Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
19 godzin temu, Wiesi0 napisał:

Ja bym nie żałował i bym się cieszył.Widocznie masz uraz do swoich rodziców ze ci na to nie chcieli dać.

nie żałowałbyś i cieszyłbyś się będąc rodzicem czy dzieckiem ?

nie mam urazu do nich o to że nie chcieli dać, dobrze wiedziałem że nie mieli na to pieniążków i nie oczekiwałem tego od nich, żyli skromnie , na miare swoich możliwości

ja dzisiaj w sumie też na to nie mam a nawet jeśli miałbym na to odkładać to znów kosztem czegoś innego 

z resztą dzieci to były dla nich same kłopoty i pewnie lepiej byłoby nie mieć , matka na patologii ciąży nabawiła sie wzw a późniejsze leczenie interferonem spowodowało pojawienie sie marskości wątroby także no lepiej pewnie byłoby się nie pchac w zakładanie rodziny lub po prostu usunąć ciąże

Przed chwilą, Bananek napisał:

coraz czesciej zauwazam, ze kobiety tak sie zapedzily w odchodzeniu od pracy w gospodarstwie, ze i w kuchni nie jedna nie chce zbytnio siedziec. marzy im sie korpo, czy inne biznesy.

dokładnie , kobiety coraz odważniejsze ambitniejsze i zaradniejsze a niektórym chłopom po prostu nie chce sie próbować ich doganiać

Przed chwilą, tytanowyJanusz napisał:

Polacy chłopi do XXll wieku zakładali babom chomonto i orali nimi pole😆 więc nie przesadzajmy

no nie gadaj że w przyszłym stuleciu jeszcze bedzie można to oglądaćxD

Przed chwilą, damianzbr napisał:

I niby co taka moja żona miała by robić w naszym gospodarstwie?

zależy ile męskich rąk do pracy ale z w dzondyrze to by sie raczej nie umęczyłą albo w papierach gospodartwa z kalqlatorem w ręq

Opublikowano
7 godzin temu, damianzbr napisał:

I niby co taka moja żona miała by robić w naszym gospodarstwie? Cielaków nie ma, goju też. Koło zmienić w kombajnie, czy cięgnikiem w polu?

A marchewkę i jajko aby mieć nie trzeba być rolnikiem wystarczy mała działeczka nawet w mieście.

Choćby pójść pomóc somsiadowi w dojeniu... 😇 Jak ty byś caly dzień w polu miał być ☺️

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)

Zamiast tych wszystkich prac fizycznych, to powinni im dać tonę papierów, wniosków wszelkiej maści i faktur do wypisywania. Wtedy by się sprawdziły, czy na gospodarstwo się nadają.  ;) 

Edytowane przez Adrian_K_90
Opublikowano
10 godzin temu, Paulina1985 napisał:

Ale rozumiesz, że taki jest scenariusz??? 😁 Te ewentualne zadania uczestniczek są zwykle dyktowane przez producentów programu :) jasne, że wszystko mozna zrobić maszynami, ale show polega na tym żeby to kobity robiły. Żeby gawiedź taka jak my miała radochę :)

Ale zgodzę się z Tobą :) tez bym nie poszła do takiego programu 🤷‍♀️ Co nie zmienia faktu, że wolę się godzinkę zrelaksować i odmóżdżyć w niedzielę przy tym programie, niż przy polskich paradokumentach, tancach z gwiazdami i innymi Mam talentami :) w inne dni tygodnia mogę wieczorami poczytac ksiazkę 😁 

o nazwę produktu chodziło a nie o noszenie worków, im dłużej nosiły tym dłużej było logo widać na ekranie

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

hahaha pewnie też 😅  Rozwala mnie to lokowanie produktu, jak Allegro 😅 jak do adriana doniczki przyszły w paczce 😅smiechu warte 😁 a za co firmy nie zapłaciły (marki samochodów) to zaklejone taśmą 😅

Edytowane przez Gość
Opublikowano
Paulina1985 napisał:

hahaha pewnie też 😅  Rozwala mnie to lokowanie produktu, jak Allegro 😅 jak do adriana doniczki przyszły w paczce 😅smiechu warte 😁 a za co firmy nie zapłacili (marki samochodów zaklejone taśmą na masce) 😅

Właśnie też zwrócilem uwagę na te za klejone taśma loga😅. Początkowo myślałem że mi się to przywidzialo.

Opublikowano
22 godziny temu, rogaliq napisał:

nie żałowałbyś i cieszyłbyś się będąc rodzicem czy dzieckiem ?

No ja rodzic i bym nie żałował na wesele dla dzieci.Mi rodzice też nie żałowali a nawet jakby żałowali czy ja musiałbym być taki sam, trzeba naprawiać zło tego świata.

Opublikowano

a ja to calkiem nie rozumie o czym Wy piszecie. Rodzice was karmili,pielęgnowali,kształcili, wychowywali i jeszcze maja płacić za hulankę dla 200ludzia?

Kochasz drugą osobę ,chcesz jaj to przysięgać przed bogiem. To normalnie to robisz , a jak sobie życzysz ,żeby ciocia Grażyna ze Szczecina (którą w życiu widziałeś 5 razy) razem z wami świętowała tą chwilę , to kto ma za to zapłacić?

