Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 godzin temu, damian12345 napisał:

po ile rsm 26?

gdzie konkretnie? bo ja tez opolskie

Flora oraz Agro-As. Taniej u As-ów.

W sumie zamówiłem dzisiaj na I dawkę RSM 32% po 890 brutto, a wczoraj było po 910

Opublikowano

Agrolok miał Pulan w dobrej cenie, ale poszedł. Dziś 1080 brutto, Anwil, pozostali potentaci na rynku ok 1100 brutto. 

Opublikowano
Dnia 13.11.2019 o 16:25, bonus25 napisał:
29 minut temu, SawekBraczyk napisał:

Ja kupiłem Saletrosan po 1150zł  i  RSM 32%  - 1050zł  brutto .

Co tak się spieszycie z zakupem nawozów,przecież tanieją .Anwil zapakowany pod sufit.

Opublikowano
47 minut temu, wiesiek63zmc napisał:

Jeśli pszenica utrzyma trend wzrostowy to i nawozy zmienią kierunek bo popyt się ożywi poprzez wieksze możliwości zakupowe rolników

Jak Asf będzie się tak roznosił to pszenica na wiosnę po 600 nie będzie komu dać

Opublikowano
2 godziny temu, wiesiek63zmc napisał:

Jeśli pszenica utrzyma trend wzrostowy to i nawozy zmienią kierunek bo popyt się ożywi poprzez wieksze możliwości zakupowe rolników

A to dobre haha możliwości zakupowe - branie na kreche albo kupywanie 2-3 ton i krzyku jakby kupił kilka tirów . doputy cena nawozów nie wróci do poziomu z przed eu to  nie możemy mówić  o możliwościach zakupowych. Tetaz to nazywa sie ładowanie w d*p... Bez mydła.

1 godzinę temu, staszek131415 napisał:

Jak Asf będzie się tak roznosił to pszenica na wiosnę po 600 nie będzie komu dać

Zgadzam się. A ruch cenowy bo zachód chce sie zapchać towarem bo pózniej bedzie problem z transportami i przemieszczaniem w związku z asf. Pali się pod dupąa z nimi chlewnie na zachodzie...

Opublikowano
46 minut temu, warchest napisał:

a co powiecie o wapnie orcal ? stosowal ktos  ? 

Myślę, że mało kto się przyzna... zwłaszcza z tych co kupowali kiedyś po 700+/tonę ;)

• Like 1
Opublikowano

A to czasem nie jest produkt utylizacji odpadów zwierzęcych? I czy nie jest to tak że ubojnia płaci firmie za utylizację, ta firma przerabia za te pieniądze towar w połączeniu z wapnem tlenkowym , po czym sprzedaje chłopu za horendalne pieniądze?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez MarcinC360
      Jak w temacie,ja mam dylemat co zastosować w wiosennym nawożeniu azotowym- czy saletrę czy mocznik.Saletra ma 32% azotu w czystym skaładniku na 100kg a mocznik 46%.Co wybrać?Co lepsze będzie dla zbóż??Czy mocznik nie wymaga czasem zmieszania z glebą?
    • Przez rafal116
      witam chciałbym się zapytać który nawóz pod żyto do zasilenia wczesną wiosną będzie lepszy. Chciałbym go wysiać 150kg/h i do tego jakiś nawóz azotowy do uzupełnienia azotu.
    • Przez kubatedi
      Cześć  Forumowicze
      Mam jedno pytanko do was drodzy koledzy :-) Co sądzicie żeby dać na żyto ozime w marcu odmiana ( Dańkowskie diamnet ) 100kg polifoski 6+100kg salmagu to wymieszać a na drugą dawkę 150 kg saletrzaku  ? Oraz jeszcze jedno pytanko polećcie mi jakąś dobra mieszaninę środków na owo żyto a mianowicie chodzi mi o jakiś herbicyd do poprawy jesiennego zabiegu gdzie zastosowany był boxer  800 ec do tego jakiś  fungicyd  także antywylegacz i chciałbym  odrazu tam dodać nawozy dolistne Jakie środki polecacie do takiej mieszaniny żeby przyniosły super efekt Dzięki za każdą propozycje i trzymajcie się ciepło
      Narazicho
    • Przez livebird
      Orientuje się ktoś czy można mieszać Saletrzak 27 z saletrosanem 26?
    • Przez kubatedi
      Tak jak w tytule jaki nawóz bardziej polecacie ?
  • Dodaj nową pozycję...
v