Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, paulinacnk napisał:

10 godzin temu, paulinacnk napisał:

Witam,

Sprzedam pilne na przedpłatę,

Saletra BB 976, w/p 991 odbiór własny

Saletrzak Canwil BB 866, w/p 881 odbiór własny

Transport jest ustalany po otrzymaniu kodu pocztowego.

Pulan saletra BB 1021, w/p 1041 w dostawą

Zaksan saletra BB 1031, w/p 1051 z dostawą

Salmag BB 901, w/p 921 z dostawą

Ceny netto.

tel. 533-721-191

Hehe,dobre użytkownik Agrofoto akurat od dziś z taką promocją!!! Myślę że tu frajera próżno szukać!!!

Edytowane przez grzeskw75
Opublikowano
13 godzin temu, Norman napisał:

Skład w Zągotach ceny bruttu, BB, detal na dziś:

Saletra 1130 zł/tona,

Mocznik import 1320,

Saletrzak 1030,

Saletrosan 26 1070,

Mocznik tańszy jak w lipcu i innych miesiącach, saletra praktycznie ta sama cena co czerwiec lipiec. 

w zągotach to u bugaja ? oni mają mocznik importowany ? bo jak pytalem o nawozy importowane to mowii ze tylko importowana to maja polifoske bialoruska tą zamiast 6 

Opublikowano

Tam też może być tylko wcześniej podany, tylko teraz będzie problem. Klimat się zmienił wegetację ruszą wcześniej a unia siać nie pozwala.

Opublikowano
galan99 napisał:

42 minuty temu, gomez181 napisał:

w jakiej cenie macie rsm 32?????

Tak sie zapytam co jest lepsze RSM czy saletra  bo cenowo  to 150 zł .

nie ma jednoznacznej odpowiedzi mi akurat bardziej pasuje rsm

Opublikowano
50 minut temu, Agrest napisał:

Tam też może być tylko wcześniej podany, tylko teraz będzie problem. Klimat się zmienił wegetację ruszą wcześniej a unia siać nie pozwala.

Każdy ma swój rozum i nie będzie na unijne fanaberie zwracał uwagi

Opublikowano

Jak pogoda będzie sprzyjać to zaryzykujecie wyjazd w lutym z azotem?

Pytanie czy są potwierdzone przypadki ukarania za wyjazd z azotem przed 1marca?

Opublikowano (edytowane)

Ja z rsm czekam do wiosny. Prima tam gdzie kupuję sprowadza dopiero wiosną 

Duo, mam dość kłopotów z krystalizacją. Wiadomo, jest sposób na to bo można rozcieńczyć 

Ale ogólnie u mnie ceny  są, można powiedzieć wysoko stabilne. Za mało zużywam żeby brać całą cysternę. Choć gdybym przeszedł i w jagodowych na rsm  to już można się pokusić o zakup całej cysterny 

Edytowane przez Agrest
Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Jak pogoda będzie sprzyjać to zaryzykujecie wyjazd w lutym z azotem?

Pytanie czy są potwierdzone przypadki ukarania za wyjazd z azotem przed 1marca?

Agencja pracuje do 15.30 a potem hulaj dusza piekła nie ma ;) tak samo w weekend. U mnie idzie RSM na start to praktycznie po zjeździe z pola nic mi nie mogą udowodnić. 

Opublikowano

Firmy zewnętrzne robią obszarówkę czyli kontrola metodą FOTO lub Inspekcji Terenowej, nic więcej nie zlecają firmom zewnętrznym a kontrolę wtedy się robi między lipcem a listopadem + czasem później na poprawki się jeździ. Jedynie zatrudniają dodatkowych pracowników do biur. 

Opublikowano
24 minuty temu, wiesiek63zmc napisał:

Jak bardzo zechcą to mogą wiekszość kontroli wykonują firmy prywatne na zlecenie także 15 30 nie zadziała

Jak zechcę to zatrudnią psy które będą donosić kto co robi jak Policja ma swoją psiarnię bo sami by nic nie wiedzieli .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez MarcinC360
      Jak w temacie,ja mam dylemat co zastosować w wiosennym nawożeniu azotowym- czy saletrę czy mocznik.Saletra ma 32% azotu w czystym skaładniku na 100kg a mocznik 46%.Co wybrać?Co lepsze będzie dla zbóż??Czy mocznik nie wymaga czasem zmieszania z glebą?
    • Przez rafal116
      witam chciałbym się zapytać który nawóz pod żyto do zasilenia wczesną wiosną będzie lepszy. Chciałbym go wysiać 150kg/h i do tego jakiś nawóz azotowy do uzupełnienia azotu.
    • Przez kubatedi
      Cześć  Forumowicze
      Mam jedno pytanko do was drodzy koledzy :-) Co sądzicie żeby dać na żyto ozime w marcu odmiana ( Dańkowskie diamnet ) 100kg polifoski 6+100kg salmagu to wymieszać a na drugą dawkę 150 kg saletrzaku  ? Oraz jeszcze jedno pytanko polećcie mi jakąś dobra mieszaninę środków na owo żyto a mianowicie chodzi mi o jakiś herbicyd do poprawy jesiennego zabiegu gdzie zastosowany był boxer  800 ec do tego jakiś  fungicyd  także antywylegacz i chciałbym  odrazu tam dodać nawozy dolistne Jakie środki polecacie do takiej mieszaniny żeby przyniosły super efekt Dzięki za każdą propozycje i trzymajcie się ciepło
      Narazicho
    • Przez livebird
      Orientuje się ktoś czy można mieszać Saletrzak 27 z saletrosanem 26?
    • Przez kubatedi
      Tak jak w tytule jaki nawóz bardziej polecacie ?
  • Dodaj nową pozycję...
v