Skocz do zawartości
  • 0

Ceny pszenicy 2019

Pytanie

Opublikowano

Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!

Dnia 31.12.2018 o 13:55, ZELKOW napisał:

właśnie co mi po 1000zł nawet za tone jak średnia koło 3t z ha pszenicy, lepiej niech pszenica będzie po 600zł ale te chociaż 6t niech się urodzi i będzie lepiej jak teraz, z mojego rejonu to już pewnie powyżej 800netto dają za paszówke

Kontynuacja tematu: 

• Like 3

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano
1 godzinę temu, staszek131415 napisał:

Ha ha dobre ciekawe skąd wezmą tego warchlaka brakuje go na ryku i będzie brakować wyrżięto lochy i nikt prędko do nich nie wróci puki co tucznik 6 pln i przez najbliższy rok nie stanieje

https://m.olx.pl/oferta/sprzedam-prosieta-25-30-kilo-kazda-ilosc-CID757-IDwaFRl.html#position=1&page=3 

Pełno takich ogłoszeń  A srasiu mówi że nie ma  skąd  wziąść  😄

• 0
Opublikowano

Staszek . Tylko tak szczerze . Ile Ty sztuk rocznie średnio sprzedajesz ?

• 0
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, staszek131415 napisał:

Ogłoszenie sam dodałeś po treści można wywnioskować tylko idiota da takie ogłoszenie

Idiotą to Ty jesteś!!!  Tylko na olx jest ponad 100 stron z ogłoszeniami sprzedaży prosiąt sraczku !

Edytowane przez piotreku1
  • 0
Opublikowano

Nie no po 500 nie będzie pisałem że raczej 650 to realna cena

• 0
Opublikowano (edytowane)
19 godzin temu, staszek131415 napisał:

Oby bo jak nie to w styczniu będzie po 500

Tasiu konfabulancie jak to nie pisałeś że będzie po 500 chłopie ty masz jakieś urojenia 

Panowie moim zdaniem ten człowiek nie ma żadnej autentyczności i  nie powinniśmy go brać na serio, konfabulant, bajkopisarz i prujdupa 

Edytowane przez tommy66692
  • 0
Opublikowano

Dzwonili znajomi jak Biłgoraj te okolice , dalej pod Łańcut schnie wszystko w oczach zapowiadało się dobrze ale ten skwar z nieba zrobił swoje i dalej bez opadów się  zapowiada .

• 0
Opublikowano

Od kiedy trzeba mieć gotówkę na warchlaka? Od 5 lat mam cykl otwarty i nigdy za warchlaka nie płaciłem od razu. Firmy handlujece warchlakiem czy nawet poldanor praktykuje kredytowanie 120dni w cenie 4-6 zł do sztuki, a cargill dorzuci pasze z  terminem 120 dni bez żadnych odsetek. Wszystko odbywa się bez gotówkowo, a na hipotekę nikt się nie wpisuje. Co do ceny tucznikow chociaż to nie ten temat to jakoś nikt 6 zł nie może dostać na żywa. A tuczu nakladczych w okolicy pełno. Ostatnio kumpel znowu wstawił z agri plus także podana tu jakiś czas temu informacja że agri plus nie wstawia jest nie prawda. Wszystko okaże się już za 3-4 tygodnie jak zaczną się małe żniwa. Ale taniej nie będzie. 

• 0
Opublikowano
34 minuty temu, tommy66692 napisał:

Tasiu konfabulancie jak to nie pisałeś że będzie po 500 chłopie ty masz jakieś urojenia 

Panowie moim zdaniem ten człowiek nie ma żadnej autentyczności i  nie powinniśmy go brać na serio, konfabulant, bajkopisarz i prujdupa 

Ty się naucz czytania ze zrozumieniem ile ty masz lat dzieciaku?

• 0
Opublikowano
11 minut temu, Dawid727 napisał:

Od kiedy trzeba mieć gotówkę na warchlaka? Od 5 lat mam cykl otwarty i nigdy za warchlaka nie płaciłem od razu. Firmy handlujece warchlakiem czy nawet poldanor praktykuje kredytowanie 120dni w cenie 4-6 zł do sztuki, a cargill dorzuci pasze z  terminem 120 dni bez żadnych odsetek. Wszystko odbywa się bez gotówkowo, a na hipotekę nikt się nie wpisuje. Co do ceny tucznikow chociaż to nie ten temat to jakoś nikt 6 zł nie może dostać na żywa. A tuczu nakladczych w okolicy pełno. Ostatnio kumpel znowu wstawił z agri plus także podana tu jakiś czas temu informacja że agri plus nie wstawia jest nie prawda. Wszystko okaże się już za 3-4 tygodnie jak zaczną się małe żniwa. Ale taniej nie będzie. im o to chodzi by nie byl

