Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Renówka to już ludzie na podlasu już za darmo wydają cielaki???? to ile sobie cenisz  prowizji za załatwienie darmowych cielaków????

Opublikowano

A kto odda 100% mięsnego byczka? Tacy co mają bydło mięsne bardziej odsadki sprzedają bądź sami chowają na duże. Rzadkość jak ktoś odda 100% poniżej 100kg. 

Cielaki MM 65 kg za 13,50 brutto kupuję na Mazowszu, ale ciężko kupić coś dobrego taniej... Ceny bydła najniższe od lat a ceny cieląt w niektórych obszarach polski chyba tylko niewiele zmalały.  I nie mówię tu o Hfach bo te akurat idzie kupić taniej niż przed załamem cenowym. 

Opublikowano
19 godzin temu, kanalia36 napisał:

Renówka to już ludzie na podlasu już za darmo wydają cielaki???? to ile sobie cenisz  prowizji za załatwienie darmowych cielaków????

Akurat za darmo Ci dadza. Teraz za darmo to w morde nie chca dac. 50zl prowizji.

Opublikowano
2 godziny temu, Renowka2002 napisał:

Akurat za darmo Ci dadza. Teraz za darmo to w morde nie chca dac. 50zl prowizji.

w jakich cenach są te mięsne renifery pigmeje ?????))))

Opublikowano
25 minut temu, Aktis napisał:

mięsne-gdzie za tyle i jak duże?

Aktis to sarkazm, hehehe mięsne renifery pigmeje czyli  kościste cielaki czystej rasy HF

Opublikowano

A coś przyzwoitego też jesteś stanie załatwić i w jakiej cenie??? MM SM NCB

Opublikowano
1 minutę temu, rolnik34 napisał:

PO 150  zl odajo hf skond ta cena

Po 150zl takich sztuk to ja za darmo nie chce. Co mi z takich cielakow raz tylko komus sprzedam. Jak bym mial sobie kupowac to moze bym i kupil ale nie dla kogos. Raz kupi i dowidzenia wiecej nie przyjedzie bo to same zdechlaki.

Opublikowano
5 minut temu, Renowka2002 napisał:

Po 150zl takich sztuk to ja za darmo nie chce. Co mi z takich cielakow raz tylko komus sprzedam. Jak bym mial sobie kupowac to moze bym i kupil ale nie dla kogos. Raz kupi i dowidzenia wiecej nie przyjedzie bo to same zdechlaki.

dzis w cichanowcu odawl facet hf  3 tyg po 250 zl i zostaly

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez kris148a
      Witam, kupiłem ponad miesiąc temu partie 10 cielaków, z jednym nie mogę dać rady (weterynarz też) miał biegunkę, temperature, dostawał różne specyfiki na biegunkę, antybiotyki itp, raz pił a raz nie mleko i tak miesiąc się męczymy. Było już troche lepiej i znow dziś wstać nie chce, jak mu podałem mleko pod pysk to wypił, temperatura 38.8, kał w miarę, merda ogonem ale nie wstał. Ja już nie mam pomysłu, weterynarz ostatnio jak był to mówił żeby narazie mu nic nie dawać bo dość już dostał. Co wy na to?
    • Przez Dczbcnv
      Witam
      Moj Cielak ma ok 3 miesiące i dzisiaj połknął gumową rękawiczek.  
      Co robic? Czy on zdechnie?

• Przez Agri23
      Witam chciał bym się dowiedzieć czy można kupić cielaki z gór bezpośrednio od rolników nie od handlarzy jeśli tak to jaka jest cena cielaki mięsne albo mieszańce
    • Przez krowiarz87
      cielak jest chory .Wczoraj byl u niego weterynarz i dowal leki i sam nie wie co mu jest .wypróżnia jest normalnie nie ma biegunki ale  wczoraj  zrobil kupe  z krwia co to moze być . pije ale niechce sie podniesc . Weterynarz mowil aby posmarować denaturatem .  Pomoże mu to . Dać mu mleka z  zbożówką
    • Przez MarcinKoczewski
      Cześć wszystkim 
      Mam dylemat robie remont w oBorze  i  chce  wysłuchać waszych propożycji  
      Jak radzicie mi zrobić kojce dla cieląt z desek   Cży  z rur ?
      Jak wygląda to u was 
      Kojce grupowe czy  osobne 
      Jak grupowe jak  z pojeniem? 
      I czy u was się nie ssą  za uszy i pępki

• Dodaj nową pozycję...
v