Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 godzin temu, arku3060 napisał:

Dziś zamówiony mocznik litewski nie ruski z bartera po 1340 i saletrosan 1060 pulgran s praktycznie nie dostępny w okolicznych składach z wieloskłądnikiem czekam niby ma stanieć i police mają podać cenę w następnym tygodniu,import już znany 8-19-29 po 1500

to za ten import kilka tygoodni temu placielm po 1650 i to byla dobra cena ze pozniej chcialem jeszcze dokupic pod zboza to juz sie skonczylo , skad jestes ze taka cene masz na to ?

Opublikowano

Ja piszę o hurtowniach, które niekoniecznie mają swoje place. Więc raczej ich nie widzisz, bo to firmy, które sprzedają składom, a robotę robią przedstawiciele handlowi.

Jeszcze dodam, że oni mają podpisane umowy z GA i muszą odbierać towar, a niekonie

cznie mają gdzie....

Opublikowano

możliwe, że będzie trochę taniej bo npk ludzie dużo mniej kupili niż w ubiegłym roku, cenę dali z kosmosu a plony przez dwa lata mniejsze o 40% i cena zbóż irracjonalna 

Opublikowano
16 godzin temu, warchest napisał:

to za ten import kilka tygoodni temu placielm po 1650 i to byla dobra cena ze pozniej chcialem jeszcze dokupic pod zboza to juz sie skonczylo , skad jestes ze taka cene masz na to ?

podlaskie pow.moniecki

Opublikowano
6 godzin temu, warchest napisał:

drozyzna przed chwila dzwonilem to pulana bo tansza saletra w cenie 1220 brutto to w tamtym roku tyle placilismy cos kolo grudnia po podwyzkach juz tyle a teraz niby przed podwyzkami 

Po co kupujecie w tej cenie. Po cenach importu widać, że to wszystko pójdzie w dół.

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez MarcinC360
      Jak w temacie,ja mam dylemat co zastosować w wiosennym nawożeniu azotowym- czy saletrę czy mocznik.Saletra ma 32% azotu w czystym skaładniku na 100kg a mocznik 46%.Co wybrać?Co lepsze będzie dla zbóż??Czy mocznik nie wymaga czasem zmieszania z glebą?
    • Przez rafal116
      witam chciałbym się zapytać który nawóz pod żyto do zasilenia wczesną wiosną będzie lepszy. Chciałbym go wysiać 150kg/h i do tego jakiś nawóz azotowy do uzupełnienia azotu.
    • Przez kubatedi
      Cześć  Forumowicze
      Mam jedno pytanko do was drodzy koledzy :-) Co sądzicie żeby dać na żyto ozime w marcu odmiana ( Dańkowskie diamnet ) 100kg polifoski 6+100kg salmagu to wymieszać a na drugą dawkę 150 kg saletrzaku  ? Oraz jeszcze jedno pytanko polećcie mi jakąś dobra mieszaninę środków na owo żyto a mianowicie chodzi mi o jakiś herbicyd do poprawy jesiennego zabiegu gdzie zastosowany był boxer  800 ec do tego jakiś  fungicyd  także antywylegacz i chciałbym  odrazu tam dodać nawozy dolistne Jakie środki polecacie do takiej mieszaniny żeby przyniosły super efekt Dzięki za każdą propozycje i trzymajcie się ciepło
      Narazicho
    • Przez livebird
      Orientuje się ktoś czy można mieszać Saletrzak 27 z saletrosanem 26?
    • Przez kubatedi
      Tak jak w tytule jaki nawóz bardziej polecacie ?
  • Dodaj nową pozycję...
v