Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mnie pytasz? ;) Ja tu nie handluję, bo zaraz banik i ASZv4 xD;) Wyżej napisałem tak dla przykładu, że jednak potaniało ;) Jak coś to napisz do mnie wiadomość ale z saletrą warto wstrzymać się do około wtorku. Mocznik i RSM już wiadomo, że sporo taniej.

Opublikowano

jako chyba jeden z niewielu tutaj, wiadomo że jak ktoś kupił większą ilość i staniało potem to boli, ale usprawiedliwiać swój zakup pisaniem że już nie stanieje nie ma sensu bo niestety ciężko to przewidzieć co będzie. Ale  tego co tutaj piszecie i po cenach na składach to cały czas delikatnie w dół.

Opublikowano
7 godzin temu, tomek73 napisał:

Sam teraz kupiłem 4 samochody RSM po 860 i nie wierzę żeby staniał. Wszystko drożeje  wiec dlaczego nawozy mają stanieć jak najwieksi praktycznie już kupili. 

Znasz wszystkich największych z całego kraju?  To że w twojej okolicy już większość kupiła nie znaczy że tak jest wszędzie.  W mojej okolicy tylko kilka osób jak narazie kupiło.  Zaklinanie rzeczywistości nic nie da bo z tego co podaję większość osób zainteresowanych kupnem i orientujacych się na bieżąco z ceną to cały czas w dół.  Jak widzisz już jest na aucie prawie 1000 zł mniej a przy twojej ilości pewnie jeszcze by coś urwał 

Opublikowano
Dnia 29.11.2019 o 00:26, PATr napisał:

Zdecydowanie za małe dawki na rozsądny plon, no chyba że dajesz jeszcze do tego inne nawozy naturalne

Chcąc uzyskać optymalne i rozsądne plony stosując tylko nawożenie sztuczne można robić tak jak robię to u siebie

300 kg soli

180 kg polidapu

350 kg mocznika

to jest jedna z najtańszych opcji i najrozsądniejszych, sól i mocznik pod agregat, polidap w podsiewacz

Co do cen, w tamtym tygodniu z agrochemu:

Polifoska 6- 1455zl
Polifoska 8- 1495zl
Polidap- 1600zl
Mocznik 1300zl
Saletrzak 900zl
Saletra 1010zl
Ceny netto, przy ilości samochodowej 5 zł taniej by szło

po co az tyle soli ? a polidapu nie za mało ?

Opublikowano

Ale to cena u Ciebie na składzie czy już u klienta?

Po tej cenie to już warto by kupić mauzery całą bekę wziąć. 

Opublikowano
2 godziny temu, robert123farmer napisał:

Po ile byś sprzedał auto rsm 26?

Okolice 720 widziałem u somsiada ;)

1 godzinę temu, Franko75 napisał:

E tam... po 790 jest ;)

Polski?

• Thanks 1
Opublikowano

A ile mógłby kosztować na podwórku u mojego somsiada na 27-300?😉

Cysterna to 24t? Czyli 18tys litrów czy więcej?

Opublikowano

Ja kupiłem 6 tygodni temu saletre anwil po 1050 brutto ale uważam że taniej będzie ale pewnie już po pierwszej dawce w oziminach na wiosnę, z jednego prostego powodu ten azot ktory jest teraz w sprzedaży  został drogo zakupiony od producenta

• Like 1
Opublikowano

Nawet jak stanieje to nie znaczy ze sprzedadza taniej. Czasami mozna kupic taniej jak maja limit z poprzedniego miesiaca a towar nie zszedl. Zaraz nowy towar trzeba brac i kontrakt zobowiazuje. Mysle ze nie ma co liczyc na mega promocje. Bardziej stagnacja lub leciutkie opusty w hurcie ale po nowym roku ruszy. Druga kwestia ze luty marzec moga byc przestoje z towarem jak wszyscy beda chcieli kupic i towar bedzie jechal 3-4 tygodnie a tu siac trzeba i wtedy cena na placu nagle 100-150zl w gore bo trzeba jakos sobie rok odbic. Mysle ze grudzien to ostateczny i bezpieczny termin na zakup. Potem bedzie goraczka i wszystko na raz. Juz tak z polifoska bylo ostatnio.

Opublikowano

Dobra prognoza aczkolwiek różnie może być. Tak czy siak warto zapewnić sobie minimum pierwszą dawkę tj. wg mnie zamówić w grudniu.

5 godzin temu, Agrest napisał:

A ile mógłby kosztować na podwórku u mojego somsiada na 27-300?😉

Cysterna to 24t? Czyli 18tys litrów czy więcej?

Polski RSM ma praktycznie jedną cenę w całym kraju. Cysterna około 25 ton.

Opublikowano (edytowane)
Dnia 29.11.2019 o 15:39, alvaroalvaro78 napisał:

SMS z przed chwilii:

Korn Kali 1050
Mocznik gruby 1196
Mamy tez blend 65% Korn Kali I 35% kieserit 

Z jakiej firmy dostałeś esa?

Edytowane przez radeklegia
Blad
Opublikowano

wczoraj gość mi przywiózł Complexor Turbo po 500zł; przy okazji zapytałem się o azoty to powiedział mi że narazie nie ma co tworzyć bajek bo dopiero po nowym roku będzie wiadomo co i jak, acz kolwiek ruch w nawozach teraz jest spory

Opublikowano (edytowane)

Ja zakupiłem i na wielkie promocję bym nie liczył po nowym roku bo to nie ta branża paliwo już powoli też drożeje. Ceny płodów katastrofa dotego susza to i ludzie mniej azotu kupują żeby nie zbankrutować i stąd pewnie te obniżki. 

Edytowane przez szaman1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez MarcinC360
      Jak w temacie,ja mam dylemat co zastosować w wiosennym nawożeniu azotowym- czy saletrę czy mocznik.Saletra ma 32% azotu w czystym skaładniku na 100kg a mocznik 46%.Co wybrać?Co lepsze będzie dla zbóż??Czy mocznik nie wymaga czasem zmieszania z glebą?
    • Przez rafal116
      witam chciałbym się zapytać który nawóz pod żyto do zasilenia wczesną wiosną będzie lepszy. Chciałbym go wysiać 150kg/h i do tego jakiś nawóz azotowy do uzupełnienia azotu.
    • Przez kubatedi
      Cześć  Forumowicze
      Mam jedno pytanko do was drodzy koledzy :-) Co sądzicie żeby dać na żyto ozime w marcu odmiana ( Dańkowskie diamnet ) 100kg polifoski 6+100kg salmagu to wymieszać a na drugą dawkę 150 kg saletrzaku  ? Oraz jeszcze jedno pytanko polećcie mi jakąś dobra mieszaninę środków na owo żyto a mianowicie chodzi mi o jakiś herbicyd do poprawy jesiennego zabiegu gdzie zastosowany był boxer  800 ec do tego jakiś  fungicyd  także antywylegacz i chciałbym  odrazu tam dodać nawozy dolistne Jakie środki polecacie do takiej mieszaniny żeby przyniosły super efekt Dzięki za każdą propozycje i trzymajcie się ciepło
      Narazicho
    • Przez livebird
      Orientuje się ktoś czy można mieszać Saletrzak 27 z saletrosanem 26?
    • Przez kubatedi
      Tak jak w tytule jaki nawóz bardziej polecacie ?
  • Dodaj nową pozycję...
v