Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, AleksanderX napisał:

To nie zawracaj innym d..y no i pewnie sumienie gryzie ze przepłaciłes

Spokojnie nie unoś się bo ci żyłka pęknie . Zacwaniakowales tu cenami z olx w dodatku nie miałeś ochoty zdradzić gdzie to kupiłeś więc wyjaśniłem że ceny takie bez rewelacji . Jak by to byl jeszcze pulan to cena była by fajna. Zawsze kupuję w wakacje i jak widzę te niby spadające ceny to jak na razie nie straciłem a jak już to kilka złoty na tonie więc tragedii nie ma. 

Opublikowano
Przed chwilą, AleksanderX napisał:

A po co ci wiedziec jak skoro maiałeś kupione droższe i pewnie lepsze

Bo lubię wiedzieć jak kształtuje się cena w ciągu roku. Bo kupuję ten towar . Bo chce być zorientowany. Nie każdy może zapytać się Staska tak jak ty czy ma kupować czy siać nawoz. Niektórzy nie mają takich doradców jak ty.

3 minuty temu, galan99 napisał:

Na małych składach nigdy nie ma rewelacji czy to w Lipcu kupowane , czy teraz obecnie , cało samochodowe dostawy na chwilę obecną są tańsze niż były w lipcu .

To po ile masz teraz cały samochód pulanu w okolicznych firmach ?

Opublikowano

Dziękuję za współczucie . Jedną z form informowania jest dla mnie to forum. Ale nie od takich ludzi jak ty co łaskę robią że raczą napisać gdzie taka wyśmienita cenę znaleźli. Jak nie masz zamiaru napisać gdzie to kupiłeś to po co wogule zabierasz głos ? Chcesz się pochwalić że umiesz obsługiwać przeglądarkę i telefon ? Musze cię zmartwić to potrafi większość ludzi w tym kraju. 

• Haha 4
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, robercikj100 napisał:

Dziękuję za współczucie . Jedną z form informowania jest dla mnie to forum. Ale nie od takich ludzi jak ty co łaskę robią że raczą napisać gdzie taka wyśmienita cenę znaleźli. Jak nie masz zamiaru napisać gdzie to kupiłeś to po co wogule zabierasz głos ? Chcesz się pochwalić że umiesz obsługiwać przeglądarkę i telefon ? Musze cię zmartwić to potrafi większość ludzi w tym kraju. 

Ale masz problema i kompleksy ześ przeplacil na dziś saletrę z importu możno kupić po 930 plus transport

Edytowane przez AleksanderX
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Na małych składach nigdy nie ma rewelacji czy to w Lipcu kupowane , czy teraz obecnie , cało samochodowe dostawy na chwilę obecną są tańsze niż były w lipcu .

Dokładnie mam ofertę na Polidap 1520 brutto

Edytowane przez staszek131415
Opublikowano
9 godzin temu, AleksanderX napisał:

Trochę wysiłku wejdz  na OLX a nie na talerzu chciałbyś żeby ci podano

Nie widzialem na olx takiej ceny

Przed chwilą, Franko75 napisał:

Nie widzialem na olx takiej ceny

To moze usuncie to forum skoro jest olx. Po co temat o cenach nawozow???

Opublikowano
2 minuty temu, robercikj100 napisał:

Olek wszystko wykupił, skubany i już nie ma takiej ceny.

Olo to prze***j jest. Zdolna bestia. Wykupil cale krajowe zapasy, dorzuci 30 dyszki do ceny i jak Dyzma zarobi miliony 😂

Opublikowano
3 godziny temu, AleksanderX napisał:

No cóż obrazać to chyba twoja natura

Aleksander w piaskownicy gospodarzy trzeba mu pychę wybaczyć a firmy z której wzięli nawóz (na bank nie w tej cenie bo najtańsza saletra YARA 33,5N w porcie w Szczecinie z dowozem do jakiś 200 kilometrów kosztuje 960 netto) nie zna nazwy bo tata załatwiał

Opublikowano (edytowane)

W Agrii nowy cennik pulan 960 netto 

mitów tu gdzieś chwalił pulan. Stosujecie ta saletrę ? Ja jakoś nie mam przekonania bo gruba granula i za daleko mi leci a anwil idealnie. Ten dodatek magnezu i wapnia to chyba tylko dla picu bo to przecież nic nie pomoże taka śladowa ilosc

Edytowane przez masa24
Opublikowano
masa24 napisał:

mitów tu gdzieś chwalił pulan. Stosujecie ta saletrę ? Ja jakoś nie mam przekonania bo gruba granula i za daleko mi leci a anwil idealnie. Ten dodatek magnezu i wapnia to chyba tylko dla picu bo to przecież nic nie pomoże taka śladowa ilosc

pulan ma podobną granulację do anwilu. Chyba chodzi ci o zaksan.

• Like 1
Opublikowano
9 godzin temu, masa24 napisał:

Co ty piszesz,  pulan nie ma żadnego wapnia w składzie i jest najdrobniejszą saletrą jaką siałem. A magnezu ma takie ilości że nawet ich nie oznaczyli

Opublikowano
35 minut temu, masa24 napisał:

No pomieszałem . Chodziło mi o zaksan. Grubsza granula wapń i magnez.  Ktoś to stosuje ?? 
to mówicie ze zaksan podobny rozmiar granuli co anwil ?

Zaksan ma granule podobna do salmagu

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez MarcinC360
      Jak w temacie,ja mam dylemat co zastosować w wiosennym nawożeniu azotowym- czy saletrę czy mocznik.Saletra ma 32% azotu w czystym skaładniku na 100kg a mocznik 46%.Co wybrać?Co lepsze będzie dla zbóż??Czy mocznik nie wymaga czasem zmieszania z glebą?
    • Przez rafal116
      witam chciałbym się zapytać który nawóz pod żyto do zasilenia wczesną wiosną będzie lepszy. Chciałbym go wysiać 150kg/h i do tego jakiś nawóz azotowy do uzupełnienia azotu.
    • Przez kubatedi
      Cześć  Forumowicze
      Mam jedno pytanko do was drodzy koledzy :-) Co sądzicie żeby dać na żyto ozime w marcu odmiana ( Dańkowskie diamnet ) 100kg polifoski 6+100kg salmagu to wymieszać a na drugą dawkę 150 kg saletrzaku  ? Oraz jeszcze jedno pytanko polećcie mi jakąś dobra mieszaninę środków na owo żyto a mianowicie chodzi mi o jakiś herbicyd do poprawy jesiennego zabiegu gdzie zastosowany był boxer  800 ec do tego jakiś  fungicyd  także antywylegacz i chciałbym  odrazu tam dodać nawozy dolistne Jakie środki polecacie do takiej mieszaniny żeby przyniosły super efekt Dzięki za każdą propozycje i trzymajcie się ciepło
      Narazicho
    • Przez livebird
      Orientuje się ktoś czy można mieszać Saletrzak 27 z saletrosanem 26?
    • Przez kubatedi
      Tak jak w tytule jaki nawóz bardziej polecacie ?
  • Dodaj nową pozycję...
v