Jeszcze niech rodzice dzieci odchowają , bo Ty k**wa zmęczony jesteś.

ja pier**le , nawet na wieś patologia dotarła. Zdrowy,młody, dwie ręce ma i jeszcze k**wa oboma by od rodziców brał

Opublikowano (edytowane)

Po prostu trzeba być kulturalny i nie odmawiać  😊 i nie każdy sprasza 2 wioski na imprezę , wielu jest takich co chcą mieć kameralne wesele tylko z najbliższą rodziną z którą ma kontakt często 

Edytowane przez Rolnik7343
Opublikowano
Przed chwilą, artur125 napisał:

Jeszcze niech rodzice dzieci odchowają , bo Ty k**wa zmęczony jesteś.

a w mieście niby jak jest prawie wszedzie? dziadki na emeryturze wnukow pilnują bo rodzice oboje w pracy bo mieszkanie na kredyt itp itd etc

nie wszędzie jedno z rodziców zarabia tyle by drugie nie musiało z domu wychodzić

Przed chwilą, artur125 napisał:

a ja to calkiem nie rozumie o czym Wy piszecie. Rodzice was karmili,pielęgnowali,kształcili, wychowywali i jeszcze maja płacić za hulankę dla 200ludzia?

o to to , mogą pomóc częściowo sfinansować jeśli chcą i mają czym ale obowiązkiem to to nie jest

choć w sumie tam w dużych gospodarstwach  to ojciec dzieciom funduje (pożyczy) hajs na zachcianki za to że dzieci tracyją na co dzień i pomagają bo jako typowa praca na wypłate to nie jest liczone

Opublikowano

Prawda jest taka że ta praca zarabiamy na swoje utrzymanie ;) także nie ma że pieniądze na wychowanie wykładają bo muszą ... Ja to uznaje jako wypłata za pracę 

Zresztą sam kiedyś powiedziałem że ja nie caritas i za darmo nie pracuje 

Opublikowano (edytowane)

Puknij się w czoło głupia pszczoło i won do prywaciarza na etat😂😬😬😬😬 zarabiaj sobie

A po pracy druga zmiana w gospodarstwie...😂 charytatywnie👍 młody jesteś dasz radę!!!

Eeeennnooo pany szacunek...słyszałam w radiu mówili przed chwilą,że z badań przeprowadzonych ostatnio - jaki zawód kocha się najczęściej...pierwsze miejsce przypadło właśnie rolnikowi ( 33%deklaruje,że przynajmniej raz dziennie...) no,no...🥂 

A tak wracając do tego co poruszyliście - uważam, że to obowiązek pomagać i należy być naprawdę wdzięcznym,że ma się kogoś kto o was dba, co się wiąże nie tylko ze sprawami bytowymi, ale i z opłatami ;) tejże-tej- szanować i zapindalać!

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

Mi tescio po weselu część kasy chciał oddać ale ze ja ni chcialem to pierwsza kłótnia  powstała 😂

Sam płaciłem za całe wesele od sukni ślubnej konczywszy na wódce

Edytowane przez marulekk
Opublikowano

Największe wesela powstają dlatego, że rodzice chcą wszystkich zaprosić, a nie dlatego, że para młoda ma taką ochotę. W tradycyjnym ujęciu sprawy tak wychodzi, że wydaje się córkę za mąż, i to rodzice panny młodej ten koszt ponosili w znacznej części. Facet miał załatwić alkohol i orkiestrę. Tak to było dawniej? Teraz to się może zmieniło. My z żoną mieliśmy małe wesele(jak na lokalne standardy), i ogólnie było ok. Chociaż babcia np. była zbulwersowana, że tyle ludzi nie zaprosiliśmy z bliskiej rodziny(np. wspólna praprababcia), albo, że czterdzieści lat temu ktoś zaprosił ich na wesele a teraz wypadałoby odprosić. 

Opublikowano

Jasne, masz rację, ale tylko w połowie 😁 znam kilka par, ktore mialy miec male przyjecie,a zrobiła się z tego impreza na cztery fajery, bo im się nagle zachciało z rodziną bratać :) mlodzi za wszystko zaplacili, z prezentów jeszcze więcej wiec wyszło na plus.

Najgorzej jak biedni rodzice jeszcze biorą kredyt na wesele dzieci, a pozniej 15lat to spłacają 🤦‍♀️ Ale czego się nie robi dla dzieci, BO CHCĄ 🤷‍♀️ Ale wesele mojej córki przede mną, dobrze, że odkładam 😅😅😅😅

Opublikowano (edytowane)

A czekajcie...to teraz o weselu...to wam powiem jak jest u mnie. Jeśli dojrzali ludzie to przychodzi para...ogląda wszystko...zapoznaje się z menu i razem się decydują- widać że z własnych pieniędzy i takim też pomagam :) płacom po weselu w dzień poprawin np. ... Raz było tak, że młody na wesele brał kredyt i otrzymał go dzień przed ok 13.00...jakoś było ;)

Jeżeli sprawy się ,,skomplikowały" i trzeba szybko ,,opchnąć" -młoda przychodzi z rodzicami i ustala wszystko- chłopaka albo wtedy nie ma, albo siedzi grzecznie cicho...widać,że rodzice decydują...i zapraszają więcej osób, zupełnie innych niż by chcieli młodzi....życie..

