-
Podobna zawartość
-
Przez antek807
plug w jedną stronę obraca płynnie a w drugą stronę nie może podciągnąć do góry co może być przyczyną siłownik przepuszcza czy głowica
-
Przez sumek666
Witam,
Jak u Was kształtują się ceny za różne usługi? Ile płacicie za zbiór zbóż i rzepaku? Ile kosztuje prasowanie słomy?
A może sami jesteście uslugodawcami?
Proszę piszcie tutaj ceny za poszczególne usługi oraz o pomoc przy wycenie usług oraz region z którego jesteście
Pozdrawiam
Sumek
Temat jest kontynuacją
-
Przez superfarmer02
jak będą kształtować się u was ceny usług w tym roku? podnosicie, opuszczacie czy bez zmian?🤔 na początek moje pytanie. ile brać za usługę prasowania bel 100x110 (w nawiasach ceny jakie myślę brać z moim sznurkiem i folią) - słoma (10) - siano (12) - sianokiszonka (prasowanie i owiniącie ewentualnie włożenie widłami na owijarke/przyczepę 35) dodam że w okolicy jest tylko jedna prasa kolejne pytanie, ile brać za godzinę młucenia (bez sieczkarni i z) kombajnem z hederem ok 2.7 (nieznane dokładnej wydajności) w okolicy jest kilka kombajnów ale doprosić. się graniczy z cudem szczególnie gdy ktoś ma kilka ha
-
Przez El_Chapo2812
Witam wszystkich
W tym roku znacznie redukujemy stado w gospodarstwie i zastanawiamy się czy nie zająć się świadczeniem usług rolniczych. Mam pytanie jak to wygląda od strony prawno- podatkowej. Co trzeba zrobić by prowadzić tą formę działalności i spać spokojnie. Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
Pozdrawiam
-