Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
18 minut temu, ASZv3 napisał:

Może to taka ekologia, że na jednostce powierzchni jest niedużo w porównaniu jakby to gdzieś składowali na kupie xD

OK, no właśnie tutaj nie pytajcie mnie o jakieś wyceny, bo zaraz banik się trafi i nie będę mógł wrzucać żadnych ciekawostek ;)

Zrozumiano.😅

Opublikowano
49 minut temu, damianzbr napisał:

Mocznik już po 1120 brutto ruski.

Oby tak dalej.

Kukurydza wyznawcy dobrej zmiany będzie rosła na ruskim moczniku??

Opublikowano

dzisiaj dojechało saletra 1010, mocznik 1170, saltrosan 980, fosforan 1460, sol 1415, polifoska 8 1445. ceny netto wszysztkiego po trochu i nazbierał sie cały tir

Opublikowano
9 godzin temu, Piegus napisał:

Kukurydza wyznawcy dobrej zmiany będzie rosła na ruskim moczniku??

Od zawsze rośnie na ruskich nawozach i co mi zrobisz?

Opublikowano
1 godzinę temu, tommy66692 napisał:

U nas to np. Nawozy firmy dostarczają 

nam tez maja przywieść bo juz kupione tylko odbior zrobimy jak bedzie miejsce to skladowac pod dachem a narazie w firmie w magazynach jest 

Opublikowano

Moje motto, wykorzystać ile się da, a od siebie nie dać nic.

I co mi zrobisz?

Zacznij i ty korzystać zamiast się użalasz nad sobą.

Opublikowano
39 minut temu, damianzbr napisał:

Od zawsze rośnie na ruskich nawozach i co mi zrobisz?

Nic, po prostu kiepski przykład dajesz.

Opublikowano (edytowane)

A co, swoje dzieci przykładami nakarmię??

Takie czasy trzeba mieć twardą d. i brak skrupułów.

Jak dają to brać ile wlezie, jak jest możliwość oszczędzić to lojalność do tego który ci wcześniej dał, schowaj w kieszeń i oszczędzaj  mimo że on na tym straci. 

Jeszcze się nie nauczyłeś w jakim świecie żyjesz? Tez bym chciał innego lepszego uczciwego, bez egoizmu gdzie honor i dane słowo to świętość, ale nie zmienię go na taki, więc aby nie narzekać tylko żyć muszę się dostosować.

Każdy patrzy jak cię tylko w majestacie prawa wydymać a ja mam lecieć po droższe Puławskie nawozy, choryś?

Edytowane przez damianzbr
Opublikowano (edytowane)

Nie bój się to co ja zaoszczędziłem na ruskim nawozie to oni podnosząc podatki przez 20 lat będą odemnie odzyskiwać.

Stracą inni ale nie ja. Pewnie ci którzy lubią dawać się dymać.

O świetny przykład, oni mnie chcą bez mydła zrobić i wyciągają łapę po oszczędności, więc ja nie będę siedział z założonymi rękoma. Bo łapę tak czy tak wyciągną więc muszę zwiększyć oszczędności aby starczyło i dla nich i dla mnie. Łapiesz??

Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, damianzbr napisał:

Moje motto, wykorzystać ile się da, a od siebie nie dać nic.

I co mi zrobisz?

Zacznij i ty korzystać zamiast się użalasz nad sobą.

Tak, tak juz dawno zrozumialem twoje podejscie to zycia . po trupach do celu. Z jednej strony wejsc w tylek , drugich pochwalic zeby zawsze byc na gorze i w dodatku jeszcze uwazac sie za najmadzejszego. Chwalisz pisiorow zeby za chwile powiedziec ze tak naprawde wali ci ich polityka. Nie wazne sa ich fanabberie, wazne ze tobie sie zgadza i oszukales system kupujac ruski azot . mistrz normalnie biznesu. Hipokryzja bije od ciebie Damianku na kilometry.8

Edytowane przez robercikj100
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

A więc skoro już dawno zrozumiałeś jak postępuję to po co się głupio dziwisz że kupuję ruski nawóz i popieram pis?

