniliśmy z kolegą @Mechanizatorem aby założyć tematy jakiego kawałka obcenie słychacie każdy rodzaj od Discopolo po muzykę klasyczną nie tak jak w temacie @Mechanizatora tylko wybrany rodzaj muzy.Oczywiście podajemy:
      -tytuł
      -wykonawce
      -link do utworu
      O tak :
      -Replay
      -Izay
      -http://www.youtube.com/watch?v=cu1QrBiXfoM

a w razie by ktoś słuchał cięższych rockowych dzwięków to zapraszam tutaj
      http://www.agrofoto.pl/forum/topic/24210-jakiego-utworu-obecnie-sluchacie
    • Gość
      Przez Gość
      Wszyscy wiemy o co chodzi. Rozmowy na temat programów rozrywkowych o rolnikach i nie tylko 🥳
    • Przez Marciano
      Czy posiada ktoś z Was serie filmów dokumentalnych z cyklu " czas na konytrowersyjny dokument - Złote łany"o rolnikach z Dolnego Śląska, ogladałem kiedysten serial na TVP1 ok 8 lat temu i bardzo chętnie obejzał bym to jeszcze raz, podejżewam ze nie tylko ja jeden. Jeśli ktos ma w swoich zasobach " ZŁote Łany" to bardzo prosze o kontakt i udostępnienie. Z góry dziekuje i pozdrawiam.
    • Przez Raczo
      Ostatnio zauważyłem, że muzyka tak lubiana na zabawach wiejskich jak Disco Polo zaczyna powracać do łask i przeżywa teraz swój renesans. Nawet jak byłem na giełdzie w Słomczynie to jeszcze kilka tygodni temu leciało tam same Techno i pokrewne, a teraz jak nie słychać Boys'ów to Akcent albo Toples. Co myślicie o tym rodzaju muzyki? Moim zdaniem to najlepsza muzyka na zabawy i imprezki w remizie :lol: .
    • Przez AugustBazy2
      Jesteśmy zespołem profesjonalnych hakerów. Nasze doświadczenie obejmuje programowanie, uruchamianie exploitów i konfigurowanie ataków DDoS, baz danych, hakowanie WordPress Pharma, SEO i projektowanie stron internetowych, hosting i administrację serwerami, marketing i usługi hakerskie stron internetowych. Lubimy wyzwania związane z robieniem rzeczy, w których większość innych się poddaje.
      Przykłady:
      Ataki typu spear phishing w celu uzyskania kont wybranych celów. Łatwe odzyskiwanie haseł do kont większości sieci społecznościowych i zdalne sterowanie smartfonami. Hakowanie kont na Facebooku, Reddicie, Instagramie i Twitterze. Usuwanie rejestrów karnych, zwiększanie wyników kredytowych, zmiana oceny w szkole, śledzenie lokalizacji na żywo itp.
      Pełny pakiet: dostęp do urządzeń i kont osobistych lub firmowych oraz znajdowanie niezbędnych danych. Hakowanie serwerów internetowych, serwerów gier lub innej infrastruktury internetowej. Szpiegostwo przemysłowe, uzyskiwanie prywatnych informacji od kogoś. Nie mamy żadnych ograniczeń ani limitów co do rodzaju oferowanych przez nas prac i usług!

• Dodaj nową pozycję...
v