Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Mam gospodarstwo od 2004r to kilka razy były zgłaszane straty różnego typu(wymarznięcia , susze i inne) i za każdym razem dostawałem pismo że nie przekroczyłem ogólnej straty 30% i nic się nie należy. Po zmianie władzy dostałem pierwszy raz rekompensatę mimo ze nie miałem ubezpieczenia. Kaczora nie lubię ale takie działania pochwalam :)

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano (edytowane)

Słuchajcie przy wypełnianiu wniosku w tabeli po niżej piszemy tylko te pola najbardziej poszkodowane czy wszystkie działki jakie mamy orne z dopłat.

Zawsze to wszystko jest robione w pośpiechu a w gminie mówią żeby tu dopłatę przepisać bo nie wiadomo za co będą płacić i żeby pisać wszystko.

Nazwa uprawy

Numer ewidencyjny działki

Powierzchnia upraw w …………… r.

Każdą powierzchnię uszkodzoną należy wykazać oddzielnie wg pola  uprawowego. Pozostałe powierzchnie  upraw nieuszkodzonych należy zsumować i wpisać powierzchnię bez podziału na pola uprawowe

(ha)

Procent strat stwierdzony przez producenta rolnego

(%)

Stwierdzony przez komisję % strat w uprawie – wypełnia komisja po przeprowadzeniu lustracji

(%)

Razem powierzchnia

Edytowane przez Gość
Opublikowano

W wielkopolsce   po 7 ton  jęczmienia  koszą  i  jest  susza   na kujawach  po 3-4t  i  suszy  nie ma.  Trzeba  do  ministerstwa  zadzwonić  i  zapytać  jak to  jest  możliwe

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Wiesi0 napisał:

Słuchajcie przy wypełnianiu wniosku w tabeli po niżej piszemy tylko te pola najbardziej poszkodowane czy wszystkie działki jakie mamy orne z dopłat.

Zawsze to wszystko jest robione w pośpiechu a w gminie mówią żeby tu dopłatę przepisać bo nie wiadomo za co będą płacić i żeby pisać wszystko.

Nazwa uprawy

Numer ewidencyjny działki

Powierzchnia upraw w …………… r.

Każdą powierzchnię uszkodzoną należy wykazać oddzielnie wg pola  uprawowego. Pozostałe powierzchnie  upraw nieuszkodzonych należy zsumować i wpisać powierzchnię bez podziału na pola uprawowe

(ha)

Procent strat stwierdzony przez producenta rolnego

(%)

Stwierdzony przez komisję % strat w uprawie – wypełnia komisja po przeprowadzeniu lustracji

(%)

Razem powierzchnia

Wszystko taj jak w dopłatach co do ara.

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Wszystko taj jak w dopłatach co do ara.

Ale w ogłoszeniu gminy piszę, zboża jare.A przeńżyto pisałeś.Jak to pomieśćić jak mam 38 numerów pul.Chyba trzeba na oddzielnej kartce.

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

U mnie pier, przyjąć przyjmą a nikogo niema do pomocy bo oni nic z tego nie mają tylko dodatkowa robota.

Daj linka do tej instrukcji.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
12 godzin temu, Bartek933 napisał:

Co do zwierząt to macie do wpisania/wpisujecie stan inwentarza na dziś czy liczbę zwierząt do sprzedaży na ten rok co jest ciężkie do określenia w przypadku trzody ?

Średnia ilość sprzedanych szt 

Opublikowano (edytowane)

Przecież to się nie zmieści jest tylko 8 miejsc, jest dodatkowa tabela czy normalnie na kartce.

Jak każdy numer działki oddzielnie się opisuje.

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

W gminie nie mieli mówią ze bym na czystej kartce pisał.

U mnie nie da się obliczyć co do ara musiało by być w m2.

np: 10x15a=1,5ha ale jak działka ma 1540m2 to pisze się 15a a1540x10=15400 co daje 1,54 i 4 ary naleciało.I wszędzie mam takie sytuacje odzielnie dają mniej a w całości jako pole więcej.

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

Musisz wpisać wszystko tak jak masz dokładnie we wniosku z agencji wszystkie uprawy,tuz itd z takimi powierzchniami jak podałeś do agencji i to co nie podlega szacowaniu wpisujesz 0% po prostu suma powierzchni działek musi być taka sama w obu wnioskach. Sam przed chwilą byłem bo składałem i tak poszlo 

Edytowane przez Roki212
Opublikowano

Ja już zwierząt w tym roku sprzedawać nie będę wiec nic nie wpisywałem. Na 3kl suszy nie ma a na słabych nie może być rzepaku i pszenicy, w pyrach i burakach też suszy nie ma. Komisja będzie kontrolować pola gdzie są największe straty