No i gdzie ta hipokryzja? Wiesz w ogóle co oznacza to słowo?
Zdaje się że mówi jedno a robi drugie.

A nie zauważyłem abym mówił jedno a robił drugie. Cięgle powtarzam że dzisiaj jest dokładnie tak jak napisałeś:

,, wazne ze tobie sie zgadza i oszukales ............ ,,

i albo to tobie będzie się zgadzało jak oszukasz, albo ciebie oszukają i będzie ci brakować. sorry ale masz te dwie opcje. Wybieraj. 

Doświadczasz tego co dzień na każdym kroku, nawet podczas standardowych zakupów w sklepie. Takie czasy, co poradzisz.

Opublikowano

dla mnie możesz nawet kupować ten nawóz z Hondurasu, mnie to nie przeszkadza. jednak jako zagorzały zwolennik dobrej zmiany w której dostrzegasz tyle dobrego powinieneś wspierać budżet państwa aby twoja partia miała więcej pieniędzy na swoje cudne pomysły.

To ze ze nas oszukują na każdym kroku nie musisz mi tłumaczyć . Największymi specjalistami w tym sa , politycy. Twojej wychwalanej partii także.

Opublikowano
10 godzin temu, robercikj100 napisał:

dla mnie możesz nawet kupować ten nawóz z Hondurasu, mnie to nie przeszkadza. jednak jako zagorzały zwolennik dobrej zmiany w której dostrzegasz tyle dobrego powinieneś wspierać budżet państwa aby twoja partia miała więcej pieniędzy na swoje cudne pomysły.

To ze ze nas oszukują na każdym kroku nie musisz mi tłumaczyć . Największymi specjalistami w tym sa , politycy. Twojej wychwalanej partii także.

Polska jest podzielona na wyznawców PO jak Lewandowski , wielki Komisarz wszystko co Polskie powinno być sprzedane ze lotos przejmuje - Energę , zły pomysł bo Polskie .

PiS ma swoich wyznawców bo dali ludowi parę złotych i to wystarcza .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez MarcinC360
      Jak w temacie,ja mam dylemat co zastosować w wiosennym nawożeniu azotowym- czy saletrę czy mocznik.Saletra ma 32% azotu w czystym skaładniku na 100kg a mocznik 46%.Co wybrać?Co lepsze będzie dla zbóż??Czy mocznik nie wymaga czasem zmieszania z glebą?
    • Przez rafal116
      witam chciałbym się zapytać który nawóz pod żyto do zasilenia wczesną wiosną będzie lepszy. Chciałbym go wysiać 150kg/h i do tego jakiś nawóz azotowy do uzupełnienia azotu.
    • Przez kubatedi
      Cześć  Forumowicze
      Mam jedno pytanko do was drodzy koledzy :-) Co sądzicie żeby dać na żyto ozime w marcu odmiana ( Dańkowskie diamnet ) 100kg polifoski 6+100kg salmagu to wymieszać a na drugą dawkę 150 kg saletrzaku  ? Oraz jeszcze jedno pytanko polećcie mi jakąś dobra mieszaninę środków na owo żyto a mianowicie chodzi mi o jakiś herbicyd do poprawy jesiennego zabiegu gdzie zastosowany był boxer  800 ec do tego jakiś  fungicyd  także antywylegacz i chciałbym  odrazu tam dodać nawozy dolistne Jakie środki polecacie do takiej mieszaniny żeby przyniosły super efekt Dzięki za każdą propozycje i trzymajcie się ciepło
      Narazicho
    • Przez livebird
      Orientuje się ktoś czy można mieszać Saletrzak 27 z saletrosanem 26?
    • Przez kubatedi
      Tak jak w tytule jaki nawóz bardziej polecacie ?
  • Dodaj nową pozycję...
v