Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
41 minut temu, Rolnik1973 napisał:

A umnie tylko wasze deszczowe chmury widać.

Nawet zabłąkanej kropli niema.😡

Wiesz dlaczego nie pada?

Powiem Ci

To za Twoje błagania o grad....

Tam na górze usłyszeli i mówią stanowcze nie!!!!

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
41 minut temu, Rolnik1973 napisał:

A umnie tylko wasze deszczowe chmury widać.

Nawet zabłąkanej kropli niema.😡

My chyba z podobnych roczników  i nas Góra na emeryturę chce wysłac albo co ,bo u mnie też nic od dawna ;-(

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, soltys48 napisał:

Wiesz dlaczego nie pada?

Powiem Ci

No nie powiem . Mnie też denerwują takie gadki .

Opublikowano
4 minuty temu, Uziu92 napisał:

tam w rolnika stornach zboża już białe. A Ty rolnik zamast wypatrywac deszczu to kupuj beczke ode mnie i podlewaj.

Już Ci się znudziło podlewanie że chcesz sprzedać?

Opublikowano
8 minut temu, soltys48 napisał:

Wiesz dlaczego nie pada?

Powiem Ci

Dlamnie to tam hvj

Ja przeżyje na udkach z lidla

Ale we wsi mają bydła po 100 parę i kredyty na nowe maszyny i im też nie pada, i gradu nie chcieli.

Te to mają przej🐱bane bo żreć dać, byki staniały kredyt do spłaty. 

Ja to jak u Pana Boga za piecem mam.🌝

Opublikowano (edytowane)

Coś tam delikatnie grzmi i zaczęło padać,taki deszcz w sam raz nie słaby nie ulewa.Bobienko trawy odżyją troszkę,ziemniaki bo w zbożach już raczej już nie będzie miało większego wpływu.Poprawka po 15 minutach rośnie w siłę.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Z Twoim podejściem często siię nie zgadzam,ale tak jak już kiedyś pisałem -zazdroszczę spokoju w podejściu do życia 

4 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Po 2.79 za kg,

Trochę kasy mam

Za dopłaty wyżyję, może po tonie się ukosi to na karnister ropy i worek nawozu będzie na ha, nasiew mam z tego roku zboże więc aby zdrowie

Damy radę💪🏻

Opublikowano
19 minut temu, Wiesi0 napisał:

Coś tam delikatnie grzmi i zaczęło padać,taki deszcz w sam raz nie słaby nie ulewa.Bobienko trawy odżyją troszkę,ziemniaki bo w zbożach już raczej już nie będzie miało większego wpływu.Poprawka po 15 minutach rośnie w siłę.

I u mnie pada nawet nie źle.trawy to w okolicy priorytet i kukurydza bo krowiarze tylko na tym jadą a już belki i pryzmy z pierwszego pokosu pootwietane i dają krowom

Opublikowano

Tak se teraz myślę bo jak inaczej rozumieć, za lasem widać pasamany deszczu a we wsi nie pada

To te młode ponabierali młodych rolników, modernizacjów, kredytów  i chcieli pokazać starym jak się gospodarzy.

To tera srają z czego spłacać.

• Haha 2
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Tak se teraz myślę bo jak inaczej rozumieć, za lasem widać pasamany deszczu a we wsi nie pada

To te młode ponabierali młodych rolników, modernizacjów, kredytów  i chcieli pokazać starym jak się gospodarzy.

To tera srają z czego spłacać.

Za nikogo nie będziesz spłacał to nie zaglądaj. Powoli każdy da radę, a ty wszystko przeżresz i nic po Tobie nie zostanie 😕

W pszenicy kłosy grubieją, mieszanka i pszenżyto się pokłada, ziemniaki, trawy, qq w oczach rośnie 👍👍 Bóg zapłać oby tak dalej

Edytowane przez pedro2
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

Ja przeżyje na udkach z lidla

Jedz dalej ta chemie to za kilka lat wyjdzie 😷🤕🤒hh

Poszedlem pastuch przestawic kurka wodna zmoklem calusienki  😍

Edytowane przez marulekk
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
Dnia 21.06.2019 o 10:19, pedro2 napisał:

Za nikogo nie będziesz spłacał to nie zaglądaj. Powoli każdy da radę, a ty wszystko przeżresz i nic po Tobie nie zostanie 😕

W pszenicy kłosy grubieją, mieszanka i pszenżyto się pokłada, ziemniaki, trawy, qq w oczach rośnie 👍👍 Bóg zapłać oby tak dalej

Edytowane przez Rolnik1973
Zwolnienie załącznika
  • Like 7
  • Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jacu
      Witam, jak u Was wygląda z opadami deszczu, bo są miejsca że nie padało już od 2 tyg i nie widać deszczu ,zboża na lekkich ziemiach już schną jak tak dalej będzie to nie będzie po co kombajnem wjeżdzać. Piszcie jak u Was wygląda z opadami ?

EDIT:
      Temat podzieliłem wg lat. Aktualna wersja jest dostępna pod linkiem: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/275804-pogoda-rolnicza-2019/

• Przez Famer21
      Jak ma się zmiana klimatu i przesunięcie wszystkiego do pogody? Nie ma już praktycznie wiosny i jesieni, mamy teraz zime i lato tylko. kolejny rok, grudzień i taka pogoda, kto by pomyślał, że w grudniu bedzie słońce i temp 6-10 stopni na plusie cały czas? Ile było przymrozków? Woj. opolskie 3 dni temp spadła do -2 na klika godz i tylko w nocy. Śniegu już praktycznie nie ma wcale, 2-3 dni w kwietniu na świeta nasypało i koniec.
      Jak to bedzie z zbożami i robactwem, chorobami? Jak chronić te zboża skoro nie ma mrozu, który by zabił wszystkie szkodniki..?
      Myślał ktoś na tym co trzeba bedzie siać jeśli za kilka lat wszystko sie zmieni, że żniwa będą powoli w maju czy początek czerwca już skoro teraz w takiej pogodzie to i tak wszytko rośnie, zamiast zimować to rośnie..
    • Przez Famer21
      Obecna pogoda nie wróży zbyt "spokojnych" żniw..? Dwa dni było 30 stopni, a teraz po 24 maksymalnie i przelotne opady, wszystko stanęło.. Ciekaw jakie plony będą, czy bedzie sie uciekać z pola przed chmurką..
    • Przez JOHNSTYJEK
      Zastanawiam się nad uprawą trawy sudańskiej, chciałbym się dowiedzieć czy są do tego dopłaty, czym to najlepiej zbierać oraz czy wzbudzi to zainteresowanie kupnem innych hodowców ponieważ sami nie prowadzimy hodowli  
  • Dodaj nową pozycję...
v