Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Faktycznie, dobre rady. 😁

Znajomą sąsiadki   podpuscili, żeby czajnik gorącej wody na przednia szybę wylać, żeby nie skrobać.. A ta, że blondynką była tak też dnia następnego  poczyniła 😊😊 

Niedowierzali, że to zrobi... A jednak  do końca zimy się później z niej śmiali 😁

5 godzin temu, soltys48 napisał:

1 na plus Kołobrzeg 

Woda poświęcona zagrzeje 

Na dorsza lecisz? 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
44 minuty temu, Piotrek1975 napisał:

Pochmurzyło się ale mróz się trzyma -5 i lekki wiaterek. Rolnik kto to ten wiarer😆

Aj bo kurła sąsiadka litera się klikła😭

Wiater inaczej wiatr

Edytowane przez Rolnik1973
Opublikowano
31 minut temu, zycietoniejebajka1 napisał:

Faktycznie, dobre rady. 😁

Znajomą sąsiadki   podpuscili, żeby czajnik gorącej wody na przednia szybę wylać, żeby nie skrobać.. A ta, że blondynką była tak też dnia następnego  poczyniła 😊😊 

Niedowierzali, że to zrobi... A jednak  do końca zimy się później z niej śmiali 😁

Na dorsza lecisz? 

Blondynka nie blondynka,ale więcej nie omarznie.

Opublikowano
1 godzinę temu, sumek666 napisał:

Kto mi przyjdzie szyby skrobnąć? 🤔

Jak dobrze, że mam podgrzewane szyby w aucie, włączasz na 2-3 minutki i rozmarznięte  😁

Opublikowano (edytowane)

Ja taki bajer mam w mondeo mk3, jak dla mnie luks sprawa, nawet na zaparowane szyby :)

Webasta tylko brakuje :(

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Jakbym miał jeszcze webasto to już całkiem luksus, pyknąć na 30 min przed odjazdem i wchodzisz do cieplutkiego auta :) 

Opublikowano

Niestety. Wtedy o tym nie pomyślałem. Teraz jakbym zmieniał auto to tylko kilka wymagań mam. Diesel, podgrzewana przednia szyba, klimatronik, keyless i żeby 3 foteliki zmieściły się na tylnej kanapie 😀

Opublikowano

Byłem na zebraniu w sprawie OZE. Na całe woj mają tylko 30mln, a zainteresowanie ogromne. 

Fotowoltaika i kolektory słoneczne tylko na wykorzystanie w budynkach mieszkalnych, ale montować można na gruncie jak i na budynkach gospodarczych. Ale trzeba zakładać oddzielne liczniki przy foto na dom i gospodarstwo. 

Zastanawiam się czy jest sens zakładać solary czy foto i wtedy grzać wodę z free prądu.

Druga sprawa, czy w zimę te solary działają na tyle żeby podgrzać wodę? Bo fajnie by było na opale też zaoszczędzić. Którą opcję byście polecili? 

Opublikowano

Muszę się wybrać do PGE jakie opłaty wiążą się z dodatkowym licznikiem i czy nie trzeba będzie zmieniac taryfy... Chyba że ktoś już tak ma to mógłby powiedzieć jak to wygląda. Opłata za licznik to oczywiste, ale jak z abonamentem itd.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jacu
      Witam, jak u Was wygląda z opadami deszczu, bo są miejsca że nie padało już od 2 tyg i nie widać deszczu ,zboża na lekkich ziemiach już schną jak tak dalej będzie to nie będzie po co kombajnem wjeżdzać. Piszcie jak u Was wygląda z opadami ?

EDIT:
      Temat podzieliłem wg lat. Aktualna wersja jest dostępna pod linkiem: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/275804-pogoda-rolnicza-2019/

• Przez Famer21
      Jak ma się zmiana klimatu i przesunięcie wszystkiego do pogody? Nie ma już praktycznie wiosny i jesieni, mamy teraz zime i lato tylko. kolejny rok, grudzień i taka pogoda, kto by pomyślał, że w grudniu bedzie słońce i temp 6-10 stopni na plusie cały czas? Ile było przymrozków? Woj. opolskie 3 dni temp spadła do -2 na klika godz i tylko w nocy. Śniegu już praktycznie nie ma wcale, 2-3 dni w kwietniu na świeta nasypało i koniec.
      Jak to bedzie z zbożami i robactwem, chorobami? Jak chronić te zboża skoro nie ma mrozu, który by zabił wszystkie szkodniki..?
      Myślał ktoś na tym co trzeba bedzie siać jeśli za kilka lat wszystko sie zmieni, że żniwa będą powoli w maju czy początek czerwca już skoro teraz w takiej pogodzie to i tak wszytko rośnie, zamiast zimować to rośnie..
    • Przez Famer21
      Obecna pogoda nie wróży zbyt "spokojnych" żniw..? Dwa dni było 30 stopni, a teraz po 24 maksymalnie i przelotne opady, wszystko stanęło.. Ciekaw jakie plony będą, czy bedzie sie uciekać z pola przed chmurką..
    • Przez JOHNSTYJEK
      Zastanawiam się nad uprawą trawy sudańskiej, chciałbym się dowiedzieć czy są do tego dopłaty, czym to najlepiej zbierać oraz czy wzbudzi to zainteresowanie kupnem innych hodowców ponieważ sami nie prowadzimy hodowli  
  • Dodaj nową pozycję...
v