Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
23 godziny temu, lokser napisał:

A jak z ceną nawozów po nowym roku? Macie jakieś informacje?

Ceny z dzisiaj, lokalny skład:

Saletra 1140

Saletrzak 1020

Npk wschodni 1490

Mocznik 1370

Saletrosan 1080

Polidap wschod 1620

Rsm 28% okolo 900zl

Brać czy czekać na lepsze czasy?

Co to za skład? Skad jesteś? Npk wchodni, jaka to zawartość? Jaka nazwę nosi. U mnie w Raciążu podobnie :)

Opublikowano
14 godzin temu, XTRO napisał:

Nie stosowalem. Skład ma 18-46 i z tego co na necie wyczytałem fosfor w dużej mierze rozpuszczany w wodzie. Wziąłem go akurat w agroloku.

A pod co chcesz dawać fosforan?

Pod ziemniaki + sól i kizeryt

• Like 1
Opublikowano

Dziś dzwoniłem za cenami to na małych składach obniżek wieloskładnika nie było i nie będzie. Od stycznia polifoski w górę. Azoty jeszcze być może o 30zł w dół ale licząc od zakupów październikowych czyli zmiana kosmetyczna. 

Mi zmieniły się plany zasiewów i zakupiłem dziś ultra8 5 worków po  1567zł oraz dwie palety superfosfatu prostego po 850zł.

Opublikowano (edytowane)

Czy cena za Polidap z Phosagro w BB 1485 netto z dostawą jest dobra? Dajcie znać czy ktoś stosował jak się przechowuje i jaki plon  czy się opłaci wspomóc Władimira Władimirowicza. Po tych numerach Grupy Azoty z mocznikiem saletrą i wy..ujaniem rolnika mam koncepcje pokazania Grupie Azoty środkowego palca na ich towar.

Edytowane przez kulczer
błąd
  • Like 1
Opublikowano

nie wiem ja kiedyś kupiłem tę bialofoska 7-20-30 miało to być Białoruś takie czerwone kulki ale drugi raz nie kupię moje odczucia słabo to działało

Opublikowano

Saletrzak węgierski gruba granulat 855 netto saletrzak litewski 850 netto. Szybka płatność przy zamówieniu 24 ton oferty z dzisiaj. Powiat włodawski

Opublikowano
36 minut temu, Bartek933 napisał:

Dziś zamówione: ceny brutto BB

Saletrzak Canwil 1038, mocznik 1387 Polski,gruba granula, Yara 5-10-25 1472, Elplon zamiennik kieserytu 1126 i kornkali 1235

Jak łatwo się domyśleć Agrolok

Brałem od nich saletrzak tarnowski (czyt najlepszy) po 990brutto/t BB ale to koniec września, czyli nic nie potaniały a wręcz przeciwnie.

Opublikowano

Ogólnie ceny porównywalne, tu coś 10zł drożej coś inne taniej, Gdybym brał kilka aut to wiadomo że już bym zwracał uwagę na takie sprawy. Do zakupu zachęciła mnie NPK z Yary i zamiennik kieserytu bo tu jednak kilka stów zaoszczędzę a i zobaczę jak to się rozsiewa i rozpuszcza 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez MarcinC360
      Jak w temacie,ja mam dylemat co zastosować w wiosennym nawożeniu azotowym- czy saletrę czy mocznik.Saletra ma 32% azotu w czystym skaładniku na 100kg a mocznik 46%.Co wybrać?Co lepsze będzie dla zbóż??Czy mocznik nie wymaga czasem zmieszania z glebą?
    • Przez rafal116
      witam chciałbym się zapytać który nawóz pod żyto do zasilenia wczesną wiosną będzie lepszy. Chciałbym go wysiać 150kg/h i do tego jakiś nawóz azotowy do uzupełnienia azotu.
    • Przez kubatedi
      Cześć  Forumowicze
      Mam jedno pytanko do was drodzy koledzy :-) Co sądzicie żeby dać na żyto ozime w marcu odmiana ( Dańkowskie diamnet ) 100kg polifoski 6+100kg salmagu to wymieszać a na drugą dawkę 150 kg saletrzaku  ? Oraz jeszcze jedno pytanko polećcie mi jakąś dobra mieszaninę środków na owo żyto a mianowicie chodzi mi o jakiś herbicyd do poprawy jesiennego zabiegu gdzie zastosowany był boxer  800 ec do tego jakiś  fungicyd  także antywylegacz i chciałbym  odrazu tam dodać nawozy dolistne Jakie środki polecacie do takiej mieszaniny żeby przyniosły super efekt Dzięki za każdą propozycje i trzymajcie się ciepło
      Narazicho
    • Przez livebird
      Orientuje się ktoś czy można mieszać Saletrzak 27 z saletrosanem 26?
    • Przez kubatedi
      Tak jak w tytule jaki nawóz bardziej polecacie ?
  • Dodaj nową pozycję...
v