-
Podobna zawartość
-
Przez nomysz14
Witam wszystkich kupiłem siewnik Unia poznaniak ze znacznikami hydraulicznymi ale ursus ma hydraulikę fergusona czy nie będę miał kłopotu z przerzucaniu znaczników
-
Przez superfarmer02
jak będą kształtować się u was ceny usług w tym roku? podnosicie, opuszczacie czy bez zmian?🤔 na początek moje pytanie. ile brać za usługę prasowania bel 100x110 (w nawiasach ceny jakie myślę brać z moim sznurkiem i folią) - słoma (10) - siano (12) - sianokiszonka (prasowanie i owiniącie ewentualnie włożenie widłami na owijarke/przyczepę 35) dodam że w okolicy jest tylko jedna prasa kolejne pytanie, ile brać za godzinę młucenia (bez sieczkarni i z) kombajnem z hederem ok 2.7 (nieznane dokładnej wydajności) w okolicy jest kilka kombajnów ale doprosić. się graniczy z cudem szczególnie gdy ktoś ma kilka ha
-
Przez szostek1515
Koledzy powiedzcie mi ile można wziąść za transport 5 ton zboża w jedną stronę bym miał jakieś 25-30 kilometrów?
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
-
Przez karbex
Witam,
Mam pytanie jak kształtują się ceny usługi wapnowania i jak są rozliczane. Interesuje mnie cena wynajmu rozsiewacza RCW oraz cena samej usługi rozsiania wapna. Są u Was takie usługi? Jak są rozliczane - na godzine pracy, na hektar czy od rozsiewacza ?
Pozdrawiam
-
Przez MrDex
Witam.
Zbudowałem sobie maszynę do trapezowania blachy, wejdzie arkusz o szerokości 250cm. Zastanawiam się jakie są koszty "zrobienia" jednego trapezu? Ktoś świadczy takie usługi?
Druga sprawa z racji, że właśnie kończę remont swojej przyczepy chciałbym się tym zająć "po fajrancie" i robić burty, zabudowy. Jak liczycie swoją pracę? Za robotogodzinę czy na przykład koszt materiału i drugie tyle za robociznę? Będzie to moje dodatkowe źródło dochodu.
-