Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
4 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Ciekawe czy ktoś mu lampkę zapali kiedyś czy też będzie wolał w pole pojechać. Bambry nienasycone nawet takiego święta nie uszanują.

Fuj niech mu ziemia ciężką będzie.

Rysiu ty się zajmij swoim sumieniem a nie czyimś. 

A kto powiedział że ziemia lekka do obróbki jest? 

Opublikowano
PRIMO napisał:

Rysiu ty się zajmij swoim sumieniem a nie czyimś.  A kto powiedział że ziemia lekka do obróbki jest?

Pewnie, każdy będzie odp za siebie. Ja też jak trzeba było robiłem np w niedziele. Dziś o 6 rankiem u mnie skoczyło na -11. Brrrr...😳

Opublikowano (edytowane)
49 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Fuj niech mu ziemia ciężką będzie.

Rysiu nie życz drugiemu co Tobie niemiłe, bo popełniasz ciężki grzech, jeden z najcięższych przeciwko bliźniemu swemu. :)

" Stoi napisane: Kto w ukryciu mówi przeciw bliźniemu swemu, tego wypędzę”.

Edytowane przez Sean
Opublikowano

Tylko w Polsce są też ludzie innego wyznania i dziś nie świętują więc nie ma się czego oburzać bo nie wszystko kręci się wokól własnego podwórka trzeba spojrzeć z innej perspektywy

Opublikowano (edytowane)

A co mnie korporacje i firmy interesują, jak u mnie we wsi ludzie są innego wyznania i nie świętuje się Wszystkich Świętych oczywiście znicza się zapali, ale się nie świętuje i ludzie kto pracuje mają dzień wolny i sobie robią co kto tam ma i dziś kto orał, kto drzewo cioł i co też to można nazwać chciwością :P

Obecnie +1

Edytowane przez Roki212
  • Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Roki212 napisał:

u mnie we wsi ludzie są innego wyznania

Tak z ciekawości - Jakiego ?

Opublikowano
3 minuty temu, zetorki12 napisał:

Tak z ciekawości - Jakiego ?

Tu gdzie mieszkam połowa ludzi to świadkowie jehowy

Jednak z uszanowania katolików w ŚWIĘTA katolickie nie pracują w polu czy budowie

Opublikowano

Zgadza się ale jak wioska jednego wyznania i nikt nikomu nie przeszkadza to sobie robią, inna sprawa jak by właśnie byłą połowa innego wyznania to zapewne tak samo by było jak piszesz 

Opublikowano (edytowane)

W cerkwi się odprawia bo dzisiaj wspomina się zmarłych i oczywiście jak już wspomniałem odwiedza się groby zmarłych można święcić groby, cerkiew wychodzi na przeciw oczekiwaniom wiernych, prawosławni mieszkający w miastach gdzie jest właśnie kilka wyznań mają sąsiadów innego wyznania mając dzień wolny z tego korzystają bo jako tako szanują to jak pisał sołtys48, ale jako takiego Wszystkich Świętych się nie obchodzi

Edytowane przez Roki212
Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, soltys48 napisał:

Tu gdzie mieszkam połowa ludzi to świadkowie jehowy

Ale jak to z katolików przesili na jehowy,czy byli z dawna.Sąsiad mojej zony przeszedł z katolika na jehowy z 20lat temu.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

U nas są Mariawici. Żadnej konwersji nie było w ostatnich latach. Większość się nimi urodziła. Ludzie raczej rzadko zmieniają wyznanie. 

Opublikowano

A oni podobno wierzą ze niema nic po śmierci ,tak słyszałem.

Opublikowano
3 minuty temu, Wiesi0 napisał:

A oni podobno wierzą ze niema nic po śmierci ,tak słyszałem.

To chyba raczej ateiści w to wierzą. 

Opublikowano (edytowane)

Jehowi chyba też.Nie wiem raz przyślij zacząłem się pytać i uciekli.

Edytowane przez Gość
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jacu
      Witam, jak u Was wygląda z opadami deszczu, bo są miejsca że nie padało już od 2 tyg i nie widać deszczu ,zboża na lekkich ziemiach już schną jak tak dalej będzie to nie będzie po co kombajnem wjeżdzać. Piszcie jak u Was wygląda z opadami ?

EDIT:
      Temat podzieliłem wg lat. Aktualna wersja jest dostępna pod linkiem: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/275804-pogoda-rolnicza-2019/

• Przez Famer21
      Jak ma się zmiana klimatu i przesunięcie wszystkiego do pogody? Nie ma już praktycznie wiosny i jesieni, mamy teraz zime i lato tylko. kolejny rok, grudzień i taka pogoda, kto by pomyślał, że w grudniu bedzie słońce i temp 6-10 stopni na plusie cały czas? Ile było przymrozków? Woj. opolskie 3 dni temp spadła do -2 na klika godz i tylko w nocy. Śniegu już praktycznie nie ma wcale, 2-3 dni w kwietniu na świeta nasypało i koniec.
      Jak to bedzie z zbożami i robactwem, chorobami? Jak chronić te zboża skoro nie ma mrozu, który by zabił wszystkie szkodniki..?
      Myślał ktoś na tym co trzeba bedzie siać jeśli za kilka lat wszystko sie zmieni, że żniwa będą powoli w maju czy początek czerwca już skoro teraz w takiej pogodzie to i tak wszytko rośnie, zamiast zimować to rośnie..
    • Przez Famer21
      Obecna pogoda nie wróży zbyt "spokojnych" żniw..? Dwa dni było 30 stopni, a teraz po 24 maksymalnie i przelotne opady, wszystko stanęło.. Ciekaw jakie plony będą, czy bedzie sie uciekać z pola przed chmurką..
    • Przez JOHNSTYJEK
      Zastanawiam się nad uprawą trawy sudańskiej, chciałbym się dowiedzieć czy są do tego dopłaty, czym to najlepiej zbierać oraz czy wzbudzi to zainteresowanie kupnem innych hodowców ponieważ sami nie prowadzimy hodowli  
  • Dodaj nową pozycję...
v