Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wczoraj fajnie było, w nocy też super, w końcu szło się wyspać i chałupę schłodzić.  Od jutra niby jakieś tam opady przez długi weekend, zaraz w znanym portalu pogodowym będzie lament i płacz że długi weekend mokry i burzowy :D

• Like 3
Opublikowano
7 minut temu, slawek74 napisał:

Rysiu gorąco u Ciebie w tej Białej ☺ gdzie tu mieszkasz obejrzał bym przyczepke mam chęć na coś pidobnego😃

Do białej mam 25km🚴🏻

Kurła znowu gorąco, a taj fajnie wczoraj było.

Opublikowano
2 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Martwię się tym że to są tylko prognozy które ostatnio u mnie ni ciula się nie sprawdzają, jedynie temperatury🏜️

no niestety, u mnie gdyby nie ta ranna piątkowa burza to już by pozamiatane było, bo zboża już by zółte były, a tak na ten tydzień podratowało sytuacje i jeszcze gdzie nie przyschło to podciągnie w kłos. Weekend im się w ogóle nie sprawdził, padało ale zachód i północ, cały wschód nic, niby się majaczyło i w sobotę pod wieczór i całą niedziele ale zero deszczu.

• Like 1
Opublikowano
Uziu92 napisał:

wczoraj fajnie było, w nocy też super, w końcu szło się wyspać i chałupę schłodzić.  Od jutra niby jakieś tam opady przez długi weekend, zaraz w znanym portalu pogodowym będzie lament i płacz że długi weekend mokry i burzowy :D

Większych płaczków odnośnie nieodpowiedniej pogody niż rolnicy, nie ma.

Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

7 minut temu, slawek74 napisał:

Rysiu gorąco u Ciebie w tej Białej ☺ gdzie tu mieszkasz obejrzał bym przyczepke mam chęć na coś pidobnego😃

Do białej mam 25km🚴🏻

Kurła znowu gorąco, a taj fajnie wczoraj było.

pisz namiar pw to wbiję jak pozwolisz mam 1,5 godziny albo więcej tu czekać

Opublikowano
2 minuty temu, marian_machler napisał:

Większych płaczków odnośnie nieodpowiedniej pogody niż rolnicy, nie ma.

tak, zgadzam się, ale zobacz ze od przebiegu pogody zalezy to ile zarobisz na koniec sezonu, czy Twoja praca nie pójdzie na marne, a miastowy pracujący na etacie ma wypłatę niezależnie od pogody, ciekawe co by powiedzieli jak by im pracodawca powiedział ze za 2018 rok zamiast zarobić np 30000 zł netto zarobią 5 tyś bo susza była i wypłaty mniejsze ?

• Like 2
Opublikowano
8 minut temu, GRZES1545 napisał:

Na gorące dni zachciało się to robię :)  Kto z was próbował, pamiętacie ten smak i zapach ?

20190618_110143.jpg

Nie miałem tego nigdy,ale skoro namawiasz 😉

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Uziu92 napisał:

tak, zgadzam się, ale zobacz ze od przebiegu pogody zalezy to ile zarobisz na koniec sezonu, czy Twoja praca nie pójdzie na marne, a miastowy pracujący na etacie ma wypłatę niezależnie od pogody, ciekawe co by powiedzieli jak by im pracodawca powiedział ze za 2018 rok zamiast zarobić np 30000 zł netto zarobią 5 tyś bo susza była i wypłaty mniejsze ?

Zawsze  możesz  iść  na etat   i  mieć  kasę  niezależnie  od  pogody.

28*C  bezwietrznie 

Opublikowano

Audiówki szkoda ale i tak twarda bo dachy podziurawiło. 26c.WSI

Opublikowano

Wczoraj pospacerowałem i chyba za 2 tyg jeczmienie ozime pójdą pod kose jak wcześniej grad nie wytłucze

Opublikowano
5 godzin temu, Uziu92 napisał:

Masz rację z tym co mówisz, tylko zauważ ilu cwaniaków jest którzy tym o to miastowym jak to mówisz nie wypłacili za ich sumienną pracę. Polska to kraj cwaniaków. Ja jednak wolę gospodarkę jak robić u dziada na etacie, który to jęczy bo kasy nie ma A co rok zmienia s klase na nowszy jeszcze droższy wóz. Na produkcji też gowno zarobisz chyba że tam u was w Siedlcach bo u nas w Garwolinie to nędza. Jedyne wyjście aby żyć na poziomie dla przeciętnego robola to albo budowa albo ciężki transport międzynarodowy.

Opublikowano

Koniec końców się przyznał że całe gie stracił. Brawo dla niego za ten odcinek.

Teraz widzę jakaś ustawa odorowa się zaczyna - poczytam wieczorem czy jest o co robić lament czy tylko kolejne chwytliwe filmiki żeby nabić wyświetlenia.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jacu
      Witam, jak u Was wygląda z opadami deszczu, bo są miejsca że nie padało już od 2 tyg i nie widać deszczu ,zboża na lekkich ziemiach już schną jak tak dalej będzie to nie będzie po co kombajnem wjeżdzać. Piszcie jak u Was wygląda z opadami ?

EDIT:
      Temat podzieliłem wg lat. Aktualna wersja jest dostępna pod linkiem: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/275804-pogoda-rolnicza-2019/

• Przez Famer21
      Jak ma się zmiana klimatu i przesunięcie wszystkiego do pogody? Nie ma już praktycznie wiosny i jesieni, mamy teraz zime i lato tylko. kolejny rok, grudzień i taka pogoda, kto by pomyślał, że w grudniu bedzie słońce i temp 6-10 stopni na plusie cały czas? Ile było przymrozków? Woj. opolskie 3 dni temp spadła do -2 na klika godz i tylko w nocy. Śniegu już praktycznie nie ma wcale, 2-3 dni w kwietniu na świeta nasypało i koniec.
      Jak to bedzie z zbożami i robactwem, chorobami? Jak chronić te zboża skoro nie ma mrozu, który by zabił wszystkie szkodniki..?
      Myślał ktoś na tym co trzeba bedzie siać jeśli za kilka lat wszystko sie zmieni, że żniwa będą powoli w maju czy początek czerwca już skoro teraz w takiej pogodzie to i tak wszytko rośnie, zamiast zimować to rośnie..
    • Przez Famer21
      Obecna pogoda nie wróży zbyt "spokojnych" żniw..? Dwa dni było 30 stopni, a teraz po 24 maksymalnie i przelotne opady, wszystko stanęło.. Ciekaw jakie plony będą, czy bedzie sie uciekać z pola przed chmurką..
    • Przez JOHNSTYJEK
      Zastanawiam się nad uprawą trawy sudańskiej, chciałbym się dowiedzieć czy są do tego dopłaty, czym to najlepiej zbierać oraz czy wzbudzi to zainteresowanie kupnem innych hodowców ponieważ sami nie prowadzimy hodowli  
  • Dodaj nową pozycję...
v