Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Ale cielaki cene trzymają byk tani , cielak drogi jak u swiń prosiaki

Opublikowano

No ewidentnie komuś zależało żeby nas uryrypai się udało. Sprawa powinna byc od razu po cichu załatwiona a nie rozdmuchana.Ciekawe ile dostali za takie przedstawienoe sprawy bo nie wierzę że nikt nie dostal za to swojej doli.

Cielak też potanieje bo kto da 1000 lub więcej za cielaka a za byka dostanie 3-4 tyś 

Opublikowano

miałem cos kupić ale przy tych cenach to szkoda jazdy. cielaki były od dawna za drogie w stosunku do ceny a teraz byki potaniały a cielaki w tej samej cenie

Opublikowano
1 godzinę temu, Adrian_K_90 napisał:

Zawsze można kupić wagę do żywca, i samemu zważyć przed sprzedażą. Na OLX do 2 tyś. można już coś znaleźć. 

NIE BONDZ TAKI MONDRY 

• Confused 1
Opublikowano

Za chwile walnie rynek zboża bo kto je kupi???

Opublikowano
2 minuty temu, zetorki12 napisał:

Ciekawe co tam w mleku pływa ? :ph34r:

Grozny antybiotyk wykryty przez TVN w niemieckim LIDLU, Polska trula biedne niemieckie dzieci. Unia wyrazila zaniepokojenie 

Opublikowano

Krowiarzom podłożyć by jeszcze świnie bo to przez te wypasione krowy taki zamęt jak wszyscy to wszyscy niech dostaną po d*pie świniarze opasy i mleko też

Opublikowano
1 godzinę temu, tyran3 napisał:

Ale pamietaj ze termin natychmiast jest nieostry dla jednego natychmiast to 30 minut dla innego  2 dni. Dlatego zapisanie w przepisach 24 godziny jest prawidłowe  a kto broni przyjachać mu w ciagu 2 godzin. Zreszta kazde inne rozwiazeanie też moze być byle by mozna mieso zjeść a nie sprzedawac handlarzowi za 200 zł. Jak mi rok temu zarłak złamał noge kość łudową a miał 8 miesiecy  to miałem problem jak cholera. Bo weterynarz zaraz mi powiedział ze nic z niego ale do swojej ubojni aby mi go zabito już wziąść niechciał.

Musiał wyzionąć  ducha.  Jak sie przeniusł na niebianskie łaki zgłosiłem upadek przyjachał farmutil kierowca dostał padline która została po inwazji głodnych ludzi.

zetrorki modyfikacja dla ciebie

Musisz pier**lić takie rzeczy oficjalnie??Nawet po edycji każdy co ma więcej rozumu niz kura wie o co chodzi

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Gringo1 napisał:

Krowiarzom podłożyć by jeszcze świnie bo to przez te wypasione krowy taki zamęt jak wszyscy to wszyscy niech dostaną po d*pie świniarze opasy i mleko też

Mam nadzieje, ze to byl sarkazm...

• Like 2
Opublikowano

sołtys i tak miało to być. przyczepić niema sie do czego a kazdy wie o co chodzi.

Opublikowano

powtarzam raz jeszcze nie rób takich rzeczy , nawet po edycji można sie przyczepić .Zapewniam Cię ,ze darmozjady czyt. dziennikarze siedzą na tym forum , sam miałem z nimi tu do czynienienie

• Like 1
Opublikowano

sołtys jakoś nieganiłes tych co pisali publicznie  ze przyjachał do nich handlarz i 500 zł za byka połamanego  600 kg płacił. Też kazdy co miał rozum kury wiedział gdzie byk trafi. 

A mozliwośc uboju sanitarnego na własne potrzeby powinien prawnie istniec  nie było by własnie takich wałków. Wołowina tzw 2 do kiełbas prawie 20 zł kosztuje a swojej własności w swojim gospodarstwie  nie mogę  zjeść.  i to jest prawdziwa patologia

Opublikowano
17 minut temu, Gringo1 napisał:

Krowiarze sami się  unicestwią  . Ci którzy  juz są nastawieni na to  ciągle powiększają  produkcje jak nie przez wydajność  to przez ilość. Przyjdzie nadprodukcja mleka i po Polskim rolnictwie   Byki świnie  mleko w dupe  a jak nie bedzie zwierząt  to kto zje zboże  ?

Opublikowano
2 godziny temu, rolnik115 napisał:

Jechać samochodem z bakutilu i wy***ać im całe te padłe mięso pod siedzibę TVN i zobaczą jak padlina wygląda i za***iście śmierdzi zanim zaczną o niej pisać bo oni nie potrafią odróżnić mięsa zdatnego do spożycia od padliny 

Popieram.

Opublikowano
25 minut temu, zetorki12 napisał:

Ciekawe co tam w mleku pływa ? :ph34r:

Mleko jest bez gmo😆i tylko bez tego....

23 minuty temu, Gringo1 napisał:

Nie problem.tam to.byłoby i czym pisać😆

Opublikowano
3 minuty temu, atarol napisał:

Krowiarze sami się  unicestwią  . Ci którzy  juz są nastawieni na to  ciągle powiększają  produkcje jak nie przez wydajność  to przez ilość. Przyjdzie nadprodukcja mleka i po Polskim rolnictwie   Byki świnie  mleko w dupe  a jak nie bedzie zwierząt  to kto zje zboże  ?

WOLEK

• Haha 1
Opublikowano

Koledzy te artykuły sa na zamówienie i tyle w 2014 jak padł 100 m od Białoruskiej granicy padł dzik z ASF to też trabili. Poprostu stalismy sie konkurencją dla niemców i francuzów wiec nas wycieli. teraz 2 lata zakłady beda nawiazywac nowe kontrakty handlowe z arabami  jak po uboju rytualnym

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v