No sam widzisz zboża nie kupujesz bo paszę dają w darmowy kredyt tyle że za niego zapłaci producent zboża im o to chodzi by nie było Cię stać ani na zboże ani na warchlaka ani na budowę chlewni Ty jesteś tylko niewolnikiem  ja mam cykl zamkniety dostaję 6 netto a niedługo będzie więcej

• 0
Opublikowano
25 minut temu, staszek131415 napisał:

No sam widzisz zboża nie kupujesz bo paszę dają w darmowy kredyt tyle że za niego zapłaci producent zboża im o to chodzi by nie było Cię stać ani na zboże ani na warchlaka ani na budowę chlewni Ty jesteś tylko niewolnikiem  ja mam cykl zamkniety dostaję 6 netto a niedługo będzie więcej

Stasiek, czasem całkiem niegłupio piszesz, tylko po co to co niegłupie, kłamstwem krasisz?

Jesteś vatowcami, czy na ryczałcie?

• 0
Opublikowano
53 minuty temu, AleksanderX napisał:

No i widzimy klasę wypowiedzi Staska i klasę wypowiedzi negantów Powyżej ewidentny przykład

Żeby jeszcze zdanie potrafił sklicić to pies jechał te jego fanatyzmy a Ty o klasie wypowiedzi piszesz..... Ale jaki Pan taki giermek - imponuje Ci stasio czy jakiś spowinowacony z nim jesteś? 

• 0
Opublikowano
47 minut temu, bezbarwny napisał:

Stasiek, czasem całkiem niegłupio piszesz, tylko po co to co niegłupie, kłamstwem krasisz?

Jesteś vatowcami, czy na ryczałcie?

A co to ma za znaczenie?

1 minutę temu, AleksanderX napisał:

Dlaczego tak twierdzisz że nikt inny nie bierze pod uwage rad Staśka skoro sa rzeczowe i logiczne

Bo oni wolą pisać że będzie po 1000  i cichaczem sprzedać po 700 nikt faktury ie wstawi bo jej nie ma sprzeda gołębiarzowi kilka worków po 900 to skąd faktura

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez center
      Czym pryskacie pszenice na miotełkę i chwasty żeby było tanio i przelecieć raz ??
    • Przez livebird
      Witam mam problem z jasnotą purpurową która zachwaściła mi strasznie pszenice ozimą na granicy pola 10-15 arów silnie zachwaszczonych tylko tym chwastem pytanie do was jakim śrdokiem porządnie ją zwlacze teraz i czy dam rady jeszcze teraz to zniszczyć (pszenica- pierwsze kolanko 2cm od węzła krzewienia). Pryskałem już Lancetem którego dałem chyba niską dawke bo miejscami chwasty nie wyglądają jakby siadły.
    • Przez DamianChuchro
      Czego to może być objawa. Zboże zaczyna żółknąć na końcach liści ? Za duża dawka oprysku dolistnego? Czy susza?

• Gość
      Przez Gość
      Witaj, dziś planuje zrobić zabieg T1 w pszenicy bez skracania. Planuje dać Mirage 450EC do tego siarczan magnezu, plonvit z zboża, Tytan i PLONVIT OPTY i powiedz mi czy nie za dużo odżywek ost padało z niedzieli na poniedziałek i czy dodać do tego jeszcze Duett Star 334 SE BASF ?
    • Przez Romek3249
      Witam, z uwagi na panującą suszę nie było możliwe wykonanie u mnie skracania w fazie BBCH 30-31 w pszenicy i pszenżycie, teraz przez weekend spadło 8mm, rośliny odżyły i powraca temat skracania, obecnie rośliny są w fazie 3 kolanka więc zaczął się wielki okres w którym nie powinno się stosować regulatorów wzrostu, pozostaje więc skracanie w fazie liścia flagowego, tylko jakimi środkami najlepiej to zrobić ? Myślałem o samym cerone w dawce 0,6-0,8, mieszance moddusa 0,2 i cerone 0,4, oraz o medaxie (max czy top ? nigdy nie stosowałem medaxu, jeżeli już to jakie dawki ?) Dodam że odmiany to Arkadia i Rotondo, w obu przypadkach nawożenie 160kg N. Ktoś z większym doświadczeniem coś poradzi ?
  • Dodaj nową pozycję...
v