Edytowane przez Gość
Opublikowano

odkladasz wesele? ;) nie rob tego zbyt dlugo bo zostanie stara panna. :)

Paulina1985 napisał:

Jasne, masz rację, ale tylko w połowie 😁 znam kilka par, ktore mialy miec male przyjecie,a zrobiła się z tego impreza na cztery fajery, bo im się nagle zachciało z rodziną bratać :) mlodzi za wszystko zaplacili, z prezentów jeszcze więcej wiec wyszło na plus.

Najgorzej jak biedni rodzice jeszcze biorą kredyt na wesele dzieci, a pozniej 15lat to spłacają 🤦‍♀️ Ale czego się nie robi dla dzieci, BO CHCĄ 🤷‍♀️ Ale wesele mojej córki przede mną, dobrze, że odkładam 😅😅😅😅

.

Opublikowano (edytowane)

Wesele tać nie majątek 140od głowy w lokalu+zespól+ wódka+suknia można wypożyczyć+obrączki+kamery+samochód+ksiądz.

W moich stronach zapraszają takich co uniach byli na weselu i rodzinne,przyjaciół.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Ja z Żoną sami zrobiliśmy wesele, nie chcielismy obciążać rodzicow, i zrobiliśmy tak jak chcielismy . A druga sprawa to dziwie sie że piszą niektorzy o prezentach że  sie wesele zwraca itd.to teraz robi sie wesele dla prezentów 🤔 Bylem kiedyś na weselu to mlody w koperty zaglądał 😆 

1 godzinę temu, marulekk napisał:

Mi tescio po weselu część kasy chciał oddać ale ze ja ni chcialem to pierwsza kłótnia  powstała 😂

Sam płaciłem za całe wesele od sukni ślubnej konczywszy na wódce

To Ty honorowy chlopak jesteś, powinien córce dać. 😉

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, tess napisał:

jaki zawód kocha się najczęściej...pierwsze miejsce przypadło właśnie rolnikowi ( 33%deklaruje,że przynajmniej raz dziennie...) no,no...🥂 

bo nikt nie wytłumaczył chłopu że to z kobietą musi być, a rolnik prosty chłop wszelkie inseminacje sobie policzył i mu wyszło że co 3 godziny stosunek ma

• Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Belarusik
      Witam Uzgodniliśmy z kolegą @Mechanizatorem aby założyć tematy jakiego kawałka obcenie słychacie każdy rodzaj od Discopolo po muzykę klasyczną nie tak jak w temacie @Mechanizatora tylko wybrany rodzaj muzy.Oczywiście podajemy:
      -tytuł
      -wykonawce
      -link do utworu
      O tak :
      -Replay
      -Izay
      -http://www.youtube.com/watch?v=cu1QrBiXfoM

a w razie by ktoś słuchał cięższych rockowych dzwięków to zapraszam tutaj
      http://www.agrofoto.pl/forum/topic/24210-jakiego-utworu-obecnie-sluchacie
    • Przez MalyRolnik18
      Witam. Zakładam nowy temat do dyskusji w sprawie serialu Euro łany czyli losy bohaterów Złote łany i nie tylko, czy ktoś ma informacje jak potoczyły się losy bohaterów między innymi Szymona, Czesia, sołtysa Jana, itp. Myślę że jest to ciekawe i jak ktoś wie lub jest z okolic to dobrze by było o tym podyskutować, tym bardziej że już ładnych parę lat minęło po publikacji, także zapraszam do opowieści... 
    • Przez Marciano
      Czy posiada ktoś z Was serie filmów dokumentalnych z cyklu " czas na konytrowersyjny dokument - Złote łany"o rolnikach z Dolnego Śląska, ogladałem kiedysten serial na TVP1 ok 8 lat temu i bardzo chętnie obejzał bym to jeszcze raz, podejżewam ze nie tylko ja jeden. Jeśli ktos ma w swoich zasobach " ZŁote Łany" to bardzo prosze o kontakt i udostępnienie. Z góry dziekuje i pozdrawiam.
    • Gość
      Przez Gość
      Wszyscy wiemy o co chodzi. Rozmowy na temat programów rozrywkowych o rolnikach i nie tylko 🥳
    • Przez Raczo
      Ostatnio zauważyłem, że muzyka tak lubiana na zabawach wiejskich jak Disco Polo zaczyna powracać do łask i przeżywa teraz swój renesans. Nawet jak byłem na giełdzie w Słomczynie to jeszcze kilka tygodni temu leciało tam same Techno i pokrewne, a teraz jak nie słychać Boys'ów to Akcent albo Toples. Co myślicie o tym rodzaju muzyki? Moim zdaniem to najlepsza muzyka na zabawy i imprezki w remizie :lol: .
  • Dodaj nową pozycję...
v